צינור פיטו או טלמטריה.
אין דרך אחרת...
צינור פיטו או טלמטריה.
אין דרך אחרת...
רון טוסמן
יש פה משהו שאני לא מבין, יואב. אתה לא פעם דיווחת שהמסוק הקודם שלך טס במהירויות של למעלה ממאתיים קמ"ש, ואני נורא התרשמתי ונורא התרגשתי וסיפרתי לכל החברים שלי שיש מישהו עם טירקס 450 פרו עוצמתי מאוד וגם הם נורא התרגשו. עכשיו מתברר שבעצם אין לך כלי אמין למדידת מהירות, אז עכשיו אני מבולבל. באיזה מהירות טס הפרו? איך אנחנו יודעים שהוא באמת היה עוצמתי מאוד? אולי הוא היה רק עוצמתי? אולי הוא סתם עוד טירקס מהשכונה? ומה אני אעשה עכשיו, אני אלך מחבר לחבר ואסביר להם שנפלה טעוות?
לאחרונה דווח, שהמסוק המדובר הצליח לבעוט כדור קרן והספיק להגיע לרחבה לפני הכדור כדי לנגוח לשער!!
זה מספיק מהיר עבורך ?
מוטי ברטוב
הסדנא של מוטי - כל סרטוני ההדרכה מרוכזים במקום אחד
שלט פוטאבה 8FG - סקירה
Goblin570 3 Blades
Goblin380
"די לי בקרן אור אחת ויחידה, שתכוון אותי למטרה"
אתה שוב אומר דברים בלי מספיק רקע טכני והבנה:
זה נכון שדיוק במדידת המיקום מוגבל ב GPS אזרחי אבל במדידת מהירות קבועה לאורך זמן (אפילו שתיים שלוש שניות זה מספיק) יש שיטות להקטין השגיאה במדידת המהירות בסדרי גודל ומתקבלת קריאה אמינה של המהירות. בנוסף על כך בשימוש באפליקציה מתאימה ה GPS מודד מהירות על ידי שימוש באפקט דופלר ואז מדובר בדיוק רב הרבה יותר מכל אקדח ליזר. חפש בגוגל "gps doppler speed measurement"
אני מציע שלא תקרא לדברי קשקוש. כדי שאקדח הליזר ימדוד משהו הוא צריך תנועה של המשטח הנמדד בכיוון הנורמל (אם אתה לא יודע מה אשמח להסביר לך בפרטי)
חלקי צמיג הרכב המהירים לא מקיים תנאי זה ולכן אקדח הליזר לא יכול למדוד אותם.
להבי המסוק כן מקיימים תנאי זה ולכן כן יכולים להשפיע על המדידה.
לגבי השאלות שלי: אני שואל כדי לקבל עוד אינפורמציה בנוסף לזו שאני יודע.
אתה הבנת את זה ברוך?
יואב
טוב אחרוג ממנהגי ואכתוב משהו ברצינות .
אקדח מהירות מתבסס על החזרים מעצמים נעים , יהיו כמה וכמה החזרים
או בלשון מקצועית יהיה החזר ראשי ואונות צד.
אונות הצד יהיו מוזזות בתדר משמעותית בשל סיבוב להבים גבוה אך חלשות בעוצמה מפני שהחזר
האונה תלוי בגודל הגף המחזיר .
המערכת מסננת את אונות הצד ומעבדת את קריאת האונה הראשית .
ועכשיו בעניין המדידה , מודדים מהירות אויר , מכשיר כזה עלה אצל הסיני כמה גרושים
ולא מצדיק שירשור כזה ארוך .
הורסיות הקודמות זולות בהרבה ושומרות קריאה מקסימלית .
יואב כבר המציאו את הגלגל לא צריך להמציא אותו שוב .
נא לא לטרחן תודה !
נערך לאחרונה על ידי naty; 16-01-2012 בשעה 12:26:12.
"don't forget to write the manual"
פתגם סיני עתיק....
יואב
יש רק דרך אחת להגיע למהירות מקסימלית:
אתה מטיס הכי מהר שאתה יכול ולאט לאט מגביר את המהירות
הבנת את זה ברוך?
אני חייב לציין שאתה האדם המשכיל הראשון שפגשתי שבאופן מעשי לא מבין כלום![]()
נערך לאחרונה על ידי ziki; 16-01-2012 בשעה 12:10:22.
לפני שאתה יוצא כאן בהכרזות, שדרך אגב ברורות לגמרי לכל מי שיש לו רקע אלקטרומגנטי ועבד עם מכ"מים במסגרת כזו או אחרת,
כדאי שתזכור שאלומת לייזר, גרוע ככל שיהיה, קטנה משמעותית מגודל גוף המסוק ולכן אם האקדח מכוון לגוף המסוק אין שום סיכוי שתקבל רפרקציה מהלהבים.
גם אם מדובר על לייזר מל"מ עם רוחב אלומה של כמה מ"מ עדיין במרחק ראייה לא תקבל התרחבות של האלומה שתאפשר לך לקבל רפרקציה מהלהבים, זאת כל עוד אתה יודע לכוון
לכיוון המסוק ולא לכיוון אחר, כמו שאתה מצפה (או לא מצפה) משוטר לכוון לרכב שלך ולא לאחר.
