שלום שלום חברים יקרים.
מה המתנה הכי טובה שטיסנאי יכול להעניק לעצמו ביומולדת ? (מתחיל להישמע לא טוב)
התשובה כמובן : טסט פלייט.
אז היום עשיתי טסט פלייט למוגי החדש שלי. אנחנו שלושה חברים (אני, death_keeper ו gidipajero) שבנינו ביחד 3 מוגים. 2 המוגים האחרים כמעט מוכנים ואני השלמתי את שלי אתמול.
הסטאפ : מנוע RC TIMER 2200KV 50g, פרופ ארו-נאט קרבון 6X5 (זרם מקס' 24 אמפר), בקר 30A של RC TIMER, סרוואים MG-14 HXT, סוללות בטווח של 1800-2200 3S (במשקלים של 147-197 גרם).
משקל טיסה : כ 490-540 גרם (תלוי בסוללה).
חיזוקים : מוט קרבון במרכז. 2 שיפודים בכל מייצב לתוך המוגי.
חידושים : פעם ראשונה עם 2.4 - קורונה (תודה לבוגל על העזרה). אלתור ידית להזנקה מקירות פוליגל (ראו תמונות). לא הדבקתי את הדאבלר העליון ואת אזור משתיק הקול מאחורה (רק שמתי טסה) כדי שניתן יהיה לטפל באלקטרוניקה. השוס הגדול : מאזנות מבלזה מצופות בסרט צבעוני. וגם - קיר אש מדיקט תעופתי, מודבק ב CA עם קירות פוליגל לשיפור זרימת האוויר. הקיר אש מחוזק לכנף עם ברגי עץ גדולים יחסית. ניתן להחליפו ולהזיזו בקלות. קבעתי אותו קצת קדימה לעומת התוכנית כדי שלא אצטרך להוסיף משקולות איזון.
התוצאות: גלגולים מטורפים במקסימום דואל רייט (כ 7 סיבובים לשנייה) - בחיים לא ראיתי שום טיסן או מוגי מבצע גלגולים כאלה מירים. גלגול יחיד בזמן באז בקושי נתפס בעין. אני מבטיח לצלם סרטון שם זה בזום שתוכלו להתרשם. אני גם אגיע איתו לגעש.
זמן טיסה ארוך - כ 10 דקות.
טס גם לאט בעיקר מול הרוח. הצלחתי לתפוס אותו ביד בזיקור כמה פעמים. הצלחתי להוריד אותו מ 100 מטר ב ELEVATOR כלומר מקסימום אפ, ללא מנוע, ותיקון מאזנות. הוא ירד בקו ישר עד לנחיתה רכה על הבטן (כל זה בלי מנוע מ 100 מטר). גם הטיסה ההפוכה מעולה.
המאזנות מבלזה תורמות מאוד לשליטה בהגהים במהירויות גבוהות. גם בשיא הצלילה הייתה לי שליטה מוחלטת (בניגוד למאזנות פוליגל שמתפתלות במהירויות גבוהות עקב גמישות החומר). ממליץ לכל בעל מוגי מהיר לשפר למאזנות בלזה.
בהמשך - החלפת המנוע במנוע זהה אך עם 4000KV ופרופ 4.7*4.7 (יותר מהיר בתיאוריה). וגם - מוגי לילה.
תודה רבה ליוסי ולגידי על החברה בזמן בניית המוגי ועל העזרה הטכנית. יאללה - סיימו כבר את המוגי שלכם.
יאללה - עד שיהיה סרטון קבלו כמה תמונות מהבנייה
![]()