סרטון ראשון מ F550 ו GIMBAL משופר של LOOLTV:
בברכה,
איתי LOOLTV
סרטון ראשון מ F550 ו GIMBAL משופר של LOOLTV:
בברכה,
איתי LOOLTV
שפור ממה למה, מה הייה קודם לעומת המצב הנוכחי, נמק והסבר, שים תמונות של הגימבל
The sky is my playground
מוטי
אני אענה לשאלת הוידאו
הוידאו יוצא גלי בזוית מסוימות תוך כדי תנועת הרחפן
הסיבה נעוצה גם בעדשה הרחבה שהיתה על המצלמה
אבל החלק היפה בסרטון הוא התמונה היציבה. שים לב לתנועות הרחפן אל מול הפריים של המצלמה.
הרחפן הינו f550 רגיל לחלוטין
הגימבל עובד מדהים עם הנאזא.
בברכה
דודי
לא הגדרתם משהו נכון בתוכנת ייצוב
ולשאלת הגימבל.
הגימבל הינו בניה עצמית
הגימבל נבנה עם הורדת משקל משמעותית.
הדבר החשוב הינו קביעת מרכז הכובד של הגימבל אל מול הרחפן. מה שנותן למערכת הייצוב של הנאזא יכולת עבודה נכונה.
השיפור השני הינו בסרוואים .
אשמח לענות לשאלות נוספות
דודי.
איזה תוכנת עריכה זו אפשר לינק ?
Team Zion
האם זוהי תופעת rolling shutter הידועה לשמצה שפגעה ביושרה של האנטנה?
איתי - כיצד היית מסביר את העיוות ואיך ניתן להמנע ממנו באמצעים קיימים?
Sent from my Samsung Galaxy II using Tapatalk
מדהים איך הוא טס יציב, בעוד שהרוח שם הצליחה להזיז את האנטנה הסלולרית.
וברצינות :
התנועה זה בגלל המצלמה, ככה אני חושב לפחות . זה כמו מצלמה של אייפון שמצלמת פיקסל פיקסל ולכן נוצרים עיוותים נוראיים
הינה דוגמה לזה:
תודה על הסרטון ליאור, אבל מניסיוני הרב עם גופרו על רחפנים לא מתקבלים עיוותים כאלו חמורים מרעידות או טיסה פרועה או אפילו שקשוק "אלים" של הכלי.
באזור 1:33 אנו עדים לעיקום בולט של האנטנה ולהתנמכות ואז התגבהות שלה. איזה מוזר
היינו אמורים לראות גליות, לא כאלה עיוותים. רק פרופים שמתסובבים בסל"ד גבוה מגיעים לעקמומויות כזו, ולכן מעניין אותי מבחינה טכנית למה זה קרה ? האם אכן המצלמה היא גופרו ? האם עברה שינוי כגון עדשה או פילטר ? האם אולי מדובר באיך שהגימבל בנוי/מהירות הסרוואים ? אולי תמונת תקריב של הגימבל תעזור לפענח את המיסתורין.
וכעת שיש בעיה בוידאו (וחבל כי שאר הפריים נראה מאוד יציב ומרשים) איך פותרים אותה ? בסופו של דבר יש ברשת סרטונים של גימבלים שלא מודגמת בהם התופעה, השאלה מה יש להם שמבדיל אותם מאחרים?
ואם כבר הזכרת את הסרוואים - באיזה סרוואים מדובר ?
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
Shlomi4046 (01-08-2012)
אותי מעניין תופעות של דילדול הרגלית האדומה ... אולי זה משהו עם תורת היחסות ?
SGS2 ..
נערך לאחרונה על ידי guy1a; 01-08-2012 בשעה 00:51:50.
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
[QUOTE=motti;371964]שפור ממה למה, מה הייה קודם לעומת המצב הנוכחי, נמק והסבר, שים תמונות של הגימבל[/QUOTEמוטי
מוטי
תמונה של הגימבל
שיפור משקל עודף- והעברת צירים צידית.
אין נידנוד תוך כדי תנועה,
עבודת הסרוו קלה יותר ומדויקת.
ייצוב על ידי הנאזא.
IF YOU CAN BUILD IT...I CAN FLY IT
דודי
תוכנת ייצוב מבצעת ZOOM IN ומזיזה את הפריים כדי ליצור אשליה של ייצוב.
בהרבה מתוכנות הייצוב מידת ה ZOOM IN היא דינמית ולכן אפשר לראות חפצים בתמונה גדלים קטנים באופן לא מוסבר כמו האנטנה .
אנחנו מצלמים בזווית רחבה עם אפקט עין הדג וZOOM IN גם יוצר אפקט של יישור הקצוות כך שאחרי תוכנת ייצוב פתאום רואים קצוות מתיישרים ואחרי שנייה חוזרים להיות עגולים.
