שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 211

נושא: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבול FPV

תצוגה בשכבות

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #6
    תאריך הצטרפות
    Sep 2012
    הודעות
    1,559
    תודה!
    93
    הודה 218 פעמים ב 170 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

    ברירת מחדל תגובה: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבו

    Orange OpenLRS System:

    צריבת ה-OpenLRSng על המשדר - אזהרה!!!! עדיין לא בדקתי כלום בינתיים אני יכול רק להגיד שנראה שהצלחתי אבל זה לא סופי עד שיהיה לי את המקלט ואני אבדוק!!!
    ל-OpenLRS מצאתי את הגרסה המתוחזקת ביותר OpenLRSng שיצאה בפיצול מגרסה theundeadmode... שיש כאללו שאומרים שיש לה באגים, הנה הפורום ב-RCGROUPS - http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1782034
    הנה מדריך מלא איך צרבתי (עדיין לא נבדק!!!)
    הורדה של הגרסה האחרונה של OpenLRSng (הורדתי 1.2) מכאן - https://github.com/kh4/openLRSng לחיצה על tags בצד ימין יביא להורדה של zip מלא של הגרסה האחרונה (1.7 כשהורדתי)
    פרישה של ה-zip בתיקייה עם אותיות ומספרים בלי סימנים בכלל
    עריכה של הקובץ OpenLRSng.ino למשדר OrangeTX module:
    איך שהוא הגיע אצלי לא היה הרבה מה לשנות,
    לוודא שצורבים TX ב-define COMPILE_TX,
    להגדיר את סוג הלוח ל-Orange ב-#define TX_BOARD_TYPE 2
    אפשר להגדיר תדר ב-define DEFAULT_CARRIER_FREQUENCY 435000000
    גם אל אילו ערוצים מדלגים ב-define DEFAULT_HOPLIST 22,10,19,34,49,41
    וסיסמה ייחודית static uint8_t default_rf_magic[4] = {'#', 'A', 'T', 'H'} אני שיניתי את שלושת הערכים האחרונים בכדי להיות שונה מה-default שאולי מספר אנשים יגדירו.
    יש גם אופציה שזה יהיה ראנדומלי אוטומטי, לא לגמרי הבנתי איך כרגע בלי בדיקות.
    כל השאר לא לגעת, אפשר גם לבחור איכות על מרחק שזה גם מוסיף אופציה לטלמטריה בברירת מחדל זה באמצע.
    זו הייתה הפעם הראשונה שלי עם arduino ולקח לי טיפה זמן להבין שבתחילת שורה אמור להיות # וזה לא אומר שזו שורת הערה, אז להשאיר את ה-#...

    הורדה של arduino מכאן - http://arduino.cc/en/Main/Software מגיע קובץ zip.
    פרישה של ה-zip איפה שרוצים
    העתקה של כל הקבצים שפרשתם מה-OpenLRS לתוך תיקייה עם שם מאותיות ומספרים בלבד, בתוך הסיפרייה של ה-arduino בתוך תקיית ה-libraries, אצלי לדוגמה יצא: c:\arduino\libraries\openlrs.
    הפעלה של arduino.exe מהתיקייה הראשית של ה-arduino
    בחירה ב-Tools>Board>Arduino Pro or Pro Mini 5V,16Mhz with Atmega328
    ללכת ל-file ואז open ולבחור את קובץ ה-openlrsng.ino
    ללחוץ על ה-V בצד שמאל למעלה ולראות שאין הודעות שגיאה על בדיקת הקימפול.

    לוקחים FTDI 3.3v בלבד!! מורידים לו דרייברים מכאן: http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
    מחברים את ה-FTDI עם מיני USB ורואים שמזהה דריברים ב-device manager במחשב תחת ports יש COM חדש USB Serial com (או משהו דומה), זוכרים את המספר ומנתקים

    מפרקים את הברגים למודול השידור - שימו לב!! לפחות ב-OpenLRSng עם רוצים להשתמש ביחידת הקליטה כמשדר, כנרה צריך קצת שינויים פיזיים על היחידה!!! אני קניתי מודול שידור "מקורי" בקופסה הכתומה.
    מוציאים את הלוח, בצד ימין למעלה יש מחבר FTDI תואם ל-FTDI שהגדרנו, חשוב מאד להסתכל בגב הלוח וגם של מתאם ה-FTDI שה-gnd מתחבר ל-gnd וה-3.3V ל-3.3v אם מרכיבים הפוך יכולים כנראה להרוס את המכשיר!!!
    רק אז מחברים את ה-FTDI לכבל ולמחשב ובודקים שנשאר אותו ה-com (צריך לחבר לאותו שקע USB כל הזמן במחשב) המשדר נדלק עם מספר היבהובים אדומים ואז כחול דלוק כבוע (אצלי רטט משהו...)

