יש ברשותי מחמם פלג "בובו" של סוללה AA
רכשתי סוללת AA 1.2V 3000mA NiMH הטענתי אותה אך היא לא מצליחה לחמם את הפלג
האם מנסינוכם סוללה כזו מתאימה?
יש ברשותי מחמם פלג "בובו" של סוללה AA
רכשתי סוללת AA 1.2V 3000mA NiMH הטענתי אותה אך היא לא מצליחה לחמם את הפלג
האם מנסינוכם סוללה כזו מתאימה?
בד"כ הסוללות שאתה קונה בחנויות הצריכה הן סוללות המיועדות למכשירים כגון מצלמות שעונים שלטים וכו...
אלו הם מכשירים בעלי צריכת זרם נמוכה
מחמם הפלאג צריך 3A-4A כדי להתלהט
הסוללות "הרגילות" שעומדות במשימה הן D וגם אותן יש לחבר 2 במקביל.
בבובו שלי יש מקום לסוללה בודדת בלבד האם יש סוללה שכן תעשה את העבודה?
רבותי המלומדים. דיברתם כמעט על הכל. שכחתם את הפלג עצמו. לפעמים הפלג מקבל את מנת הזרם שלו, אבל איננו מתחמם כלל.
עצתי היא לבדוק את הבוסטר על פלג אחר, שתקינותו מוכחת.
אני משתמש בבוסטר עם סוללה אחת מסוג AA בקיבוליות של 2200 מיליאמפר. מספיק לכמה ימי הטסה, כולל סיוע לאחרים.
לא אמורה להיות לו בעיה בסוללה, אלא אם היא פגומה מיסודה. אפשרות נוספת היא שהטעינה לא בוצעה כראוי והסוללה סתם ריקה .
לא ניסיתי להשתמש בסוללה נטענת אבל הפרש המתחים בין סוללה נטענת ל"רגילה" הוא 0.3 וולט.
הפרש במתח של 25% לטובת הסוללה הרגילה מגדיל גם את הזרם.
בהנחה שתנגדות הפלג היא בערך 0.5 אום מגיעים להפרש של 56% בהספק.
שוב, לא בדקתי אבל תאורטית ההסבר נראה לי הגיוני.
אתה צודק לגמרי שסוללה רגילה (אלקליין, לדוגמה) היא בעלת מתח גבוה יותר ולכן מסוגלת לחמם יותר את הפלג. מצד שני, מאז ומעולם חימום הפלג עם בוסטר היה והינו (למעט חריגים) באמצעות סוללה נטענת. כל הסוללות הנטענות הן בעלות מתח של 1.2V והן עושות את העבודה היטב לאורך שנים.
אני חוזר על הודעתי הקודמת ומפרט: אני רואה 4 סיבות אפשריות שהבוסטר של פותח השירשור אינו מחמם את הפלג, והן - פלג פגום, סוללה פגומה, מטען פגום או מגע רופף בתוך הבוסטר עצמו.
תודה לעונים
1. הפלג תקין - ניסיתי עם בובו אחר שברשותי.
2. הטענתי במטען תקין (מטעין את הבובו השני שלי)
3. סוללה חדשה (אולי הגיעה לא תקינה??)
4.מגעים תקינים - בדקתי בעזרת רב מודד (מתח 1.2)
בקיצור להבנתי האופציה היחידה לתקלה היא הסוללה
קל מאד לדעת
בדוק עם מד מתח בין שני הקוטבים של הסוללה, אחרי טעינה. לפי הקריאה תדע מה מצבה.
סוללה ניקל-מטאל אחרי טעינה מלאה צריכה להראות קריאה של 1.44V לפחות. קריאה נמוכה מתחת ל-1.1V פירושה סוללה פגומה.
ובאותו ענין, מבין הפעמים שרכשתי סוללות, הזדמן לי פעמיים לקנות סוללות GP, 4 יח' במארז, כאשר אחת בכל מארז היתה פגומה. לאחר הנסיון הראשון שחוויתי, בדקתי את המארזים הבאים באמצעות דקירת סיכה לקוטבים דרך אריזת הפלסטיק וכך גיליתי את הסוללה השניה הפגומה מבלי לפתוח כלל את האריזה.
אתה מתכוון לבובו קובו? הבן זוג של מירי בוהדנה?![]()
זו פיסיקה טהורה...
הזרם שיעבור דרך סליל המצֶת, שווה למתח המצבר\סוללה תחת עומס; חלקי ההתנגדות המִצרפית של כל המעגל בטמפרטורת העבודה.
התנגדותו של הסליל עולה ככל שהוא מתחמם.
התנגדות המצבר\סוללה נמוכה ביותר ב-NiCd ולא כל כך נמוכה ב-NiMH, במיוחד אם מדובר במצבר AA.
כדי שהמצֶת יוכל להעביר זרם של 4A, במתח עבודה של 1.2V, צריכה התנגדותו כשהוא חם להיות 0.3Ω. היות שהוא מחובר בטוּר למצבר, צריכה ההתנגדות הכוללת של שניהם יחדיו להיות 0.3Ω.
חברת Duracell טענה שההתנגדות הפנימית של מצבר NiMH שלהם בגודל AA, היא 0.170-0.175Ω, הנראים לי סבירים.
אם המצבר המאוד לא מכובד הזה הוא בעל התנגדות של, נאמר, 0.2Ω, דרך המצת כבר לא יוכלו לעבור 4A...
ככלל, ככל שהקיבולת של מצבר NiMH בגודל נתון היא גבוהה יותר, כך גם ההתנגדות הפנימית שלו.
היה לי בזמנו בוּסטר עם מצבר NiCd בגודל D, בעל קיבולת של 4,500 מא"ש... הוא היה שומר את המצת לוהט בכתום חזק, במשך למעלה משעה!
לגודל הסוללה (D; C; או AA) אין השפעה על עוצמת הזרם. גם לא לקיבוליות, שהשפעתה היא רק למשך זמן השימוש האפשרי. בוסטר עם סוללה אחת מסוג AA בקיבוליות של 2200 מיליאמפר משמש אותי כבר תקופה ארוכה, כשהשימוש בו חופשי לטיסנים שלי ושל אחרים. הוא מחזיק מעמד היטב לאורך כל יום ההטסה ולפעמים גם ליום הבא.
זה בא לחזק את דבריך בענין הסוללה (D) שאתה השתמשת בה.
גדעון,
אמת היא שגודל המצבר אינו משפיע על הקיבוליות, אבל יש לו השפעה מכרעת על הזרם (מצבר גדול יותר יפיק זרם יותר גבוה) ובעיקר על ההתנגדות הפנימית.
המוליכים והקטבים בתוך המצבר הגדול הם בעלי שטח-חתך גדול יותר. לכן, המוליכות של המצבר הגדול גבוהה והתנגדותו הפנימית נמוכה.
זו הסיבה שמצבר בגודל AA לרוב doesn't cut the mustard, כמו שאומרים האמריקאים.
פלא אם כן שהבוסטר אצלי מתפקד היטב.
שששששששששששקט !
שהוא לא ישמע שאפשר גם אחרת
![]()
![]()
![]()
גדעון,
אתה יכול לספר לו...
מצבר AA טוב יכול להפיק את זרם 4A הדרוש למצת.
אבל רוב המצברים בגודל זה, לפחות בפורמולציה של NiMH ובקיבולת גבוהה, כנראה שאינם יכולים.