עוד שאלה על גיין - והפעם, נדידת זנב קלה שמאלה (?)
בשעה טובה המסוק שופץ וחזר למקומו הטבעי בשמי אנדרטת חטיבת הנגב.
יצאתי היום להטיס, היה אגב יום מושלם להטסת מסוק - אפס רוח ואפס עננים, מצברוח טוב ואפס סקרנים עם שאלות בזמן ההטסה. מאד נהניתי.
בכל אופן, שברתי את הראש סביב כיוון הגיין לג׳יירו. מלכתחילה המסוק טס נהדר עם זנב ישר בלי רעידות, אבל כשהקפצתי את המצערת והפיטץ׳ במכות חדות- למשל ממצב ריחוף למקסימום, המסוק עשה רבע סיבוב שמאלה לפני שהתאפס והתיישר. הגעתי עם גיין עד 60 (מצב תואם פוטאבה) ועדיין נאדה, אותו דבר רק שהופיעו רעידות בזנב.
הנחתי שמדובר במחסור בגיין מכאני אולי? החלפתי הורן לכזה עם חור ארוך יותר ב0.2 מ״מ מהמלצת החוברת (אל דאגה, נסעתי לבית של חבר ועשיתי את זה על שולחן כמו שצריך, לא בשטח), חזרתי לשטח כיוונתי זנב בrate ואז לימיטים ושוב חזרתי על הנסיונות - הזנב שוב עמד פלס באוויר סביב גיין 30 אבל במכות פיטץ׳ חזקות המסוק קפץ רבע סיבוב שמאלה. אגב במכות פיטץ׳ טיפה פחות קיצוניות, לא עד סוף הסטיק, הייתה קפיצונת רגעית שמאלה ומייד התיישרות, מצב שלהבנתי הוא סביר. נזכרתי שאמרו לי שהבדיקה של הקפצת הפיטץ׳ תלויה גם בשינויי הסל״ד אז באומץ רב העברתי בפעם הראשונה לאיידל. זה אגב היה די מפחיד לפעם ראשונה, המסוק הפך לפי כמה וכמה יותר חד ומהיר בתגובות ממה שציפיתי... אבל שרדנו בסדר
. באיידל היו לי קפיצות קלות של האנטינג בזנב כשהגיין היה 30 אבל בקפיצת פיטץ׳ הזנב החזיק פלס, גם בקפיצות קיצוניות. הייתי מאד מופתע, לא זז מילימטר בכלל. בקיצור, כיוון שבאיידל היו רעידות קלות בגיין 30 החלטתי להשאיר על 30 בנורמל ובאיידל להוריד ל28, והבנתי שפשוט אני לא מצליח לעשות שמירה נכונה של הזנב בקפיצות פיטץ׳ בנורמל כי הסל״ד שלי לא מספיק גבוה. בסדר, זה לא מפריע לי- המסוק לא רועד לי אלא יציב מאד ואני לא מטיס ברמה שכל רגע אני זקוק באמת לקפיצות מהירות בסל״ד/פיטץ׳ ועם הסל״ד הנוכחי אני מקבל זמני טיסה יפים. אז השארתי ככה. אממה, הופיעה תופעה שלא ידעתי איך להסביר - הזנב החל לסטות לאט ובהתמדה שמאלה (כלומר האף ימינה). ???. אני יודע שעודף גיין מתבטא בהאנטינג וחוסר גיין מתבטא בזחילה איטית של הזנב אבל הנחתי שהזנב זוחל במצב כזה ימינה בגלל תיקון לא מספק של הג׳יירו, ולא שמאלה כמו אצלי?? האם יש פה משהו מוזר או שזו תופעה נורמלית אפשרית של גיין נמוך מדי?
ואם כבר אני בקטע של שאלות, עוד אחת בנושא אחר - שמתי בזנב תוספת להגנת הזנב כפי שעודד המליץ. למרות שהשתדלתי שלא יהיה כבד, אני חש בנטייה קלה של המסוק אחורה. מידת הנטייה משתנה כתלות במשקל הסוללות, יש לי משני סוגים שונים. בכל מקרה זו הטיה מאד מאד קלה שלא מפריעה לטיסה באופן ניכר, סתם מעצבן כזה. הסוואש אוזן ופולס עם סוואש לבלר וכל הראש באופן כללי מאוזן יופי, שום רעידות ושום עניינים. השאלה היא האם אפשר/כדאי לתקן זאת עם טרים קל של סטיק הelevator?*אני יודע שבזנב זה ממש אסור ושבכללי פחות מקובל להתבסס במסוקים על טרים ויותר על כיוון מכני, אבל כיוון שיש לי שני סוגים שונים של סוללות אז גם אם אאזן מושלם את המסוק עם אחד מסוגי הסוללות בהתחשב במשקל העודף בזנב, עדיין תהיה לי נטייה קלה בציר האלבייטור עם סוג הסוללות השני. שוב, זה בקטנה אבל עדיין מציק לי קצת.
המסוק אגב Trex 500E סטוק מקורי של אליין, סרבו זנב ds520 סרבואים בסייקליק ds510 וג׳יירו GP780. הבק אגב מכוון על 6v בניגוד לעבר שהיה מכוון אצלי על 5.5v, למקרה שיש לזה השפעה סביב עניין מהירות התגובה של הסרבו בזנב לעניין הגיין.
תודה!*
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9