    Click image for larger version. 

Name:	2013-02-11 23.02.21.jpg 
Views:	1329 
Size:	503.0 קילובייט 
ID:	84095Click image for larger version. 

Name:	2013-02-11 23.02.50.jpg 
Views:	1437 
Size:	493.6 קילובייט 
ID:	84096


    חוזרים ל-arduino, לוחצים על החץ ימינה על יד ה-V, החץ שמראה upload, בוחרים את ה-com של ה-FTDI וכאן בינתיים סיימתי את התהליך כשהתקבלה ההודעה:
    done uploading

    מודיע Done uploading ונראה בסדר, למרות שמהרגע שעלתה הגרסה הלדים לא דולקים יותר עם ה-FTDI כמו קודם.
    את המקלט עדיין לא עשיתי, תמונות בהמשך.

    עידכון - יצאה גרסה 1.5 של OpenLRSng, עכשיו שאני יודע איך לשדרג זו לא בעיה, אני אשדרג שיהיה לי את כל הציוד, עד אז אולי תהייה גרסה חדשה אני אוהב גירסאות חדשות

    עידכנתי גם את המקלט וגם את המשדר ב-1.5, למקלט, צריך להפוך בקובץ ההגדרות להערה את השורה עם: COMPILE_TX ע"י הוספה של // בהתחלה שלה, ולהעלות למקלט עם ה-FTDI 3.3v, צריך לשים לב שכמעט לא רשום על המקלט חיבורים, אבל רשום ה-ground הוא נמצא בפינה, אז ככה חיברתי את ה-FTDI:
    Click image for larger version. 

Name:	2013-02-20 23.08.55.jpg 
Views:	1345 
Size:	498.3 קילובייט 
ID:	84534

    אחרי זה חיברתי את המודל משדר לשלט, צריך לשחק איתו בעדינות עד שמרגישים שהפינים של השלט נכנסים למודול, בשלט ה-9xr שלי המודול לא מתאים ב-100% למרות שהוא יושב חזק ויציב, אבל זה גורם לקופסאת המודול להתעקם, מה שגורם לכפתור שיש על המודול לא להילחץ, הכפתור עבד עדיין בלחיצה חזקה, אבל אני פנאט.... הבעיה שהכפתור הוא קונוס, לכן פשוט הגדלתי לו את החור, השתמשתי במספרי שפיץ, התוצאה טובה מאד:

    Click image for larger version. 

Name:	2013-02-20 23.23.14.jpg 
Views:	3089 
Size:	502.5 קילובייט 
ID:	84535

    RSSI - חווי עוצמת אות הרדיו, כשהתחלתי את הפרוייקט אמר לי חבר שעושה פרוייקטים באלקטרוניקה: קנית נגדים? שאלתי למה? והוא אמר לי בטוח תצטרך, אמרתי, אין סיכוי..... יומיים אחרי זה כבר ביקשתי ממנו נגד וקבל....
    טוב, על נושא ה-RSSI באדוקופטר אין כמעט תיעוד ומה שיש לוטה בערפל וברובו טוענים שלא עובד.... בסוף הפתרון היה דיי פשוט, לפחות בגרסה 2.9.1 האחרונה.
    קודם כל הלוח מצפה לקבל RSSI אנלוגי והמקלט OpenLRS שולח PWM (לא יודע מה זה אומר), בשביל להפוך לאנלוגי צריך LowPass Filter, לפי הסכמטיקה כאן: http://www.rcgroups.com/forums/showp...&postcount=439
    דיי פשוט, אבל הנגד הוא נגד 10k (חום, שחור, כתום, תודה ל-Friman) והקבל הוא קבל 100nf - על הקבל רשום 104. לקחתי כבל סרבו, הוצאתי לו בעדינות את הכבל האמצעי (עם שפיץ קטנטן מרימים בעדינות את הלשונית שעוצרת מהפין לצאת ומושכים את הכבל מהמחבר), וחיברתי עליו כמו בשרטוט:
    Click image for larger version. 

