שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 54

נושא: סוללות ליפו לשלט

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    תודה!
    114
    הודה 331 פעמים ב 222 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: סוללות ליפו לשלט

ציטוט נכתב במקור על ידי b1yossi צפיה בהודעה
    אני מסתמך על נתונים שהסיני בכבודו ובעצמו מציין :

Capacity: 2500mAh
    Voltage: 11.1v
    Constant discharge: 3-5C
    Burst discharge: N/A
    Weight: 142g
    Size: 100x28x23mm
    Plugs: Futaba, JST-XH, JR/Spektrum

לא ברור לי מניין הבאת את הנתון של 0.3C ?
    גם אם הסיני "טועה" וזרם הפריקה האמיתי הוא 1C עדיין ניתן לטעון ב- 1C.
    כפי שציין וחידד זיגי לפני, החוטים בהחלט יכולים לעמוד בזרם של יותר מ- 2.5A - אאל"ט מדובר ב- 22-24AWG.

מגעי המחבר אינם שונים מ- JST קונבנציונאלי, ואם זכור לי נכון הם מיועדים לזרם של עד 15A - גם אם אני טועה בנתון זה, וזרם העבודה שלהם הוא חמישית מכך הרי שמדובר ב- 3A.

נכון ששנת שימוש אחת אינה מהווה "מבחן" ארוך טווח אבל בהחלט נותנת אינדיקציה יותר ממספקת על התנהגות הסוללה בהיבט התחממות החוטים המחבר וגם הסוללה ובכולם אין חריגות אפילו לא במעט.
    יוסי, לצערי הסיני לא פעם אכזב בנתונים שהוא עצמו פירסם ויש אין ספור דוגמאות לכך באתר שלו.
    אני מסתמך על הידע האישי שלי ומעבר לכך על הניסיון האישי שלי וזה בניגוד לסיני אף פעם לא איכזב אותי.
    זה שהחוטים של הבאלנסר יכולים לעמוד בזרם של 2.5A זה נכון, אך לא החוטים של המחברים לשלט ובנוסף השאלה היא לא הזרם בלבד כי אם באיזה מתח או יותר נכון עבור איזה הספק אלו מיועדים?
    אל תשכח שמדובר ב 12.6V , המחברים והחיווטים של הסוללה הזו המיועדים לחיבור לשלט לא אמורים לעמוד בהספק של עשרות וואטים אם ניקח בחשבון שמדובר בסוללת 3C כמו שרבים נוטים לפרש את הכיתוב 03C שעל גבי הסוללה.
    נשאלת השאלה מדוע היצרן כתב 03C ולא 3C אם באמת התכוון ל 3C.
    תחשוב בהיגיון, הצרכן אליו מיועדת הסוללה הזו אמור לפרוק אותה בכ 12 שעות עבודה (שלט ממוצע צורך כ 150mah).
    לאור עובי החוטים וסוג המחברים האם לא הגיוני יותר שנתון ה 03C הוא בעצם 0.3C שהם 660mah? (נתון הגבוה ביותר מפי 4 מהצריכה הממוצעת אליה יועדה הסוללה).
    הרי אף יצרן לא מייצר סתם תאים עבים יותר ללא צורך ובמיוחד עבור שלט שלא צורך זרם גבוה וגם מגביל במקום עבור הסוללה (שם יש חשיבות לקיבולת ולא ליכולת אספקת הזרם).
    אני אומר שמדובר ב0.3C גם בעקבות זה שכבר יצא לי לפרק סוללה כזו של חבר בניסיון להצילה ואני חייב לומר שעובי התאים וגודלם ביחס לקיבולת שלהם מזכיר מאד סוללות של טלפון סלולרי ששם הזרמים דיי דומים (למרות שבטלפון מדובר ב LIO ולא ב LIPO).
    אם מישהו מחפש אסמכתא לדברי באתר הסיני סביר שלא ימצא, הכל כאמור על סמך ניסיון.
    בינתיים נתקלתי כבר בשני אנשים בשטח שהשמיצו את הסוללות הללו ובבדיקה קצרה התברר שפשוט נהגו לטעון אותן בזרם של 2.2A, 1C מה שהביא כנראה לנזק לתאים לאחר תקופה קצרה יחסית ולכן הוספתי את ההערה.
    כל אחד שינהג כמו שהוא מבין
    בכל מקרה ולמי שמתלבט, אלו סוללות מצוינות ובמחיר טוב מאד.
    נערך לאחרונה על ידי ziki; 20-01-2010 בשעה 08:06:08.

תודה!
    2
    הודה 78 פעמים ב 48 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי ziki צפיה בהודעה
    יוסי, לצערי הסיני לא פעם אכזב בנתונים שהוא עצמו פירסם ויש אין ספור דוגמאות לכך באתר שלו.

זה שהחוטים של הבאלנסר יכולים לעמוד בזרם של 2.5A זה נכון, אך לא החוטים של המחברים לשלט ובנוסף השאלה היא לא הזרם בלבד כי אם באיזה מתח או יותר נכון עבור איזה הספק אלו מיועדים?

כל אחד שינהג כמו שהוא מבין
    לא מסכים - השאלה היא כן של זרם. בהנתן זרם כלשהו (שזה מה שדיברנו עליו), ההספק שמתפתח (כלומר, החום) על החוטים הוא I^2)*R), ללא קשר למתח.
    בקשר לנקודה השניה, (אצלי לפחות) החוטים של הבאלנסר דומים לאלו של המחברים לשלט, אז גם כאן אין בעיה.
    אני לא מבין למה דווקא בסוללה הזאת אתה לא סומך על הסיני, ובשתיים שקישרתי אליהן אין בעיה. מה שכן, אני מסכים עם השורה התחתונה שלך - שכל אחד ינהג איך שהוא מבין. אולי רק כדאי שתסייג את ההנחייה החד-משמעית שלך למעלה ("עובי החוטים אינו מיועד לעבודה בזרם הגבוה מ 1A", יש לטעון ב-0.3C) כך שיהיה ברור שמדובר בדעתך (המלומדת, אך מנוגדת להנחיות היצרן).
    אם אנחנו כבר מדברים: נניח שמדובר על סוללת Li-Po רגילה (לא לשלט), למה אתה סבור שטעינה בפחות מ-1C "טובה" לסוללה? אתה יכול לקשר לחומר בנושא?
    טורניג'י - אבל מעליך!
    .Three of my favorite inventions are PC, RC and AC

תודה!
    114
    הודה 331 פעמים ב 222 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי ZigiStar צפיה בהודעה
    לא מסכים - השאלה היא כן של זרם. בהנתן זרם כלשהו (שזה מה שדיברנו עליו), ההספק שמתפתח (כלומר, החום) על החוטים הוא I^2)*R), ללא קשר למתח.
    בקשר לנקודה השניה, (אצלי לפחות) החוטים של הבאלנסר דומים לאלו של המחברים לשלט, אז גם כאן אין בעיה.
    אני לא מבין למה דווקא בסוללה הזאת אתה לא סומך על הסיני, ובשתיים שקישרתי אליהן אין בעיה. מה שכן, אני מסכים עם השורה התחתונה שלך - שכל אחד ינהג איך שהוא מבין. אולי רק כדאי שתסייג את ההנחייה החד-משמעית שלך למעלה ("עובי החוטים אינו מיועד לעבודה בזרם הגבוה מ 1A", יש לטעון ב-0.3C) כך שיהיה ברור שמדובר בדעתך (המלומדת, אך מנוגדת להנחיות היצרן).
    אם אנחנו כבר מדברים: נניח שמדובר על סוללת Li-Po רגילה (לא לשלט), למה אתה סבור שטעינה בפחות מ-1C "טובה" לסוללה? אתה יכול לקשר לחומר בנושא?
    1.יש המון מוצרים שהסיני מוכר ואני לוקח בערבון מוגבל את הנתונים שהוא מפרסם אבל לא ניכנס לזה.
    2.אם הסוללה אכן היא 0.3C (כמו שאני סבור שהיא) הרי שזו מגבלת זרם העבודה שלה לכן ה 1C לטעינה לצורך העניין שהוא זרם הטעינה שלא אמור להיות גבוה מזרם העבודה המקסימלי אליו היא מיועדת ובמקרה זה הוא 0.3C.
    3.כלל לכל סוללה בעולם (נכון להבוקר) ככל שזו תטען בזרם נמוך יותר כך תאריך חיים ותטען לקיבולת אופטימלית יותר, בסוללות 1C (שזו אגב מגבלת היצרן ולא המלצת היצרן) אני תמיד טוען ב 0.8C ועד היום זה הוכיח את עצמו לטובה.

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •