אני לא ממש מכיר את הCIRUS, אבל לכל הקוואדים עם פיצ' משתנה שנבנו יש CC3D, ובעיקר כי חגי יכול לעזור לי עם זה.
בהמשך אני בטח יוכל להצביע על דברים ספציפיים.
אני לא ממש מכיר את הCIRUS, אבל לכל הקוואדים עם פיצ' משתנה שנבנו יש CC3D, ובעיקר כי חגי יכול לעזור לי עם זה.
בהמשך אני בטח יוכל להצביע על דברים ספציפיים.
מתן.
שלושה טיסנים, קוואד, Tekno eb48.2, Schumacher k1 aero, Team associated b4.2, Venom creeper.
אני ממליץ לך להוריד את התוכנת קרקע של OpenPilot ולראות למה אני ממליץ על הCC3D
http://www.openpilot.org/download/
מתן מאוד רצה להשתמש נKK2 אבל לפי דעתי יש מספיק לחקור בצד המכני והCC3D יאפשר להתרכז בצד הזה
בגלל הKK2 כבר שרפנו יומיים (ולוח) על שטויות שעם הCC3D אני מבצע בכמה דקות!
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
חגי אתם מתכוונים לעשות את השליטה רק בעזרת הזווית של הלהבים והמנועים יעבדו בסל"ד קבוע (כמו איידל אפ במסוקים)?
רון אפרת
GOBLIN 770
GOBLIN 700
GOBLIN 630
fusion 50
Hitec AURORA 9
dx7
מתן.
שלושה טיסנים, קוואד, Tekno eb48.2, Schumacher k1 aero, Team associated b4.2, Venom creeper.
אז נמדוד סל"ד
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
איך יודעים מה הזווית המקסימלית שצריך? כעשיתי בדיקות דחף (לא מאוד מדעיות) ראיתי שמעבר לזווית מסוימת הדחף כבר יורד.
אני מניח שהזווית המקסימלית היא לא אחידה לכל הלהבים. אז זה משהו שמבינים תוך כדי בדיקות או שיש מצב שזה כתוב איפה שהוא? אני אנסה לחפש אבל בגלל שהלהבים הם למוצר שאי אפשר ממש לכוון אני קצת סקפטי אם המידע קיים.
מתן.
ebay007 (24-04-2013)
מצאתי טבלה בערך של הMCPX בוויקיפדיה של איפלייט.
http://www.eflightwiki.com/eflightwi...g_pitch_limits
ממה שקראתי 12 מעלות זה המקסימום הסביר. נשמע הגיוני?
מתן.
הCC3D הגיע!!!!!
לוח כזה חמוד קטן ולבן.
מתן.
עשיתי כמה בדיקות של רעידות והתוצאות די טובות.
ועשיתי בדיקה לאמינות וסיבולת הלהבים. הסל"ד המירבי הלהבים יעילים בו הוא 6400. מעבר לזה הם מתחילים לרעוד.
בעצת משתמש בפורום OP בדקתי מה יקרה אם אני יגיע לפול גז (בתור מקדם בטיחות)- שזה קצת יותר מכפול מהירות:
מתן.
מתן (ויועץ הסתרים חגי), כל הכבוד על האיפוק... מאמין שאני כבר מזמן הייתי מנסה טיסת ריחוף ״לראות מה יקרה״... אתם בדרך הנכונה ללא ספק, צעד צעד, לאט ובטוח. שוב כל הכבוד, והפעם על היסודיות וההקפדה על כל הפרטים והבדיקות בדרך לטסט
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9
ebay007 (09-05-2013)
איכות מדהימה, סחתיין
ebay007 (13-05-2013)
תודה חגי. הכיתוב קצת לא ברור אבל לא נורא.
התקנתי את הCC3D ואפילו לא צריך לפרק שני בקרים.
מתן.
אז עבר קצת זמן מאז ההתקדמות האחרונה, אבל עדיף מאוחר מלעולם לא.
אני וחגי הצלחנו לגרום לקוואד "לקפץ" לאיזה 10 סנטימטר ובערך להישאר שם כמה שניות. אבל נראה שאין מספיק דחף והניהוג בעייתי.
יש לא מעט חופש במכלול זנב וגם קצת מהסרוו. ואם הבנתי נכון אז החופש גורם לבעייה בהיגוי. (יש עוד מה ללמוד בתחום המסוקים)
והמנועים לא מצליחים לשמור על הסל"ד הרצוי כשמעלים את הפיצ'. ניסיתי לתכנת גוברנור בבקרים, אבל אני לא ממש רואה הבדל... אז או שלא תכנתתי כמו שצריך, או שזה לא עושה עבודה מספיק טובה.
אפשר אולי לנסות להבים יותר קשיחים שיוכלו לעמוד בסל"ד יותר גבוהה. אבל זה יהיה יעיל רק אם הם יעמדו בסל"ד כפול בערך. (13,000)
אני מקווה שנצליח לגרום לזה לפחות לרחף. בכל מקרה כנראה שצריך מנועים עם KV יותר נמוך.
ואם כן צריך מנועים אחרים, הם צריכים לעמוד בתנאים הבאים:
1. הציר צריך להיות 3מ"מ. והרבה מנועים הם 3.17.
2. החורים במנוע צריכים להיות באותו מיקום כמו בנוכחיים בשביל שיתאימו למנגנון הזנב.
3. הבקרים שלי הם 10A. וזה גם מגביל אותי.
מתן.
אתה יכול להשתמש במנגנון push pull כמו בטיסני 3d בדכ זה פותר את החופש.
איך חודשיים עברו...
יש קצת התקדמות.
הורדתי את המנגנון זנב כדי לנסות עם סתם פרופים רגילים (8X4.5) כדי לבדוק אם המנועים מספיק חזקים והוא טס.
אחרי זה החזרתי את המנגנונים וכיוונתי את הפיצ' ל20 מעלות (חגי אמר שזה כמו הפסיעה של פרופ 8X4.5) קבוע כדי לבדוק אם הוא יתרומם עם להבי מסוק, והוא טס. אבל אחרי בערך 30 שניות טיסה המנועים מאוד התחממו, אז הורדתי את הפסיעה ל17 מעלות ועדיין הם מאוד התחממו.
אז זאת התקדמות, אבל זה שהמנועים כל כך התחממו אומר שאין ברירה אלא לעבור ליותר חזקים לא?
מתן.
וואו כבר עברו שנתיים וחצי...
בעסה שהפרוייקט הזה לא צלח בסופו של דבר, ונראה כי לא רק לי זה לא הלך חלק לפי זה שיש אולי שני דגמים מסחריים וגם הם לא פופולאריים.
ובינתיים צהל תפס אותי ולא משחרר מספיק כדי שאני אכנס למירוצי מיני
מתן.
ebay007 (08-02-2016)