שלום חברים,
אז ככה, יש לי טוקנו 60-91 ואני שם עליו מנוע 4 פעימות של thunder tiger 91 fs
השאלה הנשאלת היא
איך להרכיב את המנוע הפוך או על הצד?
תודה לעוזרים ושבת שלום
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
שלום חברים,
אז ככה, יש לי טוקנו 60-91 ואני שם עליו מנוע 4 פעימות של thunder tiger 91 fs
השאלה הנשאלת היא
איך להרכיב את המנוע הפוך או על הצד?
תודה לעוזרים ושבת שלום
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
מצרף תמונה בינתיים שמתי על הצד...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
עדיף להתקין את המנוע דווקא לצד השני היות ואז האגזוז יפנה כלפי מטה.
כמו שהתקנת בתמונה, האגזוז פונה כלפי מעלה וילכלך אותך במהלך ההתנעה והכיוונים לפני הטיסה.
shay - התקנה כלפי מעלה אמנם אפשרית אך פוגעת באסטטיקה וחשוב מכך, אם הטיסן תוכנן להתקנת מנוע על הצד או הפוך, אזי במקרה של התקנה כלפי מעלה יתכן ומיקום מיכל הדלק יהיה נמוך מדי, אלא אם ביכולתך להתקינו יותר גבוה.
כמו כן כאשר מנוע מותקן כלפי מעלה, מרכז הכובד מעט גבוה יותר מאשר בהתקנה הפוכה או צידית, אבל בטיסן בינוני או גדול זה לא בהכרח יוצר בעיה או השפעה משמעותית.
ובעצם למה לא להרכיב כלפי מעלה ?
אני לא רואה בזה שום בעיה
בדרך כלל מרכיבים את המנוע על הצד או הפוך בשביל אסטטיקה ויופי של הטיסן
תקנו אותי את אני טועה ?
ארז תודה על התשובה 😉 אעשה זאת.
וסתם בשביל הידע הכללי מה קורה אם אני שם אותו הפוך? האם נכונה השמועה של הצפות?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
אני לא מכיר את ה-'שמועה' על הצפות אבל ניתן לומר שבהתקנה הפוכה יש מידה מסוימת של רגישות ונטייה להצפה, לעומת שאר זוויות ההתקנה, מהסיבות האלה:
- כאשר המנוע על הצד, לעיתים עודפי דלק המצטברים בצילינדר מוצאים את דרכם החוצה בקלות ומבלי שאתה אולי שם לב לכך, היות ומיקום יציאת האגזוז בצד הימני של המנוע למעשה הופכת ליציאת ניקוז 'תחתית' עבור המנוע בעת התקנה לכיוון צד ימין, ככה שיש סיכוי די קטן להצפה.
- כאשר המנוע הפוך לעומת זאת, במיוחד מנוע 2 פעימות, אזי העודפים בצילינדר מצטברים ואין להם ניקוז אלא אם כן פירקת את המצת או הטית את כל הטיסן על צדו, ככה שייווצר ניקוז דרך האגזוז.
אגב, מנוע 4 פעימות פחות רגיש לכך היות ומיקום יציאת האגזוז הוא בראש המנוע ('תחתית' כשהוא הפוך) לכן הניקוז די פשוט. חשוב להקפיד שהטיית כל צינור האגזוז/משתיק תהיה כך שעודפי דלק תמיד יזרמו החוצה ולא יקוו בתוך האגזוז שכן אז בהינתן שסתום האגזוז נפתח, עודפי הדלק יכולים לזרום חזרה פנימה.
מה שבד"כ גורם להצפת המנוע הינו מיכל גבוה מדי, ואולי בכלל הצפה תוך כדי התדלוק.
ניתן למזער את הסיכויים ע"י תשומת לב רבה למיקום המיכל בגובה הנכון (גם אם מחייב שינויים ושיופים קלים בחציץ או שניים בטיסן) ושני דברים נוספים שאני עושה בעת תדלוק טיסן עם מנוע הפוך הם (א) שימוש בפיית תדלוק (ואז בזמן התדלוק צינור האספקה לקרבורטור למעשה חסום) ו-(ב) בהיעדר פיית תדלוק, ובהנחה שצינור התדלוק אינו צינור האספקה לקרבורטור, אזי אני חוסם את הצינור לקרבורטור בעזרת 'מצבט' כמו שמשמש ברפואה, ואז אין סיכוי להצפה בשל לחץ המשאבה.
אחרי התדלוק אני תמיד מנסה תחילה להניע ידנית (עם chicken stick) ללא שאיבת דלק (ככה, אם יש נעילה הידראולית אני נמנע מלהזיק למנוע), במידה ולא מניע אפשר לנסות עם סטרטר, ואם גם אז לא מניע אני שואב דלק למנוע.
השלבים האלה מפחיתים את הסיכוי להצפה של המנוע.
הרכבת המנוע הפוך לא גורמת להצפה, מה שכן - אם נגרמת לך הצפה כאשר המנוע מותקן הפוך, קצת קשה יותר להפטר מעודפי הדלק (להפוך את הטיסן ולסובב פרופ, או לפרק את הפלג ולהחזיר) לשאלתך, אני מתייחס להרכבת המנוע לפי הנוחות של האגזוז - איפה הוא עובר, מה וכמה צריך לשייף כדי להרכיב אותו, וגם בכיוון הגזים שאלה של לכלוך.