חיבורי ה-FPV -
אני אניח שמי שבשלב הזה כבר יותר מתקדם אז אני ארשום בקצרה:
כבל פשוט של שלושה גידים: שחור מינוס, אדום פלוס וצהוב וידאו, את הכבל יצרתי לחיבור בין המצלמה ליחידת ה-OSD שלי בחיבור הכניסה -
אותו הכבל וגם הכבל שהגיע עם המשדר וידאו, הכבל הזה גם יחובר ל-OSD בחיבור היציאה -
הנה דוגמא לעצלנות עבדתי על הכבל הבא בלי לפרק אותו מהרחפן.... הכבל שהולך ליחידת רדיו הטלמטריה פוצל בכל הגידים חוץ מגיד השידור (הירוק), מחתכו האדום פלוס השחור מינוס והצהוב RX קליטה - הסבר: לחיבור ה-OSD במקביל לחיבור רדיו לא מחברים את השידור של ה-OSD (הירוק TX) החיבור של השידור נועד לשלוח בקשות לקבלת מידע מהלוח ואי אפשר ששני יחידות שונות ישדרו אל הלוח הזה במקביל, לכן רק הרדיו ישלח בקשות עידכון, בכדי שה-OSD יקבל עידכונים גם עם הרדיו לא מחובר בכל זאת יש הגדרות מתקדמות ללוח שגורמות לו לשלוח את המידע הרלוונטי ל-OSD תמיד (עידכנתי היום במדריך על ה-OSD מה צריך להגדיר)
, אז פשוט חתכתי את שלושת הגידים, חשפתי, חתחתי קצה של כבל סרבו עם גידים אדום שחור לבן, חיברתי במקביל - שני צהובים ולבן אחד, שלושה שחורים ושני אדומים:
יש שלושה גירסאות שראיתי לחיבורי החשמל מול ה-OSD, משדר הוידאו והמצלמה, מאחר וקניתי מ-RCTimer את ה-OSD יש שם שרטוט וטענו בדף המוצר שהתגברו על בעיית התחממות שגרסה אחרת באה לפתור, בחרתי בפתרון בדף המוצר של ה-OSD:
הסבר פשוט במילים - משדר הוידאו מתחבר לבטריה, אצלי יש חיבור לחוד לחשמל במשדר אני לא בטוח איך זה במשדרים אחרים.
הכבל ממשדר הוידאו מתחבר ל-OSD בחיבור ה-OUT, דרך החיבור הוא מספק מהבטריה חיבור של 12v~ ל-OSD (זה נקרא phase2 הצד שבו ה-OSD משדר את הוידאו)
המצלמה מחוברת ל-IN ב-OSD וגם מקבלת מה-OSD חשמל.
חוץ מזה, כמו שהסברתי קודם, ה-OSD מקבל מידע מהלוח וגם חשמל 5v (זה נקרא phase1 החלק שבו ה-OSD רק מקבל ומעבד מידע), ה-OSD מחובר רק עם 3 גידים לחיבור השני אחרי ה-GND עם המינוס השחור, לחיבור השלישי ה-VCC עם הפלוס האדום ול-RX עם הכבל הלבן (אצלי).
כל החשמל אצלי מתרכז מצד שמאל של הרחפן ביחד עם ה-ubec ובזכות ה-power distribution board זה גם לא קרוב לבקרי המהירות שיכולים ליצור הפרעות לוידאו.
את משדר הוידאו שמתי מאחור, בהתחלה על ספוג, אבל יש לו מאוורר שגרם לרעידות מורגשות אז שמתי אותו על ג'ל ודבק דו צדדי, הרעידות כפעט נעלמו לגמרי:
הוא מאחור בכדי שהאנטנה (שקיפלתי כלפי מטה נגד הפרעות מהרחפן בתדר שאני משתמש 5.8) תהייה לכיווני כשהרחפן מתרחק, למרות ששמעתי ששמים מקדימה בכדי שנדע שמתחיל הוידאו להעלם אם נסתובב האנטנה תהייה אלינו בחזרה וכך נבטיח וידאו בהלוך ובחזור (לא ניסיתי עדיין), זה וגם להרחיק משאר המשדרים מקלטים.
את ה-OSD שמתי מתחת למקלט הרדיו (אני מקווה שזה לא עושה לי בעיות קליטה ברדיו, צריך לבדוק איכשהו...):
אח"כ ראיתי שהרגליים החופשיות ב-OSD מתעקמות בסידור הזה, לקחתי כבל סרבו, קיצצתי את הקצה, הייתי צריך להגן רק על שתי רגליים אז קיצצתי מהמחבר חיבור אחד ונשארתי עם מחבר סרבו אבל עם שני פינים, שמתי את זה שם וזה מגן על הרגליים של ה-OSD שצמודות לשילדה.
בתמונה השנייה רואים הכל כולל ה-GPS שיושב על זרוע, רחוק משאר המקלטים משדרים, על יד מנוע שמגן עליו בנפילות (בדקתי....), הכל נראה צפוך אבל זה לא מאד, הכי חשוב זה שהלוח, שמחובר לשילדה בצורה חופשית על ג'ל עם גומיה עדיין חופשי, החשמל ה"כבד" מרוכז במקום אחד, שום חוט וידאו לא עובר על יש כבל עם הפרעות (אני מקווה) וגם שסוגרים למעלה את השלדה זה נראה יותר מסודר
אחרי זה הוספתי את מצלמת ה-HD ה-Explorer HD, שבעצם רק צריכה חשמל, החלטתי לו לעשות לה חיבור ייעודי על הלוח אלה לפצל את החיבור שלה בכבל שהגיע עם המצלמה:
הכבל מתחבר למצלמה ולמחבר JST שהכנתי מראש על השלדה, השדר וידאו מתחבר לפיצול החשמל ה-JST האדום שבכבל הזה וכך מספק חשמל ל-OSD ולמצלמה השנייה.
את המצלמה הפשטתי מהקופסה הכבדה שלה (קניתי בסיס לעדשה לצורך כך) ושמתי בספוג שמגן מנפילות (אבל לא מפרופלורים... וכך היא מתה... בינתיים וטסה לסין חזרה לצורך החייאה) :
את מצלמת ה-HD שמתי בתחתית הלוח התחתון בשלדה מתחת לג'ל ועם חיזוק גומייה והתוצאה לא רעה (בלי הג'ל היה אפקט ג'לי קשה לוידאו ה-HD)
את המלמה השניה הדבקתי עם דבק חם לחתיכת פלסטיק שקופה שאותה הדבקתי ביחד עם כל המצלמה על ג'ל וחיזקתי בגומייה:
זה הכל להרגע, אני אמשיך לעדכן את האבולוציה של הסטאפ שלי.