תירה על המסוק
אם פגעת בו אז כנראה שהוא לא טס מספיק מהר...![]()
ציקי אני דבק לשרשור הזה כי כל תגובה שלך מצחיקה אותי.
תמשיך כך ונראה לי שהבנאדם הולך למשרד הפנים להחליף את השם שלו.
tkolber (16-01-2012)
יש לי מד מהירות (radar)
אם אתה מטיס באיזור המרכז ואתה מצליח לתאם איתי איכשהו, אשמח להגיע ולמדוד.
היריעה קצרה מלהכיל, אבל חצי (בנתיים) נמצא כאן
זה מה שאתה צריך. מעניין מה היא רואה שם?
יכול להיות שאני מזדקן, אבל אני מסרב להתבגר" מורה בינוני אומר. מורה טוב מסביר. מורה מעולה מדגים. מורה גדול מעורר השראה"
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=86234
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=88485
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=19948
https://www.facebook.com/asher.saportas.9
זה לייזר, יהיה לו קשה להתמקד על עצם בגודל כזה
היריעה קצרה מלהכיל, אבל חצי (בנתיים) נמצא כאן
מוטי ברטוב
הסדנא של מוטי - כל סרטוני ההדרכה מרוכזים במקום אחד
שלט פוטאבה 8FG - סקירה
Goblin570 3 Blades
Goblin380
"די לי בקרן אור אחת ויחידה, שתכוון אותי למטרה"
נערך לאחרונה על ידי naty; 16-01-2012 בשעה 14:22:31.
"don't forget to write the manual"
פתגם סיני עתיק....
שיטה נוספת: היתד והחבל.
המצרכים הדרושים: יתד או בזנט, חבל 50 מטר וסטופר.
מקבעים בזנט במרכז שטח ההטסה.
קושרים צד אחד של החבל לסקידים של המסוק.
קושרים צד שני של החבל לבזנט.
ממקמים את המסוק כשהחבל מתוח בצד אחד בשטח ההטסה.
עומדים ליד הבזנט.
מכניסים את המסוק לאיידל ומנסים בשיא המהירות להטיס את המסוק מצד אחד של הבזנט לצד השני תוך מדידת הזמן ברגע שהמסוק עובר את קו הבזנט.
כשהחבל נמתח שוב והסקידים נתלשים מהמסוק זה הסימן לעצור את השעון ומכאן ניתן לחשב את המהירות המדוייקת בהתאם למרחק.
היתרון בשיטה, גם מדוייקת וגם משעשעת.
בהצלחה !
האקדח שיש בסרטון שלי הוא לא לייזר כאם דופלר. והוא עושה מיצוע של אונת הקרן של המדידה. כלומר אם אתה באמצע פניה (כמו דיפרנציאל באוטו) קצר הכנף זז הרבה יותר מהר מהכנף עצמה ובכל זאת המדידות מדוייקות כי זה ממוצע. אני בספק אם Linkage של ראש המסוק ישפיע.
לשימוש שלך מדידת ה GPS של המכשיר הסלולרי שלך טובה בדיוק כמו כל GPS. מה שמשנה זאת התוכנה, האנטנה ומספר הלווינים שאתה רואה בכל רגע נכון. לשימוש שלך כמעט ואין הבדל בין מודול ל Ublox למשהו אחר פחות טוב. אתה רוצה למדוד מהירות ולא דיוק. תרוץ על יותר מ100 מטר עם דיוק של 5 מטר מתוזמן שעון אטומי (של GPS) ותקבל סטייה מקסימלית של 10 מטר - כלומר 10% אם אתה ממש גרוע\חסר מזל.
הכי פשוט בשבילך זה אקדח ראדר ביום בלי רוח או אקדח ראדר+מד רוח כיווני ואינטגרציה של תוצאות המדידה.. כל דבר אחר מצריך קניה\מתקון\פיתוח\כאב רא..
בברכה
ברוך
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
guyro (16-01-2012)
ציקי - אני לא רוצה לחשוב על היום שתעזוב את הפורום הזה![]()
!!!!!!!!
וליואב - אין מילים! הרעיונות והשאלות ההזויות שלך מפתיעים כל פעם מחדש! אם מקום חמישי בעולם (תותי) נוסע עם ואבא שלו והאמרגן GR (והוא לא קטן) עם 2 מסוקי 700 ו - 3 מסוקי 50 באוטו יותר קטן משלך ואתה צריך ארגז למסוק בגודל 50 כדי שלא יקרה לו כלום וצריך לבצע מדידות מהירויות עם חישובים בליסטיים - כנראה שאני מפספס פה משהו וכנראה שכדאי לך לשמור על עצמך שלא תמצא את עצמך כיעד חיסול של האירנים.
זה שלא למד בטכניון אבל עדיין מבין משהו.
ישלי יש לי פח פחפח פח (הייתי חייב)
יש לי מכשיר שמודד מהירות של חבטות(הגשות) במשחק טניס ,ציקי זה יכול לעזור לבחור ?
אני אעביר לו את זה עד הבית רק תגיד כן!!!
האמת ישבתי וקראתי את השירשור ונקרעתי מצחוק( אפילו יותר מאתמול באח הגדול)
המשך שבוע טוב
BELT CP
TREX 600
TREX 550
700 TERX
גובלין 570
למרות שלחלק מהחברים פה ממש "מגרד" זה לא מכובד לצקצק בלשון אם אין סיבה עניינית לכך.
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti