תגובה: חשמלי או נייטרו

נכתב במקור על ידי
Friman
לא הטסתי כלי ניטרו למעלה מ20 שנה, וגם אז זה לא היה משהו מתקדם במיוחד... בשנתיים האחרונות שלי בתחום השלט רחוק כל הכלים שלי היו ועודם חשמליים - מסוקים, טיסנים, רחפן. גם אני אוהב את הפשטות בסטאפים החשמליים, ולהודות באמת - חושש מלהיכנס לתחום הדלק שתמיד נראה מהצד כדורש המון התעסקות. יחד עם זאת, אני חייב להודות שכשבשטח ההטסה אצלינו עולה לאוויר טיסן ניטרו, הנוכחות שלו היא דבר אחר לגמרי מטיסן חשמלי. יש משהו בצליל, בעשן, ברעש, שמאד מושך אותי, ומצד שני גם קצת מפחיד אותי להיות זה שמחזיק את השלט ששולט בכלי מרעיש שכזה. אני כן רואה סיכוי שבעתיד אתנסה אולי בטיסנים בעלי מנועי ניטרו; במסוקים, לא יודע, האלגנטיות של החשמליים נראית לי מנצחת, אני לא רואה את עצמי מטיס מסוק ניטרו. בניגוד לטיסני ניטרו, מסוקי ניטרו ממש לא מושכים אותי אישית...
לגבי החסכון, צריך לזכור שסוללות נוטות להידפק עם הזמן, שלא לדבר על ריסוקים שבהם בד״כ הסוללות נדפקות ראשונות (אחרי הלהבים). גם בלי ריסוקים, סוללה סינית ממוצעת מחזיקה מקסימום שנה בהטסה שוטפת, וכל קנייה של סוללה שווה לכמה גלוני דלק. ככה שאני לא חושב שבטווח הארוך יש הבדל משמעותי בעלויות.
כמה שזכור לי, עשו חישובי עלויות בעבר בפורום. העלויות לא שונות מהותית, בסוף זה הכל מסתכם בהעדפה אישית.
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz