שמות משתמשים לתיוג

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 53

נושא: המלצה וחוות דעת על סט-אפ FPV

תודה!
    66
    הודה 71 פעמים ב 64 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל בחירת תדר שידור וידאו, טלמטריה והמלצה ל OSD.

אהלן
    לאחר שבת של קריאת חומר בפורומים שונים ובפורום שלנו (המעולה!), נסגרתי עם עצמי על תצורת הקוואד FPV בתור הפרוייקט הבא שלי..
    אפרט ואומר שהרחפן מיועד להגיע לטווח של גג 3 ק"מ הלוך חזור במקרה הקיצוני ביותר, בדרך כלל הטסה ברדיוס של 700 מטר, בעיקר שטח עירוני וחופים.
    שתי שאלות אחרונות (כרגע... ) הן להלן:

שאלה 1: בחירת תדר שידור וידאו:
    לאחר שקראתי את שרשור הFPV למתחילים ב RCG, הגעתי לסירטון המתאר את תדרי השידור, ואלו המסקנות שהגעתי אליהן:
    א. תדר 5.8 - תדר מעולה, אך החיסרון הגדול שלו הוא שהוא לא אפקטיבי בטיסה בין עצמים, מבנים, עצים וכד'.
    ב. תדר 2.4 - מכסה את כל החסרונות של 5.8, אך אני עובד עם שלט 2.4 ולכן תדר זה נפסל.
    ג. 1.2/1.3 - התדר מומלץ, אך כדי להטיס עם שלט 2.4 צריך פילטר - מה שפוגע בטווח השידור של השלט
    ד. 900 מ"ה - התדר הכי מומלץ, אך לא טוב בסביבות אנטנות סלולריות.

לדעתי אלך על אפשרות ד', אך השאלה שלי היא כזו - עד כמה קירבה לאנטנה סלולארית משפיעה על איכות השידור? מה המרחק שלדעתכם צריך לשמור מאנטנה סלולארית והאם פלאפונים גם מפריעים או שעוצמת השידור שלהם נמוכה מדי כדי לגרום לבעיות?

האם מישהו ממליץ על תדר אחר? ואם מישהו ממליץ על 5.8, כמה MW יתן לי טווח של 1.5-2 ק"מ (לכיוון אחד)?

שאלה 2:
    לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על JR XG8, שלט מעולה לעל הדעות (חוץ ממחירי המקלטים, אבל זה זניח לעומת התמורה והשקט הנפשי שמקבלים...).
    זהו השלט הראשון שלי שבעל טלמטריה מובנית, ולעולם בכל שנותי בתחום (רוב הזמן טיסנים, לאחרונה מסוקים ומרובי-מנועים) לא התעסקתי עם טלמטריה.

לפי מה שקראתי בפורום ובאתרים אחרים, טלמטריה בפשטות זו הצגה של נתונים טכניים מהאינסטרומנט שעף (טיסן, מסוק, קוואד וכל דבר שהמקלט מחובר אליו) - מתח סוללות, סיבובי מנוע, טמפרטורה וכד'.
    כל הנתונים האלו מעולים ומוצגים בשלט, אך הייתי רוצה להציג אותם בתחנת הקרקע על המסך.

למיטב הבנתי ישנו רכיב שנקרא OSD שנותן לנו את הנתונים האלו. עברתי על מספר רכיבים כאלו ומפר סירטוני וידאו, ולא הצלחתי להיסגר על רכיב אשר יתן לי את הנתונים הבאים, ואני באמת לא רוצה לרכוש את הרכיב של DJI (על הקוואד תותקן הNAZA M) משום שהוא יקר מדי.
    הנתונים שהייתי רוצה שיוצגו (לפחות אלו, כמה שיותר יותר טוב):
    א. מרחק
    ב. חץ המראה את הכיוון לבית
    ג. מתח סוללת מקלט
    ד. גובה
    ה.מהירות
    את אפשרות החזרה הביתה אני לא צריך, יש אותה בNAZA.

בקריאה בפורום (כמה שרשורים ובמיוחד חרשתי את השרשור של אלכס, שפשוט ניסה הכל..) הבנתי שמערכת מומלצת היא ה Range Video OSD אך לא מצאתי אותה בגרסה שלא כוללת טייס אוטומטי (ו300 דולר לדעתי יקר מדי..)
    מה דעתכם על DragonOSD+ V2, המערכת הבסיסית עולה 160 דולר ללא GPS - אני מאמין שחייב GPS על מנת לקבל נתונים כמו מהירות, מרחק מהבית, גובה וכד' - אני צודק?

אלו הנתונים שחשובים לי, אשמח להמלצות ל OSD שיכלול את הנתונים האלו.

