תגובה: בעניין אורורה 9.

נכתב במקור על ידי
guyst
גם מהסוללה הם מבודדים...
בחיבור לבקר אין צורך להלחים לכל סוללה ולחבר מחדש למקלט בכל חיבור סוללה.
לא הבנתי את כוונתך. כמובן שלא הלחמתי שום דבר לסוללה עצמה; אני לא מוצא בכך שום הגיון...
הspc מולחם אצלי בחיבור מקביל לקונקטור הEC5 שמוביל מתח לESC, מהצד של המסוק, לא של הסוללה עצמה. פשוט חשבתי שאתה ממליץ לחבר לחוטי הזנת המתח ספציפית מהצד של הESC ולא מהצד של הקונקטור שמתחבר לסוללה, ולגבי זה ההגיון היחיד שמצאתי הוא שבצד של הESC יש פחות תנועה ותזוזות עקב תזוזת החוטים בעת חיבור וניתוק סוללה, ולכן זה עשוי להפחית את הסיכויים להתנתקות ההלחמות של הspc עקב תזוזה. מצד שני זה לא נראה לי עד כדי כך קריטי.
ולגבי הטלמטריה - לפי מיטב ידיעתי יואב אתה מתעניין במשדר למטרת הטסה של מסוק ולא טיסן, נכון? מדוע קריטי לך הGPS? הרי זה לא שבמהלך ההטסה של מסוק יש פנאי לבחון במשדר את מיקומו בGPS לא? ואם זה לfpv יש פתרונות טובים יותר שמתחברים לosd למשל.
באופן כללי, וכאן זו שאלה למנוסים ממני, מה מבין מרכיבי הטלמטריה שמציעה החבילה באורורה 9 שימושי למסוקים? בעיניי הרכיב החשוב ביותר הוא הרכיב המובנה באופן בסיסי במקלטי האופטימה - הצפייה במתח סוללת המסוק מהמשדר + האופציה להתראת מתח נמוך ו/או חיווי קולי.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9