עידכניתי את הפוסט על הטיסות בעד טיסה לא מאד פרודקטיבית בגלל רוח חזקה, אבל היה כיף
הנה מה ששיחקתי איתו היום - הגדרת ה-GPS Tracker לעבודה מול שרת ה-GPSGate:
הטראקר של הוא TK102-2 מקורי מ-Xexun (אני מקווה) אבל מה שאני רושם אמור להתאים לכולם כולל החיקויים:
איך שמכניסים בטריה המכשיר אמור להידלק.
הלד הירוק מהבהב קבוע עד שיש אות מהרשת הסלולרית ואז היבהוב כל 4 שניות
כל ההגדרות מבוצעות ע"י שליחת SMS למכשיר, ה-SMS הוא תמיד פקודה, סיסמה ולפעמים נתונים, אני מניח שהסיסמה תמיד 123456 שזו גם הסיסמה ההתחלתית:
איתחול המכשיר: begin123456 המכשיר שולח בחזרה: begin ok!
שינוי סיסמה: password123456 444444 המכשיר שלוח password ok, הסיסמה הישנה הייתה 123456 החדשה היא 444444 הסיסמה חייבת להיות שישה מספרים בדיוק!!!, אני אמשיך את המדריך עם 123456
קביעת מספרים מורשים לבקשות (לא הגדרתי את זה, מעדיף שישאר מאופשר לכולם, הדברים החשובים מוגנים סיסמה, אבל כולם יכולים לעקוב) זהירות עם טעויות המכשיר יינעל למספר לא נכון!!: admin123456 05XXXXXXXX ,תחליפו X במספר הטלפון, הטלפון מחזיר admin ok, להורדת מספר, שולחים אותו הדבר רק במקום admin בהתחלה שלוחים noadmin וכל שאר הטקסט
בדיקת IMEI - שולחים: imei123456 המכשיר מחזיר את מספר ה-imei הייחודי שלו (יחודי לכל מכשיר סלולרי) ניתן לבדוק שהמכשיר מקורי עם המספר הזה באתר של http://www.xexun.com למעל ב-imei verification.
זהו הגדרות ראשוניות מוכנות - אם הוגדר מספר מורשה רק הוא יכול להתקשר אם לא כל אחד יכול להתקשר למכשיר, המכשיר ינתק (ויעביר לתא קולי, שימו לב אם לא היו צלילי חיוג לפני המעבר לתא קולי, ייתכן כי המכשיר לא עובד), אחרי הניתוק יישלח מהמכשיר SMS עם הקורדינטות ועוד נתונים כמו בטריה, imei, מספר לווינים (אחרי ה-imei)
הקורדינטות לא קריאות לגמרי ע"י תוכנה כמו google maps, ניתן לקבל ישר לינק ל-Googlemaps:
שליחת: smslink123456 המכשיר שולח smslink ok, עכשיו שמבקשים קורדינטות מקבלים לינק ישיר ל-google maps, קראתי שאולי בחיקויים הלינק לא תקין.
קביעת שליחת עידכוני מיקום אוטומטיים:
שולחים לדוגמא: t030s005n123456 המכשיר מחזיר: t030s005n ok הסבר: ה-t אומר להתחיל מעקב - tracking, ה-030s אומר לשלוח עידכון כל 30 שניות, ה-005n אומר לשלוח 5 עידכונים סה"כ, המספר חייב להיות עם 3 מספרים, מינימום 5 מקסימום 255.
לביטול מעקב אוטומטי שולחים noth123456 לי לא החזיר כלום שבדקתי.....
עכשיו לשלב המעניין, מעקב דרך תוכנת ה-GPSGate:
התקנתי אצלי את הגרסה החינאמית שלפי הרשיון ניתן להשתמש בה חופשי עד 5 משתמשים, אני משתמש באחד אז מי שרוצה שישלח לי בקשה, כל הקודם זוכה - השרת שלי יושב בבית אבל עובד 24/7 מגובה מדי לילה ועם UPS..... (אני אעצור כאן, זה לפורום אחר...)
מתחילים עם הגדרות נקודת הגישה הסלולרית - APN, המכשיר לא מגלה אותה לבד לצערנו כמו טלפון, צריך להשיג את הפרטים לחיבור ל-APN של הדור ה-2!! המכשיר דור 2 לא שלוש, אצלי במכשיר עובד SIM דור שלוש אבל האינטרנט (GPRS) דור 2, ושמעתי שמכשירים מסויימים גם חייבים SIM דור 2, (אצלי עובד usim דור שלוש הקטן עם מתאם לגודל SIM רגיל).