חשוב לי להדגיש כי הOSD ישמש אך ורק למצלמת ה FPV לשידור בLive ללא הקלטה. לצילום והקלטה יש לי גו-פרו 3.

אשמח לתשובות ועזרה בנושא!
    תודה רבה והמשך יום טוב!

גיא.
    נערך לאחרונה על ידי guymeg; 28-07-2013 בשעה 01:47:52.

תודה!
    93
    הודה 218 פעמים ב 170 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: בחירת תדר שידור וידאו, טלמטריה והמלצה ל OSD.

פעם ראשונה שאני ממליץ למי שכבר החליט על נזה אבל אחרי טיסה היום ברוחות בצורה כל כך טובה....

אם תלך על Arducopter גם תחסוך 100-150 דולר (מהגרסה הישנה של נזה במבצע...), גם זה יכלול OSD הכי טוב שיכול להיות כי הוא מדבר ישירות עם הלוח וניתן להגדיר מה שרוצים, וגם יכולות להיות לך יכולות שאין בנזה.

לגבי תדר, 1.2 הוא אחלה, שמים פילטר על המשדר ואין בעיה עם רדיו 2.4.

לגבי טלמטריה, אם יש OSD לא צריכים טלמטריה בשלט.

שלט 2.4 בלי מגבר לא יחזיק כנראה ל-3 ק"מ
    למה לא 9x או 9xr ואז מקלט משדר openlrs? יותר זול ויותר תכונות ממה שרשמת, עובד אצלי נהדר אבל הגעתי רק עד 1.6ק"מ.... מגבלות תנאים היום, ויש מגבלות בטריה שאתה צריך להכיר ברחפן, אילו מנועים שלדה פרופים תקציב?

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מנועים ובקרים של DJI (כמו של הרחפנים שלהם) והשלדה היא TBS Discovery.

לגבי הטווח - כמו שרשמתי שהוא גג 3 ק"מ, בדרך כלל הרחפן ישמש לצילום ברדיוס של 700 מ' בהגזמה.

לגבי הבקר טיסה - האמת שמההתחלה נדלקתי על הנאזה, אך אבדוק לגבי ה Arducopter. אם אפשר עוד מידע אני אשמח מאוד.
    האם יש לArducopter את האפשרויות הבאות: ריחוף/טיסה בגובה קבוע? חזרה הביתה? שמירת מיקום?
    אילו יכולות אין בנאזה שיש ב Arducopter?

תודה רבה!
    נערך לאחרונה על ידי guymeg; 20-07-2013 בשעה 23:08:08.

תודה!
    93
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מנועים של DJI רגילים של הרחפנים לא יביאו אותך ל-3 ק"מ, בשביל זה צריך KV נמוך יותר (530 ומטה) ופרופלורים גדולים יותר (כנראה יותר גדול מ-12) הדיסקו (TBS) לא נראה לי תומך בפרופים גדולים, אולי אולי אולי 12".....

מרחק 3ק"מ עם רחפן זה לא לגמרי פשוט כמו "גג 3...", גם רדיו 2.4 רגיל לא יעבוד למרחק הזה בלי מגבר כנראה.

לגבי Arducopter - תקרא את המדריך שלי (בחתימה) - לשלותיך, כן, כן, כן וכן, היכולות מעבר הן טיסה אוטונומית עם תיכנון מסלול ונק' ציון לא מוגבלות, כולל מודים של מעקב או הנחייה לנקודה הבאה, זה נעשה דרך הרדיו טלמטריה שיכול לתחבר גם לטלפון/טבלט אנדרואיד, אופציה חמודה שעדיין האמת לא בדקתי.....
    הייתרון הגדול הוא ה-OSD המשולב בתוספת רק של 20 דולר, 35 כולל חיישן המתח.

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אשמח לקישורים להזמין את הArducopter , מצאתי כל מיני סוגי סטים שלו (עם GPS, עם בקר, בלי בקר וכד') - אשמח לקבל קישור לסט המלא (הבנתי שיש גרסא 3, אך הכי מעודכן שמצאתי הוא 2.5.2).
    והאמת שקראתי את המדריך שלך, לא כל כך הבנתי - מפוזר משהו אבל אקרא אותו שוב.
    הסתבכתי במדריך שלך משום שכל החלקים מפוזרים - לינק למדריך על הOSD, לינק על טלמטריה, לינק על מתח סוללות ולא מצאתי שום מדריך או איזכור על איך כולם מתחברים ומתקשרים אחד לשני...

