תזכור שגם הכיוון חשוב!
הכיוון שהאנטנה מצביעה אליו הוא השטח עם הקליטה הנמוכה יותר (כמו תפוח),
גם בשל אופי הגלים רצוי שהאנטנה תהיה כלפי מעלה
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
טומי, לא חייבים להיתפס לתפוח. בחום הזה אפשר לדמיין את זה בעזרת אבטיח קר ;-)
אם הבנתי את חגי, בשורה התחתונה עדיף להשאיר את האנטנה כלפי מעלה.
עד עכשיו האנטנה הייתה על הצד, איך אתם ממליצים להפנות אותה כלפי מעלה?
כלפי מעלה כמו שמותקנת עכשיו, חץ לכיוון הטיסה והרחק ממשדר וידאו 1.2\1.3
הכול כתוב במנואל:
GPS/Compass Mount:GPS/Compass is sensitive to magnetic interference, should be far away from any electronic devices. If you use your own mounting rod, make sure it is NOT magnetic! Procedures: (1)You should use epoxy resin AB glue to assemble the GPS bracket first. Mount the bracket on the center plate of craft. Position the bracket at least 10 cm from any propeller. (2)The DJI logo marked on the GPS s h o u l d f a c e t h e s k y , w i t h t h e orientation arrow pointing directly forward. then fix the GPS on the plate of the bracket (by 3M glue provided). Tip:The GPS/Compass is packaged with a special indication line for mounting for the first time.
גיא מדברים על האנטנות רדיו
Sent from my iPhone using Tapatalk
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
זה התפוח שאני מדבר עליו, בדיאגרמה האנטנה במרכז כלפי מעלה
השטח הצבעוני זה שטח הקליטה
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה על העצות לגבי ה-GPS הוא כבר מותקן כהלכה אצלי.
אני דיברתי על האנטנת רדיו, בכל מקרה - האם להשאיר אותה על הרגל או להחזיר לזרוע הימנית אחורית כמו מקודם? או שיש מקום יותר מומלץ?
"Poynting Vector" זה מונח שלא מוכר לי ?
תאור גראפי יפה של עוצמת השידור באנטנה מהסוג שאנחנו משתמשים בו (לא אנטנת עלה או כיוונית) מזכיר כעך (בייגלה) ...
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
אם הגדרת כמו שצריך פיילסייף אז פשוט צא לשטח ותבדוק
לגבי אנטנות הייתי מקשיב לצביקה ולא לי אבל הרעיון הוא דומה
"poynting vector" למרות שזה נראה כמו שגיאת כתיב, זה וקטור שטף האנרגיה של גל אלקטרומגנטי. השם poynting הוא שם של מדען/חוקר שתרם לתחום הנ"ל
והסיבה היחידה שאני יודע את זה היא בכלל שבסמסטר הזה היה לי קורס בגלים
לגבי מיקום האנטנות- ספקטרום לדוגמא ממליצים שאחת מהאנטנות תהיה דווקא במאונך לקרקע ופונה כלפי מטה. והשנייה מאוזנת למישור הקרקע
ככה או ככה ה"שטח המת" מבחינת קליטת רדיו אכן נמצא על הציר שבו נמצאת האנטנה, בגלל זה חלק מחברות השלטים ממליצות לסובב את האנטנה כך שהאנטנה של השלט לא תהיה מכוונת לכיוון הכללי בו הכלי טס. כדי למנוע מצב
שהכלי יכנס לשטח המת של האנטנה המשדרת
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz
גם לי היה קורס גלים כבר בתיכון, לא זוכר שלמדתי שם משהו מעבר לאיך לתפוס אותם
תודה אלעד.. כל יום לומדים דברים חדשים ...
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
ועל זה בדיוק הדיון - איך לתפוס גלים ~ ~
ולעצם העניין פאנטה - עדיף שהאנטנה תצביע מעלה ושתוסתר כמה שפחות מקשר עין עם משדר הרדיו שלך. העיקרון המנחה הוא שאנטנת הקליטה ואנטנת משדר הרדיו צריכות להיות מקבילות כמה שניתן אחת לשניה. בהתייחס לתמונות שהעלת, עדיף על הרגל אבל צפה לבעיות כשהרחפן על או קרוב לקרקע, ותעשה לך מנהג קבוע תמיד לבדוק טווח 360 מעלות סביב הרחפן כשהמשדר בעוצמה נמוכה.
נערך לאחרונה על ידי Observer; 28-06-2016 בשעה 14:34:29.
Airplanes don't mind if you like to look at other airplanes
טוב, אשאיר את זה על הרגל ואעשה בטיסה הבאה בדיקה..
קצת קשה לבדוק רדיו באזור שאני מטיס בדרך כלל כי יש שם רעש מאוד חזק בספקטרום של ה-2.4
אעדכן פה אחרי הבדיקה.