תן לי לנסות, כי גם לי הרבה שאלות בסיסיות בהתחלה ולא מצאתי שירשור ל-"FPVier" המתחיל:
(גילוי נאות - קראתי, חקרתי, שאלתי הרבה שאלות, קניתי את כל הציוד אבל עוד לא בניתי ולא הטסתי)
התחום:
First Person View) - FPV) - זו שיטה לשלוט בטיסן מנקודת מבט של הטייס. על גבי הטיסן מותקנת מצלמה שמשדרת תמונה לאחור ע"י משדר וידאו למקלט בתחנת קרקע הנראית ע"ג מסך או משקפי וידאו.
יש שימושים שונים ל-FPV:
טיסה לגווניה השונים - טיסה לגובה ומרחק מירבי, טיסה נמוכה, טיסה בין מכשולים, מעקב אחרי כלי טייס אחרים וכדומה.
צילום אוירי
שימושים צבאיים
איך מתחילים?
קוראים פה בפורום וב-RCG, מתחברים למומחים פה בתחום כדי לשאול שאלות בסיסיות כיוון שהתחום הזה יחסית חדש.
ציוד מומלץ (או מה צריך?):
הציוד נע בין ~$100 למשדר, מקלט ומצלמה (+200 ש"ח למסך) ועד כמה אלפי ש"ח לציוד כולל (משקפי וידאו, OSD, משדר UHF). כמובן הציוד הסיני פחות איכותי לעומת ציוד מ
חנויות כדוגמת Range Video.
1.
פלטפורמה (טיסן) - פה השאלה איזה אופי טיסה אתה מחפש (יש לשים לב שחלק מהטיסנים הם בעלי פרופ קידמי דבר שנראה בוידאו ובצילום):
- דאון - בדר"כ לטיסות רגועות, יציבות וארוכות. יש דאונים קטנים כדוגמת האיזיסטאר שניתן גם קצת להשתולל איתם. דאונים פופלריים - איזיסטאר, איזיגליידר, קולריס ודומייהם (של חברת רובה או גראופנר לדוגמה).
- פלטפורמה ייעודית - טיסנים \ דאונים שמתוכננים לשאת משקל ויש בהם גם מקום נרחב לרכיבים השונים כדוגמת: Xen Skywalker או EPP FPV
- טיסנים אחרים כדוגמת Twinstar Multiplex
- טיסנים מהירים וזריזים כדוגמת הפאנג'ט
2.
משדר ומקלט וידאו - ה
משדרים מגיעים בעוצמות שידור שונות (מ-100mW ויותר מ-1W) שלפי הבנתי יקבעו לך את מרחק שידור הוידאו אבל בעוצמות חזקות מידי יסכנו את בריאותך. היו פה הרבה דיונים על זה - (
הרוב משתמשים באזור ה-500-1000mW). בנוסף הם מגיעים בתדרים שונים:
- 900MhZ - צפוי להפרעות בגלל רשת ה-GSM הסלולרית אבל למיטב הבנתי אנשים מטיסים איתו ללא בעיות מיוחדות
- 1.2GHz - בעיית חוקיות ובנוסף כפולה של 2.4 שיכולה להפריע אם השלט של הטיסן הוא 2.4
- 1.3GHz - בעיית חוקיות (אופצייה למטיסי 2.4)
- 2.4GHz - יש מצב להתנגשות עם השלט ושלטים של מטיסים אחרים בשטח למרות שהרוב פה משתמשים שיטת שידור זו שילוב עם שלט 72FM.
- 5.8GHz - ניסיון מועט
3.
אמצעי ראייה - ניתן להטיס עם מסכי LCD (מ- 7 אינטש עד חברנו באילת שמטיסים עם מסך 42 אינטש...) או עם
משקפי וידאו שנותנים חוויה טובה יותר.
משקפי וידאו יש לבחור עם רזולוציה מינימלית של 640X480 על מנת להבחין בפרטים.
4.
שלט לטיסן - בעלי הניסיון טוענים שכדאי להשתמש בשלטי 72 על מנת לא לקבל הפרעות מ-2.4 וכמו כן הם בעלי טווח ארוך יותר. המהדרין והרוצים להגיע לטווחים ארוכים יותר משתמשים במודול UHF או בוסטרים כדי להגביר את העוצמה של השלטים הרגילים.
5.
אנטנות - כדי להגביר את עוצמת הקליטה של שידורי הוידאו משתמשים באנטנות PATCH או מערכות עקיבה למינהן אחרת יש להזיז באופן ידני את אנטנת המקלט בתחנה הקרקעית לכיוון הטיסן.
6.
(OSD (On Screen Display - זו מערכת הנותנת למטיס נתונים לגבי הטיסה ומציגה אותם על גבי המסך או משקפי הוידאו.
יש סוגים שונים של OSD-ים:
- מציגים נתוני סוללה בלבד
- נתוני טיסה כגון גובה, מהירות, מרחק מהבסיס, כיוון הבסיס, סוללה ועוד
- מלבד הנתונים בסיפרור 2 יש להם מערכת (RTH (Return To Home אשר בזמן איבוד קשר עם שלט הטיסן או בהפעלת מתג (כאשר לדוגמה אובד אות הוידאו) הם מנווטים את הטיסן אוטומטית להקפות מעל בסיס היציאה. OSD אלה מצויידים בדר"כ ב-GPS ובמידת הצורך חיישנים ע"ג הטיסן על מנת לייצב אותו בניווט חזרה
7.
מצלמות וידאו - שוב ישנם
סוגים שונים שבגדול מתחלקים ל:
- מצלמה פשוטה
- מצלמה עם זום
- מצלמות HD כדוגמת ה- GOPRO או מצלמות FLIP
8.
אמצעי הקלטה - בתחנת קרקע יש מקליטים שונים (DVR?) או לפטופ אן ע"ג כרטיס זיכרון במצלמה בטיסן (GOPRO לדוגמה)
DISCALMER - קראתי, חקרתי, שאלתי הרבה שאלות, קניתי את כל הציוד אבל עוד לא בניתי ולא הטסתי! לכן, בטוח שכחתי, לא דייקתי, טעיתי וזה המקום בו אני מזמין את המומחים להאיר, להעיר, לתקן ולהוסיף, ואני לוקח על עצמי לבנות סקירה \ מאמר ולעדכן את כל הנתונים.
ופה גם המקום להודות לכל אלה שעזרו לי עד כה (איציק, גיא אזולאי, יוני, עודד מזור).