תגובה להודעה: חישמול טיסן TRINER

נכתב במקור על ידי
shaharg
עוד נק' למחשבה - ברוב הטריינרים המוסבים אין קאול סגור כמו בטריינרים החשמליים וכך גם בטריינר שהסבת בעצמך . אם היית משתמש בתושבת המתכווננת כפי שבוגל המליץ ואני מצטרף כי היא באמת טובה ... היית יכול למקם את המנוע קדימה יותר ובכך למעשה להעביר את נק ה CG למקום הרצוי מבלי להוסיף גרם נוסף במשקולות ...
אגב ברוב המקרים בשימוש עם התושבת הזו אני גם מכניס את הבקר מאחור או בצד על התושבת מטעמי קירור - אבל כך יש לך עוד יותר משקל קדימה
זה נכון מאוד, רק מה? המנוע נמצא 33 ס"מ מהCG. בשביל לגרום לו "לשקול" כמו מנוע 46, צריך להזיז אותו עוד 33 ס"מ קדימה (ודרך אגב, כן השתמשתי בתושבת ארוכה, שמוסיפה בערך עוד 6 ס"מ מהfirewall). נשמע הגיוני למישהו?
בואו נחזור על הדברים:
1. בטריינר חשמלי אי אפשר למקם את הסוללות מתחת למנוע, כי יש שם כן נסע.
2. אי אפשר לתקן חוסר של 300 גרם באמצעות תזוזת המנוע בלבד. ברגע שהשגת CG טוב, תושבת מתכווננת תעזור לך להתאים את הCG לטווח שמומלץ על ידי יצרן הטיסן, אבל זה לא יכול לתקן הבדלים של מאות גרמים.
3. אפשר למתקן כמה סוללות קטנות מקדימה במקום אחת גדולה. זה מסורבל, מסובך ולא בטיחותי במקרה של נחיתה קשה\התרסקות. עדיף לשים סוללה אחת במקום מיכל הדלק, או שתיים קטנות יותר אחת על השניה בצמוד לקיר האש. אי אפשר לתקן את הCG עם סוללה בגלל מיקומה.
בואו נעשה את זה בצורה מתמטית - כמו הנוסחאות של בוגל, רק יותר נכון. ניתן לכל מרכיב איזשהו ערך משקלי שמורכב מהמשקל שלו וממרחקו מהCG. המטרה שלנו היא לסיים את ההסבה כך שבטיסן המוסב, הערך הזה זהה לזה של הטיסן במקור.
בטיסן שהבאתי כדוגמא, המנוע נמצא 27 ס"מ מהCG, ומשקלו 620 גרם כולל תושבת. זה נותן לנו ערך של 16740.
בהסבה שעשיתי, המנוע נמצא 33 ס"מ מהCG, ושוקל 105 גרם. זה נותן לנו 3465. נוסיף לזה את התושבת ששוקלת נניח עוד 30 גרם ומרכזה נמצא לפני זה של המנוע - נגיד 30 גרם ב30 ס"מ - ונקבל 900. הערך המצרפי של שני אלו הוא 4365, מה שכמובן רחוק משמעותית מהערך אליו אנחנו שואפים.
עכשיו נוסיף את הסוללה: הסוללה שלי (4S 5000), בצורה הכי קדמית שאני יכול למקם אותה, מרכזה נמצא 15 ס"מ ממרכז הכובד והיא שוקלת 520 גרם. כלומר, יש לנו כאן עוד 7800. הגענו לערך משותף של 12165. עדיין חסר לנו בערך 25% מסטאפ הניטרו, מה שכמובן לא טוב בכלל. שימו לב שבשביל לתקן את הבעיה עם סוללה בלבד, בהתחשב בכך שחסרות לי 4000 נק' בערך ואני נמצא במרחק של 15 ס"מ מהCG, אני צריך להוסיף לסוללה עוד 266 גרם. והכל כי לא רציתי לשים את המנוע הנכון מלכתחילה (טוב, לי היה מנוע שלא הייתי צריך, השימוש בו התברר כטעות כפי שאתם רואים). רוצים סוללה במשקל 880 גרם? אני לא. וגם אין כאלו ב4 תאים.
הפתרון שלי היה להוסיף משקולת של 150 גרם בערך במרחק 30 ס"מ (על התושבת), מה שמביא אותי ל16,665, וזה כבר בדיוק מה שאני צריך בשביל להיות בקרבת סטאפ הניטרו. מכאן אפשר לקצר או להאריך את התושבת (או להזיז את מיקום הסוללה) בשביל להגיע למרכז הכובד המדוייק שאנו רוצים.
אגב, זו פעם ראשונה שאני עושה את החישוב הזה; כשעשיתי את ההסבה, זה היה בניסוי וטעיה. תחסכו לעצמכם את השלב הזה ושימו את מה שצריך מראש.
או שאתם יכולים ללכת עם הגישה של בוגל.
נערך לאחרונה על ידי flyinglizard; 17-09-2010 בשעה 23:15:29.
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็