תגובה: מטיסי מסוקים מול מטיסי טיסנים

נכתב במקור על ידי
נולד לטוס
על זה נאמר אין חכם כבעל ניסיון
כל מטיס מסוקים כמעט (ללא ניסיון בהטסת טיסנים) בקלילות יתרה יטיס טיסן ותוך זמן קצר גם יעשה תרגילים שמטיס טיסנים וותיק עושה או חולם לעשות ,כן כן מה לעשות זה הרבה יותר פשוט נקודה .
אני מעריך שמטיס טיסנים ממוצע (ללא הדרכה במסוקים) ישתול מסוק תוך שניות ספורות את המסוק והוא לא יבין אפילו איך זה קרה.
אז מספיק עם היהירות וההשמצות ,כן יש מטיסי מסוקים ברמה מאוד גבוהה שאין להם השכלה גבוהה והם לא תולעי ספרים ושולטים באנגלית כשפת אם ואני מניח שגם יש כאלו טיסנאים ,אבל מה לעשות כל האינטליגציה בעולם לא תעזור לך אם אין לך את הקאורדינציה המושלמת וזריזות המחשבה המתורגמת לתנועה מדויקת בסטיקים כמו שנדרש בהטסת מסוק,אז אני אישית חושב שאין כאן בכלל השוואה ,הטסת מסוק לטעמי מרתקת ומאתגרת יותר ומצריכה ממך המטיס כישורים גבוהים ולפעמים במסווה של פחד מכניסה לעולם המסוקאים הקשה ממטירים עלינו המסוקאים סטיגמות מטופשות ומנסים לגמד את מה שנדרש בכדי להיות מטיס מסוקים מיומן וחבל.
הקונפליקט היחיד שקיים לטעמי בין המחנות הוא פשוט זמן הטיסה הארוך יחסית של הטיסנים שלא מסתדר עם זמני הטיסה של המסוקים.
המסוקאים עולים בזה אחר זה בתור מסויים שההמתנה פחות היותר זהה בין החברה וכאשר עולה טיסן הוא יכול גם חצי שעה להיות באוויר .
מסוק לא יכול להיות עם טיסן באוויר להבדיל מחברה שמטיסים טיסנים ביחד ,רמת הריכוז כל כך גבוהה שכל תנועה במרחב האווירי של המסוקאי יכולה לגרום לריסוק יקר.
זאת הסיבה למחנות.
הכל נכון. אני מטיס את שניהם, התחלתי ממסוקים ואחרי שנתיים עברתי לטיסנים. עכשיו מטיס בעיקר טיסנים, ופעם ב- מוציא את הטירקס 700 (ניטרו, פלייבר, קלאסיקה) שלי לאוויר. המסוק קשה יותר, דורש ריכוז, דורש תחזוקה מוקפדת, מסוכן יותר ונותן לך אדרנלין. הטיסנים הרבה יותר קלים מכל הבחינות, למרות שגם שם יש אקשן (עם טיסני 3D, שזה מה שאני מטיס).
את המסוק אני מטיס בשביל הריגוש, הטיסנים בשביל הרגיעה.
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็