להבנתי אנטנות מסוג זה נותנות שידור מעולה בהשוואה לאנטנות אחרות כמו אנטנת V או אנטנה אומנית רגילה
אבל יש מספר סוגים, ישרה, זווית ימנית כמו שניתן לראות פה
http://www.readymaderc.com/store/ind...cPath=11_45_52
מישהו יכול לעמוד על ההבדלים בין האנטנות?
להבנתי אנטנות מסוג זה נותנות שידור מעולה בהשוואה לאנטנות אחרות כמו אנטנת V או אנטנה אומנית רגילה
אבל יש מספר סוגים, ישרה, זווית ימנית כמו שניתן לראות פה
http://www.readymaderc.com/store/ind...cPath=11_45_52
מישהו יכול לעמוד על ההבדלים בין האנטנות?
מלבד אורך החוט וזווית המחבר
ההבדל הוא במספר העלים, פחות למשדר נקראת Cloverleaf או בקיצור CL עם השלושה עלים
וארבע עלים ומעלה עדיפות למקלט, הSkew-Planar Wheel או בקיצור SPW עם הארבעה עלים
חובה להשתמש באותו כיוון סיבוביות בשתי האנטנות!
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
האנטנות במיטבן כאשר הן ניצבות כלפי מעלה, לכן הכינו מראש אנטנות עם חיבור ישר וחיבור זוויתי כדי להתאים למשדרים/מקלטים שהותקנו בכל מיני זוויות.
זה רק כדי לחסוך לך לקנות מתאם ספציפי שיגרום לאנטנה שלך להיות ניצבת. אין אף הבדל אחר בין האנטנות מבחינת החיבור.
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
גם היא לא בדיוק תלת מימדית וגם כי יש גוף חוסם (הטיסן\רחפן) בצד אחד
תודה על התשובות.
אולם למרות יעילותן של אנטנות אלו טווח העבודה יחסית קצר וחייבים להשתמש באנטנה מאותו הסוג. אך האם ניתן להשתמש גם באנטנת פאטץ בצד המקלט?
מנסיונך, מה עדיף מבחינת איכות השידור וטווח השידור..
אנטנה אומנית רגילה\V עם אנטנת פאטץ\ יאגי
או
אנטנה קיטוב מעגלי ואנטנה מעגלית
גם שמתי לב שרוב האנטנות מסוג Circular polarization כגון הCloverleaf נמצאות בתדר 5.8 - מכל המידע שקראתי עד כה, תדר 5.8 מאוד בעייתי, מאחר וקשה לו לחדור עצמים ויש לו המון הפרעות וזהו תדר לטווח קצר.
האם הסיבה לקיום האנטנות הללו הן עקב בעיות התדר הנל?
נערך לאחרונה על ידי asafsee; 20-12-2012 בשעה 18:37:47.
תלוי סגנון טיסה, פלטפורמה ובעיקר את מי אתה שואל (-:
התנסתי עם קיטוב מעגלי ב1.2 אבל מדובר באנטנה גדולה יחסית ולא נוחה פיזית
אני מוכן לסבול אם זה משפר את הוידאו בתדרים הנמוכים אבל מנסיוני זה לא היה שווה את זה.
ל5.8 יש את הפס הרחב ביותר ולכן התמונה היפה ביותר אבל כפי שאתה כותב הוא יותר רגיש לעצמים בדרך,
המעגליות אמורות לעזור ובתדר הזה גם הגודל שלהן נסבל עד כדי נוח אפילו
אני עובד עם V בטיסן, אומני ברחפן, מטיס נמוך וקרוב (טסתי לכמה קילומטרים אבל זה משעמם אותי)
בתחנת הקרקע האומני DB גבוה שעודד מזור המליץ לי מזמן ואני לא מוצא קישור יחד עם מקלט LM נותן לי קילומטר+ נקי
מעבר לזה יש פאטץ' עם מקלט של RV
יש לי גם נסיון טוב מאוד עם יאגי בלבד אבל היא מסורבלת יותר לניוד
אפרופו עודד מזור, מדי פעם אני מקליט את עודד שמטיס כמה קילומטרים ממני וידאו נקי ושולח לו טיזרים
עם איזה תדר אתה עובד?
רשום, 1.2
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
Hagay (21-12-2012)