שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 211

נושא: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבול FPV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    תודה!
    93
    הודה 218 פעמים ב 170 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבו

חיבורי ה-FPV -

אני אניח שמי שבשלב הזה כבר יותר מתקדם אז אני ארשום בקצרה:
    כבל פשוט של שלושה גידים: שחור מינוס, אדום פלוס וצהוב וידאו, את הכבל יצרתי לחיבור בין המצלמה ליחידת ה-OSD שלי בחיבור הכניסה - Click image for larger version. 

Name:	IMAG1008.jpg 
Views:	318 
Size:	503.6 קילובייט 
ID:	87439
    אותו הכבל וגם הכבל שהגיע עם המשדר וידאו, הכבל הזה גם יחובר ל-OSD בחיבור היציאה - Click image for larger version. 

Name:	IMAG1009.jpg 
Views:	323 
Size:	508.4 קילובייט 
ID:	87438

הנה דוגמא לעצלנות עבדתי על הכבל הבא בלי לפרק אותו מהרחפן.... הכבל שהולך ליחידת רדיו הטלמטריה פוצל בכל הגידים חוץ מגיד השידור (הירוק), מחתכו האדום פלוס השחור מינוס והצהוב RX קליטה - הסבר: לחיבור ה-OSD במקביל לחיבור רדיו לא מחברים את השידור של ה-OSD (הירוק TX) החיבור של השידור נועד לשלוח בקשות לקבלת מידע מהלוח ואי אפשר ששני יחידות שונות ישדרו אל הלוח הזה במקביל, לכן רק הרדיו ישלח בקשות עידכון, בכדי שה-OSD יקבל עידכונים גם עם הרדיו לא מחובר בכל זאת יש הגדרות מתקדמות ללוח שגורמות לו לשלוח את המידע הרלוונטי ל-OSD תמיד (עידכנתי היום במדריך על ה-OSD מה צריך להגדיר)
    , אז פשוט חתכתי את שלושת הגידים, חשפתי, חתחתי קצה של כבל סרבו עם גידים אדום שחור לבן, חיברתי במקביל - שני צהובים ולבן אחד, שלושה שחורים ושני אדומים: Click image for larger version. 

Name:	IMAG1013.jpg 
Views:	330 
Size:	504.0 קילובייט 
ID:	87435Click image for larger version. 

Name:	IMAG1012.jpg 
Views:	327 
Size:	487.7 קילובייט 
ID:	87436Click image for larger version. 

Name:	IMAG1011.jpg 
Views:	320 
Size:	508.1 קילובייט 
ID:	87437

יש שלושה גירסאות שראיתי לחיבורי החשמל מול ה-OSD, משדר הוידאו והמצלמה, מאחר וקניתי מ-RCTimer את ה-OSD יש שם שרטוט וטענו בדף המוצר שהתגברו על בעיית התחממות שגרסה אחרת באה לפתור, בחרתי בפתרון בדף המוצר של ה-OSD: Click image for larger version. 

Name:	1359114299.jpg 
Views:	334 
Size:	71.3 קילובייט 
ID:	87434

הסבר פשוט במילים - משדר הוידאו מתחבר לבטריה, אצלי יש חיבור לחוד לחשמל במשדר אני לא בטוח איך זה במשדרים אחרים.
    הכבל ממשדר הוידאו מתחבר ל-OSD בחיבור ה-OUT, דרך החיבור הוא מספק מהבטריה חיבור של 12v~ ל-OSD (זה נקרא phase2 הצד שבו ה-OSD משדר את הוידאו)
    המצלמה מחוברת ל-IN ב-OSD וגם מקבלת מה-OSD חשמל.

חוץ מזה, כמו שהסברתי קודם, ה-OSD מקבל מידע מהלוח וגם חשמל 5v (זה נקרא phase1 החלק שבו ה-OSD רק מקבל ומעבד מידע), ה-OSD מחובר רק עם 3 גידים לחיבור השני אחרי ה-GND עם המינוס השחור, לחיבור השלישי ה-VCC עם הפלוס האדום ול-RX עם הכבל הלבן (אצלי).

Click image for larger version. 

Name:	IMAG1014.jpg 
Views:	313 
Size:	508.1 קילובייט 
ID:	87433

כל החשמל אצלי מתרכז מצד שמאל של הרחפן ביחד עם ה-ubec ובזכות ה-power distribution board זה גם לא קרוב לבקרי המהירות שיכולים ליצור הפרעות לוידאו.
    את משדר הוידאו שמתי מאחור, בהתחלה על ספוג, אבל יש לו מאוורר שגרם לרעידות מורגשות אז שמתי אותו על ג'ל ודבק דו צדדי, הרעידות כפעט נעלמו לגמרי: Click image for larger version. 

Name:	IMAG1033.jpg 
Views:	333 
Size:	511.4 קילובייט 
ID:	87430Click image for larger version. 

Name:	IMAG1032.jpg 
Views:	347 
Size:	510.9 קילובייט 
ID:	87431Click image for larger version. 

Name:	IMAG1031.jpg 
Views:	288 
Size:	504.7 קילובייט 
ID:	87432
    הוא מאחור בכדי שהאנטנה (שקיפלתי כלפי מטה נגד הפרעות מהרחפן בתדר שאני משתמש 5.8) תהייה לכיווני כשהרחפן מתרחק, למרות ששמעתי ששמים מקדימה בכדי שנדע שמתחיל הוידאו להעלם אם נסתובב האנטנה תהייה אלינו בחזרה וכך נבטיח וידאו בהלוך ובחזור (לא ניסיתי עדיין), זה וגם להרחיק משאר המשדרים מקלטים.

את ה-OSD שמתי מתחת למקלט הרדיו (אני מקווה שזה לא עושה לי בעיות קליטה ברדיו, צריך לבדוק איכשהו...): Click image for larger version. 

Name:	IMAG1019.jpg 
Views:	314 
Size:	508.9 קילובייט 
ID:	87429Click image for larger version. 

Name:	IMAG1020.jpg 
Views:	298 
Size:	525.7 קילובייט 
ID:	87428
    אח"כ ראיתי שהרגליים החופשיות ב-OSD מתעקמות בסידור הזה, לקחתי כבל סרבו, קיצצתי את הקצה, הייתי צריך להגן רק על שתי רגליים אז קיצצתי מהמחבר חיבור אחד ונשארתי עם מחבר סרבו אבל עם שני פינים, שמתי את זה שם וזה מגן על הרגליים של ה-OSD שצמודות לשילדה.

בתמונה השנייה רואים הכל כולל ה-GPS שיושב על זרוע, רחוק משאר המקלטים משדרים, על יד מנוע שמגן עליו בנפילות (בדקתי....), הכל נראה צפוך אבל זה לא מאד, הכי חשוב זה שהלוח, שמחובר לשילדה בצורה חופשית על ג'ל עם גומיה עדיין חופשי, החשמל ה"כבד" מרוכז במקום אחד, שום חוט וידאו לא עובר על יש כבל עם הפרעות (אני מקווה) וגם שסוגרים למעלה את השלדה זה נראה יותר מסודר

אחרי זה הוספתי את מצלמת ה-HD ה-Explorer HD, שבעצם רק צריכה חשמל, החלטתי לו לעשות לה חיבור ייעודי על הלוח אלה לפצל את החיבור שלה בכבל שהגיע עם המצלמה: Click image for larger version. 

Name:	IMAG1062.jpg 
Views:	261 
Size:	502.2 קילובייט 
ID:	87427Click image for larger version. 

Name:	IMAG1064.jpg 
Views:	291 
Size:	497.9 קילובייט 
ID:	87426
    הכבל מתחבר למצלמה ולמחבר JST שהכנתי מראש על השלדה, השדר וידאו מתחבר לפיצול החשמל ה-JST האדום שבכבל הזה וכך מספק חשמל ל-OSD ולמצלמה השנייה.
    את המצלמה הפשטתי מהקופסה הכבדה שלה (קניתי בסיס לעדשה לצורך כך) ושמתי בספוג שמגן מנפילות (אבל לא מפרופלורים... וכך היא מתה... בינתיים וטסה לסין חזרה לצורך החייאה) : Click image for larger version. 

Name:	IMAG1065.jpg 
Views:	302 
Size:	497.1 קילובייט 
ID:	87425Click image for larger version. 

Name:	IMAG1066.jpg 
Views:	284 
Size:	490.3 קילובייט 
ID:	87424
    את מצלמת ה-HD שמתי בתחתית הלוח התחתון בשלדה מתחת לג'ל ועם חיזוק גומייה והתוצאה לא רעה (בלי הג'ל היה אפקט ג'לי קשה לוידאו ה-HD)
    את המלמה השניה הדבקתי עם דבק חם לחתיכת פלסטיק שקופה שאותה הדבקתי ביחד עם כל המצלמה על ג'ל וחיזקתי בגומייה:Click image for larger version. 

Name:	IMAG1111.jpg 
Views:	310 
Size:	477.8 קילובייט 
ID:	87422Click image for larger version. 

Name:	IMAG1110.jpg 
Views:	305 
Size:	450.3 קילובייט 
ID:	87423

זה הכל להרגע, אני אמשיך לעדכן את האבולוציה של הסטאפ שלי.
    נערך לאחרונה על ידי sevet; 03-04-2013 בשעה 09:04:01.

נושאים דומים

1. [שרשור בניה] שרשור בנייה לרחפן מבוסס על הלוח CRIUS ALL IN ONE PRO v1.0
    על ידי liorz055 בפורום רחפנים מרובי להבים
    תגובות: 92
    הודעה אחרונה: 05-06-2013, 10:25:25
  2. [שרשור בניה] שרשור בניה? נו.... טוב, שרשור בניה זה לא Parkmaster 3D
    על ידי gillb בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 18-07-2011, 19:29:26
  3. DIU DLG - שרשור בנייה
    על ידי sharonx בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 60