עם משדרים 5.8 אין קווים ואין פסים , האנטונות קטנות והחיווט נוח.
לא נתקלתי בביצועים יותר טובים.
רק בעיות וקומבינות.
העובדה הזו גם אם נכונה אינה רלוונטית לשימוש על רחפן.
אני לא מטיס כשביני לבין הכלי שאני מטיס יש חפצים שצריך לחדור כך שזה פרמטר שכלל אינו רלוונטי.
אבל אשמח לקבל מספרים בעניין החדירות שאתה מדבר עליה ועל ההבדלים לגבי התדרים השונים.
אחרי שנקבל את סדרי הגודל של מה שאתה טוען שידוע לכולם אפשר יהיה להחליט מה עדיף , משדר 5.8+אנטנה השוקל 50גרם או משדר 1.2+אנטנה השוקל 50גרם .
כיוון שיש לי משדרי וידאו :
1.2 700 מילי
2.4 500 מילי
5.8 200 מילי
5.8 250 מילי (פאטשארק)
5.8 400 מילי
5.8 600 מילי
יש לי מקום להשוואה מתוך נסיון אישי ומה שאני רואה בשטח
לעומת כפי אתה כתבת שאתה מתבסס על "מה שכולם יודעים"
ניסוי נחמד שממחיש את החדירות הפחותה של 5.8 לעומת 900, במקרה הזה.
נכון שהרבה תלוי בעוצמה, האנטנות ומיקום המשדרים, אבל עדיין זה נותן דוגמה טובה.
אני גם עברתי ל-5.8 בגלל הנוחות בגדלים ומודול הפאטשארק, אבל עירני למגבלות.
הוידאו הזה רק מוכיח שאין הבדלים מהותיים בין שני התדרים .
ואם כבר אז אפשר לראות בהתרסקות בגובה נמוך ש 5.8 יש תמונה בזמן שלמשדר ה900 כבר אין.
יכולים להיות לך את כל המשדרים בקפיצות של 1 מילי, אבל כל עוד לא בדקת את החדירות שלהם דרך חפצים, כל הטענות שלך לגבי נכונות או אי-נכונות החדירות של תדרים מסוימים, פשוט לא רלוונטיות.
איפה כתבתי שאני מתבסס "על מה שכולם יודעים"?
וגם אם זה מה שהייתי אומר, אני לא מבין איך זה בעייתי. אני מודע שגם לא בדקתי בעצמי את תורת היחסות, אבל אני מרגיש מספיק בנוח להאמין בנכונותה כי יש מספיק אנשים אחרים שבדקו את הנושא.
ואני דווקא כן בדקתי חדירות דרך עצים עם ה 5.8 400 מילי מול 1.2 800 מילי על הרחפן שלי, ונוכחתי לראות של 1.2 יש חדירות הרבה יותר טובה.
אולי הטעות היא שלי בניסוח. במקום לכתוב "מה שכולם יודעים" הייתי צריך לכתוב "מה שיודע כל מי שיש לו ניסיון בבדיקת חדירוּת של תדרים שונים".
המסקנה המתבקשת מהניסוי שלך צריכה להיות שמשדר הכפול בעוצמתו הוא כפול בעוצמתו.
אגב מה היו יחסי המשקל בין שתי מערכות השידור?
1.2 יותר חדיר וזה עניין מדעי! הפרמטר הכי חקוב כמעט זה איכות האנטנות !
Sent from my ZP500 using Tapatalk
יגאל, עוצמת השידור הרבה פחות רלוונטית (אם בכלל) כשמדברים על היכולת לחדור עצמים. מה שמעניין אותך הוא אורך הגל.
בהתאם לכך, למשדר 1.2 800 מילי יש חדירות טובה יותר משל משדר 5.8 400 מילי לא בגלל שהוא משדר פי 2 חזק ממנו, אלא בגלל שהוא מראש משדר בתדר נמוך יותר.
לצורך העניין, גם למשדר 1.2 מילי תהיה חדירות הרבה יותר טובה משל משדר 5.8 400 מילי.
מתוך ויקיפדיה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%...93%D7%99%D7%95
אני מקווה שבזאת נוכל לסכם את הדיון.גלי הרדיו מעל 1GHz מתאפיינים בדרך כלל בעבירות הדומה מאוד לעבירות של קרני אור, כלומר כל דבר החוסם אור חוסם אותם במידה רבה מאוד. תכונה זו מתגברת ככל שעולה התדירות.
אתה ממשיך להשתמש בססמאות והשוואות לא רלוונטיות.
דבר החוסם אור ממש לא חוסם גלי רדיו. עובדה שהגיפיאס של הנאזה נמצא בתוך קופסה אטומה ובכל זאת באופן פלאי גלי הרדיו חודרים ללא בעיה וכאן מדובר על גלי רדיו שמגיעים מהחלל.
כל האנטנות נמצאות בתוך מארז פלססטיק אטום ועדיין הרדיו חודר אותם ללא בעיה.
אתה ממליץ לפתוח את אנטנות ה 5.8 שנמצאות בתוך מארז פלסטיק כדי לשפר קליטה כי הרי האור לא חודר את המארז לא של המקלט ולא של המשדר?
הנה למדת היום משהו חדש שעוצמת שידור בהחלט משפיעה על איכות הקליטה לנוכח חסימות.
עוד עובדה האומרת שחומר החוסם אור חוסם גם רדיו ואבדנו.