:

1. כל עוד אתה בגובה מספיק- אז כן, יש מספר מערכות עם פיצ'ר של יישור המסוק באוויר, האייקון היא בעלת היישור הכי בסיסי ביניהם, אבל בסופו של דבר אם אתה מאבד אורינטציה באוויר המערכת תיישר לך את המסוק- ותשאיר אותו מיושר. מה שיכול לחסוך המון $$$$
2. ה-self level באיקון עובד יפה מאוד, בהנחה שהמסוק נקי לגמרי מוויבראציות, מכיוון שמדי התאוצה על האיקון מאוד רגישים לוויבראציות
3. אני יודע שכרגע יש רק מערכת פלייברלס אחת שיש איתה ניסיון מוצלח לריחוף וחזרה הביתה בעזרת GPS, וזו הסקוקום+חיישן GPS, אבל הסט אפ הנל עולה קרוב ל-1000$ (!!) ספציפית לגבי המסוק בקישור שלך אני יודע שהוא מבוסס על מסוק ישן יותר ולא מוצלח של וולקרה, ובכללי מסוקים בגודל הזה לא עובדים
כל כך יפה עם מנוע זנב, מנוע זנב שמסובב פרופ פשוט לא מצליח לשנות סל"ד מהר מספיק כדי לשמור זנב כמו שצריך. על מסוקים כמו ה-MCPX זה עוד עובד יפה, אבל ככל שעולים בגודל ככה זה יותר גרוע.
ועכשיו לגבי מערכות עם פיצ'רים של חזרה הביתה
אני לא מחשיב את ה-APM, שזו מערכת שיכולה לעבוד גם על מסוקים ובשילוב עם GPS אתה יכול לקבל ב-100$ מערכת פלייברלס עם חזרה הביתה+טיסה מיוצבת וכו' וכו', זה מתאים יותר לצילום אוויר ופחות להטסה "בשביל הכיף" בנוסף אין הרבה נסיון עם המערכת הזו על מסוקים (אבל הרבה על רחפנים)
יש לך את הסקוקום+מודל GPS, האיקון וה- helicommand, שלא מזמן שינו את השם שלהם ל-bavarian deamon X (או בקיצור BDX)
BDX- זו המערכת שיש לה את היישור הכי מוצלח ורובסטי בשוק כרגע, עם המון משתמשים מרוצים ותג מחיר של 500$, אני אישית מכיר מטיס שהמערכת מזמן חסכה לו את הסכום הזה בריסוקים שהיא מנעה.
למערכת יש יישור מאוד חכם, שמיישר את המסוק לאוריאנטאציה הכי קרובה למצב בו הוא נמצא (ישר או הפוך), מכניס את המסוק לריחוף ישר או הפוך ובנוסף לכך גם מרחיק את המסוק מהריצפה. זה עובד כמעט תמיד, מאוד חסין לוויבראציות ונראה שהיא גם טסה די יפה חוץ מזה
סקוקום- למערכת יש פיצ'ר יישור שכמו ה-BDX מיישר את המסוק לאורינטציה קרובה+ מרחיק מהקרקע ועולה 490$, היישור שלה לא אמין ומוצלח כמו של ה-BDX, ובתוספת של סכום זהה (495$) אפשר להוסיף מודול GPS שנותן למערכת אופציות כמו חזרה הביתה, ו-HARD DECK- קביעת גובה מינימאלי
מהקרקע שמתחתיו המסוק לא ירד, ואם כן המערכת תחזיר את המסוק מעל הגובה מידית. מבחינת מאפייני טיסה למערכת יש שמירת זנב והתנהגות זנב מדהימה, והתנהגות נוקשה אך מאוד מדוייקת בסייקליק
IKON- היישור הכי "פרימיטיבי", אבל מחיר של 225$ בלבד. היישור של המערכת "טיפש" ופשוט מחזיר את המסוק למצד בו הוא ישר לקרקע ולא הפוך, כלומר שאם אתה מפעיל את המצב הזה כשהמסוק הפוך אז המערכת תהפוך אותו בחזרה, ככה שאם אין לך מרחק תגובה מהקרקע המסוק עדיין יתרסק, בנוסך לכך המערכת לא נוגעת בערוץ הפיטצ' (בניגוד לסקוקום וה-BDX) ככה שהמטיס צריך למשוך למעלה כדי להרחיק את המסוק מהקרקע. מבחינת טיסה- הזנב דורש התעסקות וכיוונים במערכת כדי לגרום לו לעבוד מושלם, אבל הסייקליק במערכת הזו הוא מדהים. מה שכן המסוק חייב להיות נקי לגמרי מוויבראציות כדי שהיישור יעבוד, ואם הוא עדין לא עובד צריך ליישם את ה-
Milton Mod כדי שהיישור יעבוד כמו שצריך
מבין המערכות הנ"ל, יצא לי להטיס את האייקון והסקוקום.
הסקוקום מגיעה עם כיוונים מאוד מוצלחים מהקופסה, והזנב שם הוא מדהים, עצירות מאוד יפות בשני הצדדים, ושמירת זנב מושלמת, הסייקליק מרגיש מאוד רובוטי ומדויק על המילימטר
האיקון דורשת התעסקות עם הזנב, זה לא שהוא לא שומר, הוא שומר מושלם, אבל צריך עבודה כדי לגרום לקצב הפירואטים להיות אחיד, ולעצירות ולשינויי כיוון להיות מדוייקים, ההרגשה של הסייקליק היא מאוד זורמת, אני מאוד מתחבר לאיך שהמערכת הזו טסה- מאוד קרוב ל-VBAR בתחושה.