Name:	2013-02-19 22.25.59.jpg 
Views:	1314 
Size:	496.1 קילובייט 
ID:	84563 ועל זה שמתי שרינקים: Click image for larger version. 

Name:	2013-02-19 22.35.01.jpg 
Views:	1306 
Size:	499.4 קילובייט 
ID:	84564 וזהו היה לי Lowpass filter.

    תמונת סכמה מ-rcgroups: Click image for larger version. 

Name:	a5472793-243-uploadfromtaptalk1358960783202.jpg 
Views:	1264 
Size:	39.0 קילובייט 
ID:	87403

    ציטוט מ-readme של ה-openlrsng:
    RSSI output at 'first' connector (marked as RSSI on OrangeRX) 32kHz PWM signal. To make this analog you can use a simple RC filter (R=10kOhm C=100nF).

    ב-Mission Planner כשה-Arduflayer מחובר, הולכים ל-Configurations--> משם ל-Standard params ומחפשים את COPTER LED מעבירים ל-DISABLED (אולי לא חובה אבל אני במילא לא משתמש יציאות לדים האלו), מחפשים עוד משתנה של ה-RSSI ומגדירים אותו לעבוד על A0, לוחצים על write params, וזהו.
    מחברית את כבל ה-Lowpass כמו בשרטוט, הצד שבו הנגד יותר קרוב לחיבור (בתמונה של צד שמאל) מתחבר ליציאת ה-RSSI במקלט, הצד השני מתחבר ללוח ב-A0 שזה שלישיית הפינים הראשונה על יד חיבור הטלמטריה.
    עכשיו בחיבור ללוח (רדיו או USB שאני מספק חשמל למקלט בלי להעביר את החשמל ללוח!!) כשהשלט צמוד מקבלים אות RSSI של 65 בערך במרחק מספר מטרים מקבלים 45....., כשהשלט כבוי מקבלים 0.

    עדכון 24.3.13:
    עשיתי חור (מכוער לאללה...) היכן שמתחבר מתאם ה-FTDI, אני גם שונא לפתוח ולסגור דברים שלא צריך וגם מפחד על ההברגות וראשי הברגים העדינים שיש למודול, הייתי צריך ב-FTDI שלי לקפל את החיבור טיפה החוצה אבל האופציה השנייה הייתה מתאם לחיבור שיהיה יותר קטן או להגדיל את הפתח שיצרתי.

    Click image for larger version. 

Name:	IMAG1078.jpg 
Views:	1200 
Size:	492.3 קילובייט 
ID:	86941Click image for larger version. 

Name:	IMAG1077.jpg 
Views:	1281 
Size:	503.4 קילובייט 
ID:	86942

    חשוב מאוד לסמן את אחת הצדדים של החיבור בשביל לא לחבר את ה-FTDI הפוך!, סימנתי אצלי (שימו לב בתמונה) את ה-Ground ב-G.

    עוד הסבר פשוט לצריבה: http://www.rcgroups.com/forums/showp...&postcount=467

    עדכון 20.4.13:
    שמתי לב שבעצם לא רשמתי איך משתמשים.... זה רשום ב-README אבל הנה ההוראות העיקריות, לאחר חיבור לשלט ולרחפן - ברחפן צריך לקבל חשמל ממקור אחד או ישירות מה-UBEC או מהלוח ה-Arduflyer או כל לוח אחר.
    בחיבור למקלט יש תמיד שלוש חוטים פלוס (בסימן + או VCC) מינוס (בסימן - או GRND) וסיגנל (בסימן S), החיבור החשוב זה הסיגנל, בשביל לשלוט על ציוד זה החיבור המספיק, שני החיבורים האחרים הם לחשמל, חיבור החשמל מגיע ממקור אחד בד"כ ואז משורשר הלאה: ה-BEC מתחבר ללוח ה-Arduflyer, אם מחברים את הלוח Arduflyer למקלט בחוטי הפלוס והחינוס אז המקלט יקבל מהלוח חשמל אם ה-BEC מחובר למקלט אז בחיבור המקלט ללוח, הלוח יקבל חשמל מהמקלט... כל ציוד כמו סרבואים שיחוברו גם עם כבלי החשמל למקלט או ללוח יקבלו משם חשמל, בגלל זה אם כבר יש חשמל לציוד, כמו ESC, כדאי לנתק את הפלוס והמינוס.
    זה היה "חישמול" האלקטרוניקה בכלי על רגל אחת, ונמשיך:
    Binding - קישור בין המקלט למשדר. משאירים את הכלי כבוי, מחזיקים את הכפתור על המשדר LRS לחוץ ומדליקים את השלט משאירים את הכפתור לחוץ כ-10 שניות עד שיש ציפצוף רציף מהמודול שידור, עוזבים את הכפתור והציפצוף הופך למהיר במקום רציף. מדליקים את הכלי (או רק נותנים חשמל למקלט), המקלט בברירת מחדל עושה binding רק בחצי שניה הראשונה כשהוא נדלק (בגלל זה קודם מדליקים את השלט), מחכים מספר שניות, מכבים את השלט ומדליקים מחדש, אחת הנורות במקלט אמורה להכבות בקישור תקין. זהו.

    קביעת Failsafe במקלט - חשוב מאד מבחינה בטיחותית לחשוב מה ה-Failsafe שלנו, האם לעבור למוד ידני ולכבות מנועים ולגרום לכלי ליפול כמו לבנה? אולי לעבור למוד ידני עם throttle ~20% ולגרום לו לנחות לאט...., או אולי לעבור למוד אוטומטי ללחזרה הביתה? המוד הראשון הכי בטוח כשלא המראנו עדיין כי אז לא יקרה כלום בכיבוי השלט, בשתי האופציות השניות בכיבוי השלט (או ניתוק הקשר) ייתכן כי אם הלוח היה Armed, המנועים יתחילו לעבוד וזה מסוכן מאד!!!

    בכל מקרה, כשהלוח במצב Disarmed, מקבעים בשלט את המצב שרוצים שיהיה בחרום - מוד אוטומטי/ידני, Throttle, אולי להדליק לדים? אולי להדליק buzzer? וכו'.... ואז פשוט לוחצים על כפתור מודול שידור ה-LRS כ-שנייה פלוס עד ציפתוף קטן, יהיה גם איזה היבהוב במקלט, וזהו, לבדיקת ה-failsafe: בזהירות בזהירות מוודאים 10 פעמים שאנחנו במצב Disarmed ומכבים את השלט ורואים שהמקלט עובר למצב ה-failsafe - לדוגמא לדים נדלקים או buzzer מתחיל לעבוד....

    הגדרות ובדיקת ה-Beacon -
    למה צריך? ניתן להגדיר שכשהמקלט מאבד את אות המשדר להתחיל לשלוח אות איכון, למעשה נשלחים אחרי 30 שניות (ניתן לשינוי) 3 אותות כל 10 שניות (ניתן לשינוי), שלושת האותות הן בעוצמות שונות וטון שונה להבחנה: הראשון ב-100mw השני ב-15mw והשלישי ב-1mw.
    למה זה טוב? במקרה והרחפן הולך לאיבוד, ניתן בעזרת רדיו walkie talkie PMR זול לקלוט את האותות, כאשר את האות הראשון בגלל עוצמת השידור נקלוט הכי רחוק ואת האות השלישי הכי קרוב,
    ניתן לחסום את הקליטה עם הגוף (או משהו אחר שאני עוד צריך לבדוק) לכיוון מסויים וכך להבין באיזה כיוון הרחפן מסתתר, מרחוק נקלוט רק את האות החזק, ולבדוף קרוב נקלוט את האות החלש.