יכול להיות שאת האפקט הזה יוצרת המצלמה , באחת התמונות מופיעה מצלמה כלשהי מדגם פחות פופולרי ופחות מוכר .
בכל מקרה אפקט מוזר ולא נעים בעליל.
סליחה שאני אומר את זה, אבל אני פשוט לא מאמין שלא בוצעה מניפולציה לוידאו במחשב כדי לתת ייצוב לתמונה.
העיוותים פשוט בלתי אפשריים ללא חיתוך מפריים גדול יותר עם fisheye
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
שלומות
הסרטון לא עבר ייצוב.
החומר הועבר ישירות מהמצלמה לאתר
העיוות נוצר מקצוות העדשה המאוד רחבה של המצלמה...תופעה ידועה בעדשות רחבות מאוד ולא ממש איכותיות.
בלי קשר לעיוות הסרטון מראה יותר את יציבות המצלמה ביחס לרחפן..כלומר קו האופק הנשמר ביחס לתנודה..
ואת זה אפשר לזקוף לזכות הנאזא והגימבל המשופר..
אין רעידות ואין קפיצות..אין רולינג ואין תדר מרוח.
אני מקווה שעם עדשה קצת יותראיכותית וצרה גם התופעה הזו תעלם
בברכה
דודי
לול טי וי
שוב..וכנראה לא בפעם האחרונה
הסרטון ללא ייצוב תמונה!!!!(ניתן לבדיקה אם תרצה)
ואתה מוזמן אלי לראות הדגמה חיה של צילום
דודי
LOOL TV
0505550988
הי דודי.
מה כוונתך "תדר מרוח" ? רולינג אני מכיר אבל מה זה "תדר מרוח" ?
ולגבי העיות שאתה טוען שהגיע מהעדשה :
א. מניסיוני עם עדשות רחבות העיוות מתקבל בקצוות התמונה בצורה ניכרת ובמרכזה בצורה פחותה מאוד. אבל כפי שאתה יכול לראות בתמונה המצורפת (פריימים מהסרטון שלך) : בפריים השמאלי האנטנה בקצה והיא כמעט ישרה, ובפריים הימני האנטנה במרכז אך היא מעוותת. כמו כן בחיים לא ראיתי עדשה רחבה שעושה עיוות זום אין ואאוט כמו שיגאל ציין.
ב. שוב, יכול להיות שאתה משתמש בציוד מיוחד שאנחנו לא מכירים, אז אנא שפוך קצת אור וספר לנו באיזה עדשה ומצלמה אתה משתמש. חשבתי שמדובר בגופרו - אני טועה ? פנק אותנו בקצת פרטים טכניים, זה מה שבאמת מעניין אותנו פה
ואשמח גם אם תאמר באיזה סרוואים אתה משתמש, אני השתמשתי בעבר בסאווקס דיגיטלים מהירים שעשו עבודה יפה, אך עדיין היה להם חופש קטנטן בגיר (למרות שזה גיר טיטניום). האם אצלך אין חופש בכלל ?
אין צורך להתעצבן, אני לא טוען שהשתמשת בתוכנת עריכה, אמרת שלא אז זה לא, פשוט אני מנסה להבין את המקור לעיוותים המוזרים והלא סטנדרטיים האלו.
תמשיך להביא לנו סרטונים יפים ומיוצבים, זה מעשיר את הפורום.
שרון
נערך לאחרונה על ידי sharonx; 01-08-2012 בשעה 11:22:44.
Shlomi4046 (01-08-2012)
שרון חודש הבא אני מגיע למרכז
ואז אני ואתה נוסעים ללול לראות את הדברים במקור
הזמנה מדודי כבר קבלתי היום או מחר הנאזה שלי עולה לאויר ואז נראה מה שווה הנאזה
יום טוב ורגוע מר x
יום טוב לכולם
תומר
Team Zion
sharonx (01-08-2012)
תופעה עם הרגל מאוד מעניינת. איזה מצלמה זאת?
לפני שבוע יצר איתי קשר דודי לאחר שרכשתי ממנו את הרחפן ולאחר שהוא חזר מחו'ל
וראוי לציין שוב הציע את עזרתו
כמו כן הציע לי בשנית להגיע לבקר בעסק כדי שאוכל לראות ולהרגיש איך עובד מוצר מוגמר
אני מרשה לעצמי להביא אותך ואת שרון באותו היום (אלה אם כן ישנה התנגדות)
אני אישית מגיע כדי לבחון אפשרות לפתח קצת את התחום באזור שלנו
ומבחינתי כמובן שאתה מוזמן תמיד
יום טוב
תומר
Team Zion