ציטוט נכתב במקור על ידי רן ענבר צפיה בהודעה
שמעו חברים...עברתי על האשכול הזה.
אינני מבין מספיק בדאונים כדי לעזור אבל ביחסי אנוש אני טיפה מבין.
יש עצות מועילות ובונות ויש התנהגות מתנשאת.
את העצות המלומדות הייתי שמח לקבל.
התנהגות מתנשאת גם אם מבוססת על ידע פי מאה משלי עדין תעורר אצלי סלידה מסויימת
כן...עודד. אני מתכוון אליך.
זה לא משנה כמה מקצוען אתה..אתה מבריח מעצמך ומהפורום גולשים.
אני לא בא לתת לך או לאיש ציונים אבל יש לך יכולת לעזור ואתה יודע מה? אני בטוח שאתה רוצה לעזור...אבל פשוט לא פוגע (או כן פוגע...אבל בגולש לו אתה מנסה לעזור)
לפני שאתה שולח הודעה תקרא אותה.
תחשוב לעצמך אם אתה מסוגל לכתוב את זה יותר יפה...בצורה שלא תעורר אנטי וסלידה.
לפעמים עדיף למנוע מגולש ביקורת פוגענית
מאשר לקטול אותו.

ארז.
לדעתי, תשתמש במידע שאתה צריך ועוזר לך.
תתעלם מהעצות המבאסות שקיבלת
ותהנה ממה שאתה עושה.
אני נהנתי לראות את הבניה שלך.
בתקופה בה הכול זבל סיני קנוי אפילו טיסן "ענתיקה צולע" בלי מאזנות מכיל יותר נשמה וטיסנאות מ 15 ביקסלרים מקלקר בשקל תשעים.

חזק ואמץ

רן ענבר

רן, עליך ללמוד היטב מה פירוש המושג התנשאות לפני שאתה מנפנף בו
התנשאות באה מהמקום שבו יש כוונה להקטין את זה שמולך ולא מתוך כוונה להציג בפניו את שגיאותיו עם פתרונות לתיקונן
תקרא היטב את מה שכתבתי, שיבחתי את מה שיש לשבח, והערתי על מה שלדעתי המקצועית יש להעיר
אנחנו לא בגן ילדים כאן ולא צריך לשכור עו"ד כדי לאמר למישהו שהוא טעה או שגה. הניסוח שלי הוא חד, מדוייק וענייני, להבדיל משלך שהוא בנימה אישית ולוקה בחסר ענקי: אתה מתייחס לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.
משום מה במקום הזה הרווי אגו בכמויות גדולות זה חוזר על עצמו בכל פעם מחדש: חוסר היכולת לקבל ביקורת מקצועית ולהפוך את זה לפגיעה אישית.
לאמר לאדם שעבודתו יפה ונקיה זה ההיפך מלקטול אותו, לטפוח לו על השכם ולהימנע מלהעיר על שגיאותיו שמא הוא ייפגע זה לעשות לו עוול.
אתה הוא זה שחוטא בכתיבתך, מאומה מקצועי לא תרמת לדיון הזה אלא רק תובנות אישיות שנובעות מאגו.

ולבעל הטיסן אומר שוב: כישוריך שבאו לידי ביטוי בטיסן הנ"ל הם בדיוק אלו שבגללם הערתי את הערותי, כי אתה מסוגל ליותר! והעמדתי לרשותך את האפשרות להעזר בי כדי לדעת איך הכי נכון לבצע את זה ואת זה איש כאן לא מסוגל להפנים ולהבין