    הגדרות: את ה-beacon צריך משום מה להגדיר גם במשדר וגם במקלט, ההגדרה היא לפני צריבת הגרסה, הקובץ ה-openlrs.ino, מוחקים או הופכים להערה עם "//" את השורה:
    define DEFAULT_BEACON_FREQUENCY 0
    מורידים את ההערה מהשורה:
    (define DEFAULT_BEACON_FREQUENCY EU_PMR_CH(1
    משנים את ה-channel במקום ל-1 משהו אחר עד 9 - יש 8 ערוצי PMR אצלי בערוץ אחד לא עבד ובערוץ 5 נקלט אצלי ב-4
    אפשר לשחק עם הערכים בשתי השורות הבאות של כמה זמן לחקות עד שליחת האות (30 ברירת מחדל) וכמה זמן בין אות לאות (3 אותות כל פעם, 10 שניות ברירת מחדל)
    זהו, צורבים כרגיל.

    בדיקה:
    עובד רק באיבוד קשר (לא כשמדליקים מקלט כשהשלט כבוי), מדליקים שלט, מדליקים כלי, מוודאים 10 פעמים שאנחנו ב-disarmed (ידית throttle למטה ושמאלה 5 שניות), מכבים את השלט, אחרי 30 שניות הנורה על המקלט נדלקת וכובת עם השידור.
    בדיקה במכשיר Motorol TLKR-T4 (עולה 165 שקלים באתר להשוואת מחירים, מקבלים שניים וצריך אחד אז אפשר להתחלק עם מישהו בעלות, אני ישתמש גם לדברים אחרים אז אשאר עם 2, זה טוב ל-6 ק"מ בדיבור!!) - מעבירים לערוץ שבחרנו בהגדרות פחות אחד במכשיר הקשר (אם הגדרנו 5 נבחר ערוץ 4 ברדיו), שומעים בבירור שלוש טונים שונים כל 10 שניות, זהו!

    כשניסיתי ערוץ אחד (ברירת המחדל) לא קלטתי רגיל את האות בערוץ אחד ברדיו ה-PMR, או כל ערוץ עחר, שיניתי ברדיו למוד לקליטת אות חלש, במוד הזה שומעים הפרעות סטטיות (שלג בטלויזיה ) כל הזמן ואז שמעו את אותות המצוקה מהכלי חלש מאד דרך הרעש הסטטי.... חשבתי שזה האות אבל המשכתי לבדוק, העברתי לערוץ 5 במקלט, ואז ברדיו קלטו בערוץ 4 יפה מאד בלי המוד של אות חלש, שומעים את האותות ממש ברור ונקי.
    למעשה שומעים אותם טוב מדי, יצאתי מהבית התרחקתי 20 מטר בכיוון בו היה חלון לבית שלי (קומה שלוש) לחדר בו נמצא הכלי (לא ממד) ורק אז אבד האות החלש בחסימה עם הגוף.... לחפש את הכלי ברדיוס 20 מטר בשדה חיטה יכול לבאס....
    אפשרויות שעוד לא בדקתי:
    אולי שהכלי יהיה על הקרקע האות יאבד קודם
    אולי אפשר לשים מנחת לאות ברדיו...
    אולי אפשר בכל זאת להעביר לערוץ 5 ולשמוע את האות בקושי ואז אולי הוא יאבד קודם...

    בקרוב מדריך להגדרות בגרסה 2 של ה-openlrsng שבה הכל מוגדר מה-Terminal ולא מקובץ, וגם מדריך לשימוש ב-PPM (העברת כל הערוצים על חיבור יחיד בין מקלט ללוח).....
    נערך לאחרונה על ידי sevet; 20-04-2013 בשעה 12:43:37.

  2. המשתמשים 4 הודו ל sevet על הודעתו:

    bimbambom (12-02-2013),Friman (04-05-2013),Mavni (20-07-2014),Observer (12-02-2013)

נושאים דומים

  1. [שרשור בניה] שרשור בנייה לרחפן מבוסס על הלוח CRIUS ALL IN ONE PRO v1.0
    על ידי liorz055 בפורום רחפנים מרובי להבים
    תגובות: 92
    הודעה אחרונה: 05-06-2013, 10:25:25
  2. [שרשור בניה] שרשור בניה? נו.... טוב, שרשור בניה זה לא Parkmaster 3D
    על ידי gillb בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 18-07-2011, 19:29:26
  3. DIU DLG - שרשור בנייה
    על ידי sharonx בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 60
    הודעה אחרונה: 05-06-2009, 13:21:02

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •