נדב,

בתחרות היו חמישה סיבובים של 10 דקות כולל חמש דקות הכנה לכל סיבוב, סה"כ 15 דקות לסיבוב וכ-75 דקות של תחרות.
אם הטסת לפני התחרות לצורך חימום כמוני אז הטסת עוד 15 עד 20 דקות בקלות, סה"כ 90 עד 95 דקות בינתיים.
אחרי התחרות ראיתי אותך מטיס לפחות 20 דקות לפני שיצאתי מהשטח, כבר הגענו ל-110 עד 115 דקות.
במידה והטסת עוד רבע שעה אחרי שיצאתי, אז עברת את השעתיים בקלות ולכן אתה לא יכול לצפות מהסוללה לתת את מה שאין לה.
הסוללה למעשה ריקה והמתח הנומינלי שלה הוא תחת 0.8 וולט לתא, ללא עומס היא מתאוששת למספר שניות אך מיד נופלת. זו תכונה ידועה והתופעה תקינה לחלוטין לתא שיש לו מתח נומינלי של 1.2 וולט ומרבי של 1.5 וולט, הייתי מהמר שהסוללה תקינה ורק צריכה טעינה.
ככלל לעתיד, כאשר מתח הסוללה יורד ל-4.8 וולט תחת עומס (הטיסן דלוק) הגיע הזמן לחתוך וללכת הביתה, ב-DLG מדובר על לא יותר משעתיים כתלות במערכת שיש לך בטיסן, אתה הגעת להבנתי ל-3.5 וולט תחת העומס הרגיל של הטיסן (על הקרקע) ולכן בוודאות ריסקת עקב פריקת יתר.

לפני שאתה חורץ את דינה של סוללה מצוינת אני מציע שתחבר אותה למטען ותטען אותה על זרם של 0.2 עד 0.3 אמפר. בסוף הטעינה בדוק כמה נכנס אליה, במידה והצלחת להכניס לתוכה 360 מילי אמפר ומעלה אז סביר להניח שפשוט הגזמת והטסת יותר מדי.

רק בשביל לסדר את האוזן, במהלך ארבעת השנים האחרונות בהן אני משתמש בסוללות הללו הגעתי למסקנה שבטיסן שיש בו 4 סרוואים דיגיטליים זרם הפריקה הממוצע נע סביב ה-150 מיליאמפר לשעה. זמן ההטסה שלי הוא לכל היותר שעתיים וחצי ולכן אני לעולם לא חוצה את השעתיים (מרווח ביטחון). במידה והמקלט שלך צורך טיפה יותר משלי אז זרם הפריקה עלול להיות גדול יותר וזמן הטיסה הבטוח קצר יותר.

שים לב שהסוללה שבחרת עלולה לדרוש רגולטור שכן מתח של 6.6 וולט שעשוי להגיע גם ל-7.2 כאשר הסוללה מלאה והדבר יקצר את אורך החיים של הסרוואים שמתוכננים עד 4.8 (אבל שמועות אומרות שהם עובדים גם על 6).
בנוסף, הסוללה יותר גדולה ויותר כבדה והצורה שלה לא אופטימלית לטיסנים שלנו בהיבט נפח, היא עלולה לא להתאים ואתה עלול למצוא את עצמך עם חרטום כבד מדי.

בכל מקרה, במידה ואתה צריך עזרה בתיקון הטיסן אתה מוזמן ליצור קשר. אני אעזור בכל מה שאוכל החל מחומרים, הדרכה ועזרה בפועל.
עצה נוספת, ניתן להגיע לשטח עם טיסן נוסף או עם מטען מהיר, שניהם יאריכו לך את זמן ההטסה באופן בטוח.
רועי
054-9992920