היי,
שרשור משקפי ה HP הביא לי חשק להעלות גם תמונות של תחנת הקרקע שלי.
כל הקונספט שלי הוא מודולריות מקסימלית בשטח וביציאה, כלומר כל מה שיכול לעבוד stand alone יעבוד בעת הצורך ומה שלא יהיה לו מתאם. אז ממה העסק מורכב:
1. חצובה - החצובה מכילה בתוכה 2 מקלטים ו Oracle Diversity הכל עובד על ליפו 3S כלומר על מתחים שבין 12.6V ל 10.5V זה אומר שאפשר לחבר סולהל ישירות והחצובה יכולה לעבוד Sand Alone ללא התחנה הגדולה, זה מעולה כאשר רוצים לצאת "קל" light לשטח ללא כל המערך. לDiversity יש 2 יציאות וידאו מוגברות/מסוננות מכיוון שזוהי אחת מתכונות האורקל. זה אומר שבשטח אפשר לחבר לחצובה 12V ואז אפשר לחבר DVR (+ מסך קטן) ומשקפיים במקביל. כלומר אפשר להטיס ולהקליט FPV ללא כל התחנה! בעתיד יכנס גם מודם לתוכה.
הקונקטורים(תצלום של תחתית החצובה):
1. 4-פין למשקפיים: פלוס(+), מינוס(-) ואות וידאו.
2. 6-פין ל DVR: פלוס(+), מינוס(-), אות וידאו, RSSI 1, RSSI 2 ,אות אודיו
3. מחבר DEAN לסוללת 3S שיש עליו כיסוי מגן כנגד קצר כאשר החצובה מחוברת לארגז.
2. ארגז הטסה - הארז הקטן הזה מכיל בתוכו הרבה הפתעות.. אז מה יש שם? 2 סוללות 8000mAh 3S כלומר יש שם מצבר 16A! הרבה זמן באויריש לסוללה גם מטען פנימי לסוללה, מפצל וידאו ל 7 אותות, מפסקי דריכה לחלקים השונים, מסך LCD למתח הארגז ו מסכי LCD קטנים לשני ה RSSI-ים שמגיעים מהחצובה, חיבור ל 4 יציאות וידאו, ו2 כניסות וידאו נוספות מלבד מחבר ה 6-פין שמגיע מהצובה והוא זה שבעצם מזין את אות הוידאו לתחנה ו DVR. בעתיד יהיה גם מחשב Mini-PV FIT עם מסך LCD שיוזן מהסוללה וישלוט על הכלים ללא שלט
תהיה על המחשב גם מפה עם GPS.
מתחת למכסה המנוע.
הסוללות עצמן עטופות בפלציב מעכב בערה בתוך קורות פלדת בניין 4 מ"מ כך שהעסק די בטוחהעובדה שהעסק מכיל מטען עושה את כל העניין לפשוט לפני היציאה לשטח.. מדליקים את הארגז ורואים את המתח אם הוא נמוך מדי מברים למחבר ה AUX מתח לש 12V והולכים לשתות קפה בלי דאגות. בשטח גם אפשר לתת "עזרה" בצורה של כל סוללת 3S.
עוד טריק יפה שעשיתי הוא חיווי המטען. למטען יש 3 נורות שמציינות האם התא מתוך ה 3S הגיע למתח סיום טעינה אבל הבעיה הייתה שהלדים היו על הטען אז יש לי 2 אופציות: לוותר על החיווי או להלחים את הלדים החוצה. אני בחרתי באופציה 3שכללה קנית שרוכים מוארים לנעלים (למפגשי הלילה), דבק חם ושימוש ב"סיב" האופטי שמקבלים איתן כלי להעביר אותו לפנל ולתת חיווי על מצב הטעינה. אין אור = אין טעינה, אור אדום = בטעינה, אור ירוק = טעינה הסתיימה
מסכי ה LCD עם מתח העבודה ושני אותות ה RSSI שמגיעים מהמקלטים שיש על החצובה
מספר רב כל כניסות ויציאות וידאו מאפשרות לי לעשות "מה שבראש שלי" מבחינת חיבורים ואפילו להתחבר לציוד של מישהו אחד ע"י סט מאתמים בין מחברי ה 4 ו 6 פין ה"סטנדרטים" שלי למתח DEAN או יציאת BNC רגילה
המתאמים:
כפי שציינתי בהתחלה יש 6 מפסקים שכל אחד מהם שולט על חלק אחד בארז כך שאפשר להעיל רק את החלקים שרוצים
מסך ה LCD מחובר גם ע"י מחבר "סטנדרטי" שלי ע"י כבל ישירות לפנל הבקרה מהמכסה.
אני משתמש באותו DVR + מסך קטנטן שיכול להתחבר בדיוק עם אותו מחבר 6-פין לחצובה לבד ישירות לארגז עי אותו קונקטור 6-פין כך שה DVR גם קטקטן וגם דו שימושי בשתי התצורות. אגב אפשר גם להעביר וידאו ממנו חזרה לארגז.
סתם רציתי להשוויץ
אם יש לכם שאלות או רעיונות נופסים אשמח לענות.