חבל שהשרשור הזה גלש להכללות מטופשות. מטיסי מסוקים ומטיסי טיסנים משאירים את אותו הלכלוך אחריהם. כי כמו בכל תחום יש אנשים אכפתיים לאחרים ולסביבתם ויש כאלה שלא.- אין פה שום מגמה מאף צד, לתאר את המסוקאים כערסים שמעשנים נרגילה במקום להטיס זה סתם חבל..
אמנם בטיסנים יש המון נישות וקטגוריות שונות, בעוד שבמסוקים יש סקייל, ו- ו3D, וזהו בערך. אבל אי אפשר להתחיל להשוות בכלל את המורכבות שבהטסת מסוק להטסת טיסן. וצדק כפיר (נולד לטוס) בכך שאמר שכמעט כל מטיס מסוקים יכול להטיס טיסנים בקלות, אבל ממש לא להפך
בסופו של דבר טיסן הוא כלי טיס שמתקדם רק קדימה לכיוון דחיפת המדחף שלו, אין כזה דבר לטוס אחורה בטיסן (חוץ מטיסני VPP, וזה ממש נדיר במיוחד הארצנו הקטנטונת... שלא נדבר שזה מוגבל לטיסנים קטנים וחשמליים). ככה שהעבודה עם סטיק המצערת אינה מתקרבת אפילו למורכבות של השימוש במצערת לשינוי הפסיעה.
במסוק. מסוק יכול לטוס קדימה ואחורה, ימינה ושמאלה וכמובן לשנות את הפסיעה מה שפותח את הדלת לעולם שלם של תמרונים מסובכים, תמיד יש לאיפה להתקדם ותמיד יש למה לשאוף.
דווקא בגלל שהמסוק הוא מכונה כל כך מורכבת נדרשים המחשבים והקדמה הטכנולוגית, כדי לאפשר למטיסים למתוח את הגבולות כמה שיותר.
זה גם נכון להשוות את המסוקים למכוניות יוקרה- בעוד שאחרי כל ריסוק טיסן נראה קצת פחות טוב, אחרי כל ריסוק המסוק בד"כ נראה אותו הדבר או אפילו קצת יותר טוב (שדרוגים וכו')
מנותקים מהשדים שבאוויר? ניסית פעם לעשות פאנל עם מסוק ולשמור על מעגל שווה כשיש רוח צידית בשטח? לשמור על תקטוקים צמודים ושווים כנגד הרוח? לעשות פירופליפ ולהשאיר את המסוק במקום כשיש רוח? הדבר דורש פי מיליון יותר ריכוז ויכולת מהמטיס מכיוון שכל התמרונים האלה שברובם מבוססים סביב הרעיון של סימטריה בתנועות הסטיקים
הופכים להיות א-סימטרים לגמרי כדי שהתמרון ישאר יפה ומדוייק. דווקא הרוח עוזרת להבין את התמרון ולשפר אותו
טיסנים ומסוקים יכולים להיות ביחד - בתנאי שתהיה התחשבות מצד שני הצדדים. איפה שאני מטיס יש זמן שבו טיסני עולים לאוויר, ואז גם עולים מס' טיסנים. ויש זמן שמסוקים עולים לאוויר- מסוק אחד כל פעם, בתור מסודר.
ולסיכום, אני לא אומר שטיסנים זה יותר טוב ממסוקים, או להפך. כי כולנו מטיסים בשביל הכיף- ושכל אחד יטיס מה שכיף לו להטיס- בלי סתם להשמיץ או להוריד מערכו של האחר. אם שני הצדדים מתחשבים האחד בשני
אז אפשר אפילו לחיות בדו-קיום באותו השטח
