אחרי שראיתי כמה כיף עושים כל החברים עם רחפני מיני FPV, החלטתי שגם לי מגיע,
הבחירה נפלה על Blackout 260 (למעשה ה 220 עם זרועות שמתאימות גם לפרופים 6")
במידה רבה בגלל שהשלדה היתה במלאי ב RMRC - אחת החנויות האהובות.
הבלקאאוט היא אחד השלדות הוותיקות בתחום, ממנה קיבלו יוצרי ה ZMR250 את ההשראה. עם קצת מאמץ ניתן להבחין בדמיון הקל
בגירסה הנוכחית השלדה מגיעה עם PDB מובנה שמהווה את אחד משני לוחות הבסיס.
רשימת רכיבים:
מנועים - Sunnysky 2204 2300KV (עם הברגות ימניות ושמאליות לפרופים)
בקר טיסה - CC3D מהוביקינג
בקרי מהירות - Mystery 20A מהוביקינג (נצרבו ל SimonK על ידי)
סוללה - 1800mAh 3S 30C
מדחפים - Gemfan 5x3 ו- HQProp 6x4.5
משדר וידאו - Boscam 5.8GHz 600mW (שעל פי כל הדיווחים משדר בעצמה של לא יותר 250mW..., התגלה לי אחרי הקניה)
מצלמת הטסה - CC1333 מ Surveilzone
מצלמת HD - מוביוס עם עדשה רגילה
מקלט - Futaba 6 ערוצים FASST
E-OSD מהוביקינג
תמונות מתהליך ההרכבה:
התרשמות כללית:
הבניה היתה תענוג, הכל מתאים במדוייק ברמות חולניות (למשל - התושבת למצלמת טיסה מגיעה עם 4 גרמושקות גומי קטנטנות ששומרות על הרווח בין המצלמה לתושבת, ברגי ואומי ניילון 2 מ"מ..)
כל ה standoffs והברגים שלהם מניילון שחור ו\או דלרין, לדעתי בחירה חכמה (על פני מתכתיים) ששומרת על חלקי הקרבון במקרה של ריסוק.
ה PDB מעולה עם LED-ים בעצמות ומיקומים טובים, ה LED מורכבים בצד הפונה כלפי לוח הקרבון התחתון, כך שלא ייתלשו גם בריסוקים אלימים, נבדק
הדבר היחידי המשמעותי שחסר בPDB לדעתי - הוא מסנן LC למתח אספקה לוידאו. כל עוד חיברתי רק מצלמה ומשדר (באספקה מה PDB), הוידאו היה טוב, אבל בכל פעם שניסיתי לחבר OSD
התמונה החלה לרצד עם פתיחת מצערת, רק אחרי שהוספתי מסנן LC בבניה עצמית, התקבל וידאו נקי גם עם ה OSD.
טיסה: כיף גדול
די מהר הצלחתי להגיע לכיולים הדרושים לטיסה עצבנית, ניסיתי גם את הפרופים 5x3 וגם 6x4.5, עם ה 5x3 הרחפן הרגיש קצת אנמי, ניתן לראות בסרטון טבילה קלה בעשב בגלל שלא היה די כוח לצאת מצלילה...
ה 6x4.5 הרגישו הרבה יותר "נכונים" לרחפן הזה, עם הרבה יותר כוח וגם מהירות.
הסרטון:
הסוף:![]()
הכיף הגדול לא נמשך הרבה זמן... אחרי כחודש של טיסות, הרחפן נעלם בשדה חיטה.
כנראה בגלל ניתוק רדיו וחוסר בהגדרות Failsafe מתאימות. הזמזם (אבזר חובה) שעזר למצוא את הרחפן בריסוקים דומים בעבר לא פעל הפעם,
כנראה שהסוללה הראשית התנתקה מהרחפן בזמן הפגיעה בקרקע.
הזמנתי "מאתרי מפתחות" עם סוללה עצמאית, ואני מתחיל לחשוב על תחליף ראוי לרחפן שאבד.