ניתן לחבר לרגל חופשיה בצ'יפ אבל חובה לבנות מחלק מתח משני נגדים ע"מ להגביל את המתח ל1.1 וולט
ההלחמה לרגל מאוד קשה ודורשת הרבה מימנות, איך הידע שלך באלקטרוניקה והלחמות מניטוריות?
ניתן לחבר לרגל חופשיה בצ'יפ אבל חובה לבנות מחלק מתח משני נגדים ע"מ להגביל את המתח ל1.1 וולט
ההלחמה לרגל מאוד קשה ודורשת הרבה מימנות, איך הידע שלך באלקטרוניקה והלחמות מניטוריות?
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
מצטער, זה הרבה יותר פשוט, מגדירים ב-MP את ה-RSSI ל-A0 מחברים לשם וזהו, עובד (עם OpenLRS), חיבור כבל רגיל רק של גיד הסיגנל ו-GND, אף אחד לא מאמין לי שזה עובד - kha מ-OpenLRSng או Jumpy07 שכתב מדריך.... אבל עובדתית זה עובד, גם רשום ב-MP שזה מקבל אינפוט של עד 5V אז לא צריך פילטר לאנלוגי. אגב זה עובד גם ב-Crius וגם ב-APM, ואכן חייבים חיישן מתח למצב בטריה, אם קונים את ה-OSD מהסיני (וזה עדיף כי יש לו גרסה שניתן יותר בקלות לבטל את ה-12V) זה יוצא 35$ ביחד.
פרימן, זה לא חיישן. אני מחבר את הrssi מהמקלט לapm בעזרת כבל סרוו. מגדיר כמו ששי אמר. וזהו.
מה שבאתי להגיד, שכל מידע שosd מציג תמיד יעבור דרך הapm. אם זה חיישן מתח שמחובר לapm או rssi שמחובר ללוח עצמו, הminimosd לא יודע מידע לבד.
שי
תודה על המדריכים המעולייייייים שלך
אבל שאלה קטנה, האם יש איפה שהוא את ההסבר מה מלחימים למה על מנת לקצר את ה 5 ולט של ה OSD מהצד האנלוגי לדיגיטלי ? .. כי לא הבנתי מהצילום עם הדבק חם ..
כמו כן, אם יש לך מדריך או הסבר למה בכלל צריך את זה ?
הסבר נוסף שמעניין אותי, ראיתי שמחברים את המשדר לפה ואת המקלט לשם על מנת לחבר גם את הטלמטריה וגם את ה OSD
האם זה אומר שאי אפשר לתת לטיסן פקודות טלמטריה כשהוא באויר ומחובר ה OSD ?
התקשורת היא לא דו כיוונית ?
נערך לאחרונה על ידי guy1a; 20-07-2013 בשעה 16:43:52.
ה-osd רק מקבל מידע, מחברים לו רק tx של הלוח, הטלמטריה מקבל ושולח מידע שקיבל מהקרקע.
כך פוקדים על הרחפן עם הטלמטריה מהקרקע כמו מוד ה follow me שמקבל את הציון gps של המשתמש ועוקב אחריו.
יש ל-osd צד דיגיטאלי איפה שהטלמטריה מחוברת. הוא מקבל ישר 5v מהלוח.
יש את הצד האנלוגי ששם את הנתונים על התמונה, נראה לי שבמקור הפרידו מתח ביניהם כדי למנוע הפרעות.
משום מה בחרו בצד האנלוגי לקבל 12v ושמו רגולטור ל 5v כנראה שיהיה נוח לקבל מתח ישר מהבטריה....
ככה מחברים 12v מהמשדר וידאו ועל הדרך מזינים את ה-osd וגם את המצלמה.
הבעיה שהרגולטור הקטן מתחמם למרות שרשום שפתרו את הבעיה, לי נשרף באוויר.
פשוט מחברים את ה 5v מהצד הדיגיטאלי ישירות לצד האנאלוגי איפה שהיה יוצא 5v מהרגולטור וזהו.
במדריך, איפה שהתמונות יש גם לינק ל-rcgroups שאולי יעזור.
בקיצור זה לא חובה אבל נראה לי צעד מניעתי טוב אחרי שלי נשרף באוויר....
יש גרסאות: ה1.1 של הסיני שמוכנות לזה יותר, רק שתי הלחמות בשביל לגשר את הדיגיטאלי לאנאלוגי
טוב לי יש את 1.0 מארסי טיימר.
איך מזהים מה זה הרגולטור ומה הצד של 5 וולט שלו ? ...
לא מצליח להבין מהצילומים.
הכי טוב אם יש למישהו צילום טוב מקרוב של העסק.
לגבי הטלמטריה, יש לו שני פינים חוץ מחשמל. TX ו RX .. אני מבין שבאחד הוא מעביר את המידע שקבל באלחוט ללוח ובשני הוא מקבל מהלוח מידע ושולח אותו באלחוט לקרקע ...
אם מחברים רק את אחד מהם .. איך מתבצעת תקשורת דו כיוונית ? .
לטלמטריה מחברים את שניהם הosd צריך רק אחד...
Sent from my HTC One X using Tapatalk 4 Beta
ל-OSD צריך רק RX (בצד ה-OSD, ובצד הלוח זה TX), עקרונית אמור להיות גם TX ואז ה-OSD מבקש את הנתונים, היום יש ב-Mission Planner בהגדרות החומרה כפתור ל-OSD שמגדיר שתמיד ישלחו הנתונים גם אם ה-OSD או הטלמטריה לא ביקשו אותם.
את ה- "-" בטח הבנת איך לחבר..... את ה-"+" מחברים מהדיגיטאלי VCC לרכיב העגול הקטנטן בקצה הלוח איפה שחיבורי המצלמה ומשדר, מחברים אותו לצד החיצוני שקרוב לקצה הלוח.
מה קרה שהתחלת לעבוד על זה? עובד לך טוב הלוח? מצאת את הבעיה?
היום בטסתי בחוות רונית עם רוח חזקה מאד, וגם עליתי גבוהה ושם הייתה רוח יותר חזקה, ושוב הלוח הוכיח את עצמו ועמד נעוץ בשמיים, הטסטי רק ב-Loiter כי עם Alt-hold נסחף מהר מדי....
הרוחות הכו בי בפרצים, אחד מהם גרם לקוואד לעשות היפוך ממש אבל חוץ מזה, עף ממש יפה.
והכל עם הגדרות ברירת מחדל! (ומצפן בחוץ)
נערך לאחרונה על ידי sevet; 20-07-2013 בשעה 20:30:25.
תודה :-)
אני מחבר במקביל את ה tx גם לטלמטריה וגם לתצוגת על ? על זה לא חשבתי ...
אני אבדוק את החיבור מקרוב כשאהיה בבית.
לגבי למה ...
בגלל זה :
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta
נראה מעניין לראות סוף סוף מישהו שם Arduplane
כן, לטלמטריה גם את ה-RX, אם הטלמטריה לא מחובר תהיה חייב לבצע כמה הגדרות בשביל שישלח תמיד המידע.
יש ל-OSD ב-Minimosd-Extra גירסה שונה למטוס מלקופטר.
החלטתי לתת לזה עוד הזדמנות אחרונה. על ה קואד 550 . בריחוף בבית נראה הרבה יותר טוב מאשר ה 330.
אני אנסה לחבר הכל ולראות מה יוצא .. אם לא, אז ארדו פליין.
את ה OSD חברת על החוטים של הטלמטריה ? ממש קיצוץ והלחמה ?
כן, סה"כ גיד אחד של ה-TX מהלוח. אלה אם כן אתה נותן גם 5V ואז 3 גידים פיצול מכבל הטלמטריה. מה זה קוואד 550? זה F550 עם 2 זרועות פחות?
כן
נספח למתקדמים - שידרוג ה-PPM Encoder ב-APM:
פתאום שמתי לב שיש עדכון חשוב לרכיב שמקודד PPM מהסיגנלים מהשלט אל המעבד הראשי ב-APM, הגרסה החשובה האחרונה היא ממרץ, כך שלי בטוח אין אותה כי קניתי את הלוח בסביבות ינואר, טוענים שזה משפר גליצ'ים עם שלטים מסויימים במקרים מסויימים, אני לא חושב שנתקלתי בבעיה, וגם אני משתמש ב-PPM כך שה-PPM Encoder עושה כנראה רק pass through אבל הייתי חייב לשדרג כי אני חולה בשידרוגציה... וזה גם נשמע שידרוג של בטיחות.
השדרוג אמור להיות דיי פשוט, עוקבים אחרי ההוראות הללו: http://copter.ardupilot.com/wiki/com...2x-atmega32u2/
אבל!!!!!!! וזה אבל גדול מאד כל ההוראות בדף הרשמי הן בהנחה שיש bootloader תקין למעבד של ה-PPM ה-ATMega32u2 שזה מעבד נפרד מהמעבד הראשי. שוב נדפקתי עם קמצנים שלא שמים bootloader ללוח (כמו הלוח של הגימבל שלי) מסתבר ש-RCTimer לכל הלוחות לפני בערך מרץ 2013 לא שמו bootloader, היום כבר הם שמים לכל הלוחות.
טוב אחרי חרישה קשה, בדיקות, bricking של הלוח (ותיקון) הנה התהליך שלא מומלץ לבעלי לב חלש ובכלל לאף אחד בעצם....:
אני לא לוקח אחריות לתהליך, מי שעושה על אחריותו בלבד!!!!
לי היו שלבים (לא מה שרשום כאן) שהלוח הפסיק לעבוד לגמרי, כאן מפורט סיכום של מה שאמור לעבוד.
מצרכים מתאם AVR פושט מהסיני שקניתי פעם בטעות וזו הפעם השנייה שאני משתמש בו (פעם ראשונה ללוח לגימבל, פעם שלישית תהייה שידרוג לשלט 9XR...)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...occessors.html
לחיבורים עבדתי לפי הלינקים הבאים:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1901062
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1815649
יש חיבורים לצריבת ה-m32u2 ללא מחברים, בצד השני של הלוח יש חיבורים למעבד הראשי שיש עליהם מחברים.
צריך לפי התמונה בלינקים לאתר את פין ה-ISP, אני קורא לו 1.
שתי אופציות:
1. להלחים מחבר לחיבורי הצריבה ולחבר פשוט את הכבל נקבה שמגיע עם הצורב AVR - זה אולי יפריע ל-Case, בכבל ה-ISP שאותר מתחבר במחבר לאיפה שיש משולש קטן מוטבע במחבר
2. לא להלחים ולהשתמש בפינים שמגיעים עם ה-AVR, מגיע כבר של 5, צריך 6, מאלתרים את השישי... פתרון זה יותר מסורבל אבל לא משאיר סימנים בסוף בהתחשב שה-ISP הוא אחד, הנה הסדר:
4 1
5 2
6 3
1- miso ב-AVR
2- sck
3- rst
4- vcc
5- mosi
6- gnd (יש כמה, לא משנה איזה)
פשוט שמים את הפינים בחורים ומחזיקים בזווית, זה עבד לי יופי.
צריך דרייברים ל-AVR שהם ל-usbasp ואני לא זוכר מאיפה השגתי אותם פעם ראשונה
צריך את תכנת הצריבה avrdude שמגיעה עם winavr:
http://sourceforge.net/projects/wina...d?source=files
אחרי התקנה, ניגשים לתיקיית ההתקנה, שם לתקיית bin.
עורכים את קובץ ה-avrdude.conf:
מחפשים: AT90USB162 שנראה כך:
#------------------------------------------------------------
# AT90USB162
#------------------------------------------------------------
משנים תחתיו את:
desc = "atmega32u2";
במקום
desc = "AT90USB162";
את:
size = 32768;
מ:
size = 16384;
ואחרון:
num_pages = 256;
במקום
num_pages = 128;
מורידים את הקובץ היחיד שעבד לי בסוף בתחתית הפוסט הזה:
http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=2498
פותחים את הקובץ HEX מתוך הזיפ לתקיית ה-winavr/bin ,
חשוב!!! מתקנים את שם ה-hex ל-ArduPPM_v2.3.16_with_DFU_Bootloader.hex (יש רווח בשם המקורי)
מוודאים שהAVR מזוהה במחשב כ-USBASP, ומוציאים אותו
דואגים שכלום לא מחובר לחשמל כלשהו (מהמחשב)
מחברים עכשיו את הפינים מה-AVR ללוח
מחברים את לוח ה-APM ל-USB במחשב רגיל.
מחברים את ה-AVR למחשב
שניהם צריכים להיות מחוברים במקביל
צריבה:
מפעילם cmd במחשב, עוברים לתקיית ה-winavr/bin, ומבצעים את הפקודה הבאה:
avrdude -p atmega32u2 -F -P usb -c usbasp -v -U flash:w:ArduPPM_v2.3.16_with_DFU_Bootloader.hex -U efuse:w:0xF4:m -U hfuse:w:0xD9:m -U lfuse:w:0xFF:m -U lock:w:0x0F:m
צריכים לראות אחוזים מתקדמים פעמיים, פעם כתיבה ופעם קריאה לווידוא.
זהו, עכשיו אפשר לבצע את ההוראות בתחילה הפוסט:
טיפ - במהלך הכניסה למצב DFU לצריבה לא מזוהה הדרייבר, ונראה כ-ATMega 2560 DFU, עושים לו update driver מהתיקייה: C:\Program Files (x86)\Atmel\Flip 3.4.7\usb
(אחרי שהתקנו את flip לפי ההוראות)
זהו, פשוט לא?
נפלא ...
אם אתה כזה אלוף בצריבת בוטלודר .. אולי תצליח למצוא איך אני צורב כזה למינים osd שלי ?... אני כבר התיאשתי .. לא מצאתי.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
לא ניסיתי, אבל הנה מחקר של 5 דקות:
![]()
לפי התמונות, אחד מ-RCTimer כמו שלך נראה לי והשני לא, אבל לפחות יש חיבורים לצריבה של המעבד, צריך לאתר את הפין הראשון ה-ISP, בלוח אחד רשום בשני יש משולש, אז מחברים כמו שחיברתי ל-APM לפי המספרים (או מלחימים מחברים)
הפקודה לפי הלינק הזה:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1802883
נמצאת בתגובה #9 בלינק הזה:
https://code.google.com/p/arducam-os...s/detail?id=28
הפקודה:
avrdude -c usbasp -p m328p -U flash:w:ATmegaBOOT_168_atmega328.hex
רק צריך למצוא, את קובץ ה-Hex....
אולי אפשר לצרוב do דרך ה-Arduino ב-Tools ב-burn bootloader.
אם אתה צריך עזרה בצריבת בוטלאודר דבר איתי.
זה שטויות, avrdude, מנווטים לתיקייה שבה הוא נמצא בcmd. מקלידים את שלושת הפקודות שיש בקישור וזהו.
לא עובד .. זה בדיוק המידע שאני מצאתי בזמנו.
יש מצב פשוט שהכרטיס מת.... אולי האטמגה עצמו נשרף .. מקריאה אני מגלה שזה דיי נפוץ.
חבל....
יש לי שניים ספייר אם אתה צריך מהר להוריד את ה-APM מהמדף![]()
הוא לא על המדף ... הוא על הרצפה ליד המחשב :-)
זה השלל של היום בערב
החדש הולחם ונצרב
לא באמת מחובר למשהו כמובן ...
המולטיוי עושה עבודה נהדרת ... וגם אותו נמאס לי להטיס :-)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
הנה תוצאה סופית, אחרי השבתה של כמעט חדשיים בעיקר בגלל המתנה ללוח גימבל..... (אי אפשר היה להטיס בלי כי זה היה הורס את כל האיזון.)
לפני:![]()
1212גרם
חצי שעה אח"כ:
הוזמן פריים Flycat, לא הבנתי מה החלקים קשורים, אחרי יומיים הבנתי שקיבלתי פריים Locust שעולה יותר ויותר טוב לצרכי, אבל היו חסרים חורים:
שעתיים של מדידות וקידוחים אחרי (אין לי את ה-facility לדברים כאלו, יכל לקחת הרבה פחות זמן...)
תצורה פנימית כמעט סופית (ועם הלוח גימבל שהתברר כמת אחרי זה...):
שום דבר שחרט טוב לא יכול לעשות בשביל החלק הראשי לגימבל, החלק הזה מחזיק את הגימבל על לוח הייצוב:
אחרי החריטה הוא מתאים בדיוק ברווח בין הפלטות של הפריים מתחת ללוח הייצוב עם מרווח של 3-4מ"מ!
במהלך ההמתנה ללוח הגימבל הספקתי לשדרג ל-Gopro 3 Black, להתבאס שהורידו מחיר, להתבאס יותר שיצא דגם חדש, למכור את המצלמה ולקנות את הדגם החדש: Gopro 3+ Black כל זאת מבלי שצילמתי איתה כלום מהאוויר
והתוצאה הסופית:
1351גרם, רק 140 גרם יותר, לא נורא....
אתמול כבר הטענתי את Arducopter 3.1rc4: עשיתי כיוונים מהר ויצאתי להטסת נסיון כולל צילום וידאו לילי (מוד התאורה חלשה החדש של ה 3+), הייצוב לא רע, הטיסה לא משהו, יש בעיית Yaw קלה, אני מקווה שזה החיפוף שלי בכיול המצפן.
למיטב זכרוני את ה MINIMOSD צרבתי בתוכנה של ה OSD עם מתאם FTDI USB שקיבלתי מהאתר ממנו הזמנתי את ה OSD(לפני המון זמן)
אני מנסה גם להגדיר עבודה עם GPRS אבל לא ממש מצליח ... יש לי USIM של אורנג... האם תוכל העלות את ההגדרות הרלוונטיות מתוך ה user_config.ini ??
על GPRS למה מדובר? ה-Tracker??? ענית אולי בפוסט הלא נכון?
אופס.. כן .. חשבתי ששמתי ציטוט מהשלב של הTRACKER ....