
נכתב במקור על ידי
ziki
דויד בו נעשה קצת סדר ונשים את הדברים על השולחן
זה שמשום מה בפורום הזה לא אוהבים את ספקטרום זה כבר דבר ידוע ונדוש.
זה שרוב אלו שדואגים להשמיץ כאן את ספקטרום בפורום הזה לא ממש מבינים גדולים ב RF או בעלי ידע טכני מספק כדי לקבוע את מה שהם קובעים גם זה כבר ידוע.
ולגבי מה שציינת:
קבל אגירה תפקידו לשמור על מתח יציב ולמנוע נפילות מתח רגעיות שעלולות להתרחש, הוא לא נמכר כמוצר חובה למקלטי ספקטרום אלא כתוספת לאבטחת מתח יציב למקלט כאשר המקלט מחובר לסוללה באופן ישיר כאמצעי בטיחותי נוסף ולא כמוצר חובה.
הוספת קבל לכל מקלט הקיים בעולם (גם למיוצב ביותר) תוסיף ולא תגרע באותה מידה כמו למקלט ספקטרום, זה א ,ב למי שלומד יצוב מעגלי DC בשיעורי אלקטרוניקה.
אישית, הטסתי שלוש שנים שני כלים עם מקלטי ספקטרום ללא הקבל הזה ועם 0 בעיות, יש חשיבות מכרעת לגבי סוג הסוללה שאתה מחבר למערכת, מעגל הייצוב אם קיים כזה ועוד פרמטרים על מנת להחליט אם יש בכלל טעם בהוספת קבל כזה או לא, ספקטרום הוציאו אותו כמוצר אופציה וחברות אחרות לא, זה הכל.
בקשר למקלטי הלווין, כל טכנולוגית השידור הדיגיטלי בתחום ה RC לא פותחה בפוטאבה, JR או ספקטרום.
למעשה היא פותחה ע"י חברות הסלולר בעולם במהלך סוף שנות ה70.
הוספת קיטובי אנטנות בטלפונים סללוריים DIVERSITY החלה בתחילת שנות ה 2000 כשחברות אלו הבינו שמכשירים שמצויים בשינוי אוריינטציה מתמיד יזכו לאיכות שידור קליטה גבוה יותר כאשר קיימים בהם מספר מקלטים ואנטנות בקיטובים שונים תוך שימוש באלגוריתם שיודע למצוא את האות האיכותי ביותר ולהשתמש בו בכל רגע נתון להפקת המידע.
מאז ועד היום העיקרון מיושם בטלפונים הסלולריים ששם אגב מורכבות המקלט והמשדר גבוה יותר מאלו שאנו משתמשים בהם לציוד המעופף שלנו.
במקרה הזה, ספקטרום השכילו,לקחו ואימצו את רעיון ריבוי המקלטים שכמו שכבר ציינתי יש לו רק יתרונות למעט חיסרון אחד שהוא מורכב יותר למימוש ויקר יותר מבחינת כמות החומרה.
בצבא אגב הוא גם מיושם שנים במערכות מתקדמות אבל נושא זה לא לפורום.
נוסיף נושא נוסף שאוהבים להשמיץ בו את ספקטרום וגם בלי ממש להבין למה המערכת מתנהגת כמו שהיא מתנהגת והוא איבוד התישדורת בהדלקת המקלט BINDING.
התופעה קוראת ב99% מהמקרים מהדלקה בקרבת המשדר או מסידור לא נכון של המקלטים על גוף הכלי שעליהם הוא מורכב, ריבוי מקלטים בקירבת המשדר עלול לגרום לבעיות בהליך הסינכרון הראשוני של המערכת בעת הדלקתה עקב תופעה של גלים חוזרים או רוויה בעקבות מרחק קרוב מידיי למשדר מה שבד"כ מעיד על מקלטים בעלי רגישות גבוה (פרמטר טוב מאד במערכות קליטה שידור).
מה שנדרש זה רק להרכיב את המקלטים לפי המלצת היצרן (לשמור על מרחקים בינהם וקיטובים שונים) ובנוסף להדליק את המשדר במרחק של לא פחות מכחצי מטר עד מטר מהמקלט על מנת להפחית את תופעת הגלים החוזרים והכנסת המקלט לתחום הרוויה.
אני לא בא להגן כאן על ספקטרום, הם לא חפים מתקלות בחלק מהמוצרים שלהם אבל מי שחושב שהטכנולוגיה שבה הם משתמשים נחותה מהמתחרים טועה ובגדול.
מקווה שמיצינו את הנושא, ניסיתי להסביר כמה שיותר פשוט.
חג עצמאות שמח