ההתלבטות של ליאור אם אני מבין אותה נכון היא האם לקנות לוח ארדואנו עם בלוטות׳ להגדרות הpid באמצעות מחשב נייד / טלפון אנדרואיד, או עם מודול טלמטריה שמאפשר אותם דברים גם ללא הגבלת טווח של כמה מטרים + אופציה להמשך להשתמש בטלמטריה בחיבור לתחנת הקרקע של mission planner במחשב, מה שפותח אופציות למעקב אנטנה, לכידת הוידאו מהמקלט למחשב והצגתו בMP וכו׳. אם אני מבין נכון, שוב, ההתלבטות היא בין מודול בלוטות׳ למודול טלמטריה שנמכרים בrctimer. השיקולים שהעליתי בפניו נגד היו נוכחות של משדר נוסף על הכלי, וצורך להביא בחשבון התנגשויות אפשריות בבחירת התדרים לשלט ולוידאו בהמשך - מודול הטלמטריה מגיע בתדרים 915 mhz או 433mhz, כלומר אם רוצים להטיס uhf לא ניתן להשתמש בתדר 900mhz לוידאו. מצד שני אם יש כח לסחוב מחשב לשטח אני יכול בתאוריה לראות הרבה מאד יתרונות למודול טלמטריה - אמצעי נוסף למעקב אחרי מיקום הכלי, כיוונון pid בלי שאפילו צריך להוריד את הכלי לקרקע, שימוש באופציית תחנת הקרקע של MP ואולי מעקב אנטנה בהמשך..
אני גם התלבטתי בנושא לא מעט ולא הגעתי למסקנה ברורה עד כמה התועלת שווה את תוספת הרעש למקלט הרדיו בהוספת משדר נוסף על הכלי. אני גם אשמח לשמוע מנסיונם של מי שמשתמשים במודול אלמטריה עד כמה הוא מועיל להם בפועל והאם הוא מפריע למקלט הרדיו בשידור שלו, כמו גם מה הטווח קליטה שלו והאם גם במודול הטלמטריה נדרשת התעסקות עם החלפת אנטנות כדי למקסם את הטווח כמו במשדרי הוידאו / מערכת ה uhf של הסיני, או שהוא עובד טוב ומגיע לטווחים יפים עם קליטה טובה כפי שהוא סטוק.