מי שמכיר אותי יודע שאני לא אשם, פשוט התחילו פה שירשורי בנייה מבלזה וזה נראה כל כך מפתה
והשירשור של איתי על ה QB היה מקצועי נקי ומרהיב עד שנשברתי ונדבקתי..
אז אחרי ה QB ואחרי טוני הקטן ואחרי שזכיתי באחד מקופוני ינואר ואחרי שהגיעה חבילה של 3 ק"ג בלזה ודיקט
אז הגיע הזמן למשהו חדש...
מיג 29...
לא מדובר בתוכניות מפורטות אלה בהוראת הרכבה לקיט נגרייה לטיסן של 4 ק"ג המותאם למנוע 0.91 (או משהו באיזור)
האתגר זה לבנות מזה משהו שיטוס, יהיה קל יותר (קילו עד קילו וחצי) ועכשיו אנסה כן לשים דגש על עיצוב ופרטים של הטיסן בכל זאת מדובר בטיסן סייקל..
אז שלב ראשון היה מדידות ובדיקות באיזה יחס להדפיס את התוכניות של החלקים.
בתוכנית ישנם הרבה חלקים שהם פאזל גדול, הדפסתי יחס של 300% כך שאורך הגוף יצא בדיוק 92 סנטימטר שהם האורך של לוח בלזה.
היו 3 דפי חלקים שכל ף הודפס על 15 דפי A4 , הפאזל הראשון היה הדבקה של 45 דפים חלקים..
הורדתי גם שרטוט של מיג 29 מגוגל תמונות - אבל כרגע הדפסתי אותו על A4 , רואים אותו בתמונה השנייה של התוכניות.
עכשיו מתחילים בגוף, לצורך הגוף חתכתי 2 לוחות בלזה 3 מ"מ (1/8 אינץ) ו לוח אחד של 2.5 מ"מ (3/32 אינץ),
צלעות הגוף נחתכו מבלזה 3 מ"מ ודיקט תעופתי 3 מ"מ
שלב ב' הינו הזנב, נחתכו מהתוכנית כל החלקים הודבקו חלקי הנייר, עכשיו אני הולך לבנות את הזנב מבלזה 5 מ"מ ( 3/16 אינץ)
שמתי לב שאין לאמריקאים 4 מ"מ הם קופצים מ 3 מ"מ ל 5 מ"מ (טוב אולי זאת רק החנות שאני רכשתי ממנה)
הערות (גם מתחכמות) יתקבלו בברכה ובחיוך...
המשך יבוא.....
![]()