אהלן
לאחר שבת של קריאת חומר בפורומים שונים ובפורום שלנו (המעולה!), נסגרתי עם עצמי על תצורת הקוואד FPV בתור הפרוייקט הבא שלי..
אפרט ואומר שהרחפן מיועד להגיע לטווח של גג 3 ק"מ הלוך חזור במקרה הקיצוני ביותר, בדרך כלל הטסה ברדיוס של 700 מטר, בעיקר שטח עירוני וחופים.
שתי שאלות אחרונות (כרגע...) הן להלן:
שאלה 1: בחירת תדר שידור וידאו:
לאחר שקראתי את שרשור הFPV למתחילים ב RCG, הגעתי לסירטון המתאר את תדרי השידור, ואלו המסקנות שהגעתי אליהן:
א. תדר 5.8 - תדר מעולה, אך החיסרון הגדול שלו הוא שהוא לא אפקטיבי בטיסה בין עצמים, מבנים, עצים וכד'.
ב. תדר 2.4 - מכסה את כל החסרונות של 5.8, אך אני עובד עם שלט 2.4 ולכן תדר זה נפסל.
ג. 1.2/1.3 - התדר מומלץ, אך כדי להטיס עם שלט 2.4 צריך פילטר - מה שפוגע בטווח השידור של השלט
ד. 900 מ"ה - התדר הכי מומלץ, אך לא טוב בסביבות אנטנות סלולריות.
לדעתי אלך על אפשרות ד', אך השאלה שלי היא כזו - עד כמה קירבה לאנטנה סלולארית משפיעה על איכות השידור? מה המרחק שלדעתכם צריך לשמור מאנטנה סלולארית והאם פלאפונים גם מפריעים או שעוצמת השידור שלהם נמוכה מדי כדי לגרום לבעיות?
האם מישהו ממליץ על תדר אחר? ואם מישהו ממליץ על 5.8, כמה MW יתן לי טווח של 1.5-2 ק"מ (לכיוון אחד)?
שאלה 2:
לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על JR XG8, שלט מעולה לעל הדעות (חוץ ממחירי המקלטים, אבל זה זניח לעומת התמורה והשקט הנפשי שמקבלים...).
זהו השלט הראשון שלי שבעל טלמטריה מובנית, ולעולם בכל שנותי בתחום (רוב הזמן טיסנים, לאחרונה מסוקים ומרובי-מנועים) לא התעסקתי עם טלמטריה.
לפי מה שקראתי בפורום ובאתרים אחרים, טלמטריה בפשטות זו הצגה של נתונים טכניים מהאינסטרומנט שעף (טיסן, מסוק, קוואד וכל דבר שהמקלט מחובר אליו) - מתח סוללות, סיבובי מנוע, טמפרטורה וכד'.
כל הנתונים האלו מעולים ומוצגים בשלט, אך הייתי רוצה להציג אותם בתחנת הקרקע על המסך.
למיטב הבנתי ישנו רכיב שנקרא OSD שנותן לנו את הנתונים האלו. עברתי על מספר רכיבים כאלו ומפר סירטוני וידאו, ולא הצלחתי להיסגר על רכיב אשר יתן לי את הנתונים הבאים, ואני באמת לא רוצה לרכוש את הרכיב של DJI (על הקוואד תותקן הNAZA M) משום שהוא יקר מדי.
הנתונים שהייתי רוצה שיוצגו (לפחות אלו, כמה שיותר יותר טוב):
א. מרחק
ב. חץ המראה את הכיוון לבית
ג. מתח סוללת מקלט
ד. גובה
ה.מהירות
את אפשרות החזרה הביתה אני לא צריך, יש אותה בNAZA.
בקריאה בפורום (כמה שרשורים ובמיוחד חרשתי את השרשור של אלכס, שפשוט ניסה הכל..) הבנתי שמערכת מומלצת היא ה Range Video OSD אך לא מצאתי אותה בגרסה שלא כוללת טייס אוטומטי (ו300 דולר לדעתי יקר מדי..)
מה דעתכם על DragonOSD+ V2, המערכת הבסיסית עולה 160 דולר ללא GPS - אני מאמין שחייב GPS על מנת לקבל נתונים כמו מהירות, מרחק מהבית, גובה וכד' - אני צודק?
אלו הנתונים שחשובים לי, אשמח להמלצות ל OSD שיכלול את הנתונים האלו.
חשוב לי להדגיש כי הOSD ישמש אך ורק למצלמת ה FPV לשידור בLive ללא הקלטה. לצילום והקלטה יש לי גו-פרו 3.
אשמח לתשובות ועזרה בנושא!
תודה רבה והמשך יום טוב!
גיא.