יוסי, לצערי הסיני לא פעם אכזב בנתונים שהוא עצמו פירסם ויש אין ספור דוגמאות לכך באתר שלו.
אני מסתמך על הידע האישי שלי ומעבר לכך על הניסיון האישי שלי וזה בניגוד לסיני אף פעם לא איכזב אותי.
זה שהחוטים של הבאלנסר יכולים לעמוד בזרם של 2.5A זה נכון, אך לא החוטים של המחברים לשלט ובנוסף השאלה היא לא הזרם בלבד כי אם באיזה מתח או יותר נכון עבור איזה הספק אלו מיועדים?
אל תשכח שמדובר ב 12.6V , המחברים והחיווטים של הסוללה הזו המיועדים לחיבור לשלט לא אמורים לעמוד בהספק של עשרות וואטים אם ניקח בחשבון שמדובר בסוללת 3C כמו שרבים נוטים לפרש את הכיתוב 03C שעל גבי הסוללה.
נשאלת השאלה מדוע היצרן כתב 03C ולא 3C אם באמת התכוון ל 3C.
תחשוב בהיגיון, הצרכן אליו מיועדת הסוללה הזו אמור לפרוק אותה בכ 12 שעות עבודה (שלט ממוצע צורך כ 150mah).
לאור עובי החוטים וסוג המחברים האם לא הגיוני יותר שנתון ה 03C הוא בעצם 0.3C שהם 660mah? (נתון הגבוה ביותר מפי 4 מהצריכה הממוצעת אליה יועדה הסוללה).
הרי אף יצרן לא מייצר סתם תאים עבים יותר ללא צורך ובמיוחד עבור שלט שלא צורך זרם גבוה וגם מגביל במקום עבור הסוללה (שם יש חשיבות לקיבולת ולא ליכולת אספקת הזרם).
אני אומר שמדובר ב0.3C גם בעקבות זה שכבר יצא לי לפרק סוללה כזו של חבר בניסיון להצילה ואני חייב לומר שעובי התאים וגודלם ביחס לקיבולת שלהם מזכיר מאד סוללות של טלפון סלולרי ששם הזרמים דיי דומים (למרות שבטלפון מדובר ב LIO ולא ב LIPO).
אם מישהו מחפש אסמכתא לדברי באתר הסיני סביר שלא ימצא, הכל כאמור על סמך ניסיון.
בינתיים נתקלתי כבר בשני אנשים בשטח שהשמיצו את הסוללות הללו ובבדיקה קצרה התברר שפשוט נהגו לטעון אותן בזרם של 2.2A, 1C מה שהביא כנראה לנזק לתאים לאחר תקופה קצרה יחסית ולכן הוספתי את ההערה.
כל אחד שינהג כמו שהוא מבין
בכל מקרה ולמי שמתלבט, אלו סוללות מצוינות ובמחיר טוב מאד.