הגדרת ה-APN ברשת אורנג: apn123456 internet המכשיר שולח apn ok ( שימו לב שבדור שלוש זה uinternet וזה לא מתאים למכשיר הזה)
הגדרת ה-apn מספיקה באורנג', בחברות אחרות ייתכן וצריך גם שם משתמש וסיסמה (פלאפון למיטב ידיעתי):
שמ משתמש ל-APN: apnuser123456 user תחליפו user בשם המשתמש, המכשיר שלוח apnuser ok
סיסמה apnpasswd123456 pass תחליפו את pass בסיסמה, המכשיר שולח apnpasswd ok
עכשיו כשאני חושב על זה, פלאפון לא טוב למכשיר כי אין שם דור 2 בכלל, רק דור 3, אז לא ממש צריכים משתמש וסיסמה...
עכשיו שולחים את פרטי השרת (שלי): adminip123456 tracker.sevet.net 22022 המכשיר שולח adminip ok, בכל מקום רשום שצריך IP מספרי ולא URL אבל אצלי עבד עם השם, בכל מקום רשום במקום הפורט 22022 שזה הפורט בשרת למכשירי Xexun, רשום 30175 (או 30176) שזה למכשירים ג'נריים, פתחתח אצלי את שניהם אבל מומלץ קודם ה-22022.
עכשיו שוב שולחים הודעת להתחיל מעקב: t030s010n123456 וזהו המכשיר יתחיל לשלוח נתונים לאתר שלי.
כניסה לאתר: http://tracker.sevet.net שם להכניס שם משתמש וסיסמה (שאני אספק לכם)
באתר הולכים ל-prefrences אז ל-device setting, שמים את מספר ה-IMEI (שקיבלתם בטח כבר בהמון SMSים), שם למכשיר ולוחצים על Add device.
במסך הראשי למטה אפשר לראות את המכשיר לצד המידע על המשתמש שלכם, לוחצים על השם שקבעתם למכשיר ואפשר לקבל עליו נתונים על המסלול לפי נתוני מסלול.
כרטיס ה-SD (מיקרו) למי שיש, TK102-2 יש, TK102 אין:
הפעלת שמירת הנ.צ. בכרטיס ה-SD שולחים: sdlog123456 1 (בסוף רווח ואחד) מקבלים sdlog ok , כל המידע נרשם קודם לכרטיס ה-SD, מה שלא עובר ל-GPRS (לשרת) יישמר על הכרטיס, לא בדקתי מה האם שומר גם מידע שכן נשלח.
ביטול: sdlog123456 0 (רווח ואפס בסוף)
שליחת המידע מהכרטיס לשרת, שולחים: readsd123456 1 (רווח ואחד בסוף) עכשיו יישלח מידע מה-SD לשרת.
ביטול שליחה לשרת מהכרטיס, שולחים: readsd123456 0 (רווח ואפס בסוף)
עוד פקודות נחמדות:
שליחת: tlimit123456 50 המכשיר שלוח tlimit ok- שליחת עידכון רק מעבר ל-50 מטר, שינוי יותר קטן לא ישלח עידכון, הערך שניתן לשים הוא בין 50-5999, בברירת מחדל זה לא מופעל והשליחה היא לפי האינטרבל עידכונים ששלחנו בתחילת העיקוב, לביטול שולחים tlimit123456 0
המכשיר קיים בגרסה ששלוחת UDP וגירסאת TCP, נראה לי שהרוב הם TCP, אצלי זה TCP, בשרת פתחתח גם TCP וגם UDP......
מעבר למצב האזנה:
המכשיר בברירת המחדל במצב ב-Track, כשמתקשרים אליו המכשיר מנתק ושולח עידכון GPS, ניתן לשנות למצב בו המכשיר עונה ואז שומעים את הסביבה, יכול להיות טוב באיתור כלי אבוד כשמתקרבים לאזור לצעוק ולראות אם שומעים את עצמנו באוזן....
שולחים monitor123456 המכשיר מחזיר monitor ok ואז כשמתקשרים למכשיר שומעים את הסביבהץ
לחזרה ל-Tracker, שולחים: tracker123456 וזהוץ
יש עוד אפשרויות שלא ניסיתי:
geofence
motion sensor
sd card log - רק ב-tk102-2 thi c-אל102
overspeed alert
sos button
movement alert
sms center - שולח מידע למספר המוכנס: adminsms123456 05XXXXXXXX ביטול: noadminsms123456 נראה לי שלכאן נשלחות התראות על בטריה חלשה.
לי עבד בסוף, עשיתי טיול עם הכלב למטה, האתר הראה לי את כל המסלול, אמנם עם סטייה גדולה אבל נראה לי שככה זה ליד בניינים, גם הרחפן הראה עם טעות באותו איזור, אני אשמח לעזור יותר למי שרוצה.
![]()