לגבי הטווח - כמו שאמרתי, במקרי קיצון אצטרך לבצע FPV לטווח כזה. בשביל טווחים כאלו וארוכים יש טיסן ולא קוואד. אתפשר על טווח של ק"מ שידור וידאו.

תודה!
    6
    הודה 58 פעמים ב 42 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יש לכם ניסיון טוב בעבודה עם שלט 2.4 עם משדר 1.2 עם פילטר?

תודה!
    17
    הודה 111 פעמים ב 86 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ק"מ ב5.8 לא צריך להיות בעיה, לפחות אם אתה טס גבוה. ב5.8 האנטנות קריטיות.

לגבי OSD, השתמשתי עכשיו בTINYOSD של SKYLARK והוא מוצלח, זול ופשוט להתקנה. אני עם נאזה, אם אתה הולך על הארדוקופטר יתכן שיהיו פתרונות יותר אלגנטיים.
    ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็

תודה!
    1
    הודה 28 פעמים ב 26 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

הלוח הוא apm2.5. עליו אתה מתקין גרסא 3.
    אתה צריך את הלוח עצמו , osd , חיישן מתח וגיפיאס. כל זה עולה בערך 130 דולר אם לא פחות.
    הקטע בדבר הזה שהוא קוד פתוח. אם אתה תשווה את זה לסמארטפונים. נאזה זה אייפון והארדו זה אנדרואיד.
    תחליט מה כדאי לך.
    אני גם ממליץ לך לעבור לuhf בשלט, ואז כל התדרים(כמעט) פנויים לך.

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי tamos צפיה בהודעה
    הלוח הוא apm2.5. עליו אתה מתקין גרסא 3.
    אתה צריך את הלוח עצמו , osd , חיישן מתח וגיפיאס. כל זה עולה בערך 130 דולר אם לא פחות.
    הקטע בדבר הזה שהוא קוד פתוח. אם אתה תשווה את זה לסמארטפונים. נאזה זה אייפון והארדו זה אנדרואיד.
    תחליט מה כדאי לך.
    אני גם ממליץ לך לעבור לuhf בשלט, ואז כל התדרים(כמעט) פנויים לך.
    אם אתה משווה לאייפון ואנדרואיד - פה הבעיה!
    אני איש אבטחת מידע - עובד הרבה עם אנדרואיד ומכשירים מבוססי קוד פתוח, אבל לא מסוגל לחשוב על פלאפון אישי אחר מאייפון...

הזמנתי הבוקר את הArducopter בדיוק עם כל הרכיבים שהזכרת, אך הבעיתיות היא שלא מצאתי מדריכי וידאו מפורטים להתקנה (פיזית על הקוואד) ביוטיוב כמו של הנאזה. אשמח לקבל לינק למדיריכים כאלו.

תודה!
    93
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אצלי במדריך רשום הכל, אולי קצת מבולגן, נראה לי שזה בחלק על בניית השלדה.

בכל מקרה, מדריך מעולה רק ל-(Ardupilot (APM:
    http://www.multi-rotor.co.uk/index.php?topic=676.0

החיבורים דיי פשוטים ,אחרי ההלחמות אם הזמנת מ-RCTimer, מהסיני מגיע מולחם.

אם הזמנת את הקיט עם הטלמטריה מ-RCTimer, אני מקווה שהזמנת את זה עם תדר 915 בשביל להשאיר לך את 433 פנוי לשלט (בעתיד?). בנוסף את החיישן מתח וה-OSD. ה-OSD הייתי מזמין דווקא מהסיני כי יש לו גרסה עדיפה לשינוי מסויים שרשום אצלי במדריך בחלק על ה-OSD.

תודה!
    864
    הודה 541 פעמים ב 361 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    5 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי guymeg צפיה בהודעה
    ורוראהלן
    לאחר שבת של קריאת חומר בפורומים שונים ובפורום שלנו (המעולה!), נסגרתי עם עצמי על תצורת הקוואד FPV בתור הפרוייקט הבא שלי..
    אפרט ואומר שהרחפן מיועד להגיע לטווח של גג 3 ק"מ הלוך חזור במקרה הקיצוני ביותר, בדרך כלל הטסה ברדיוס של 700 מטר, בעיקר שטח עירוני וחופים.
    אני היחידי שמדאיג אותו 3 ק"מ בשטח עירוני!!!

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Hagay צפיה בהודעה
    אני היחידי שמדאיג אותו 3 ק"מ בשטח עירוני!!!
    אז תן לי לפרט קצת -
    א. 3 ק"מ (הלוך חזור) כמובן שבשטח לא עירוני - שטחים פתוחים באיזורי ההטסה המוכרים.
    ב. המקום היחיד שאני חושב עליו שהוא איך שהוא קשור לשטח עירוני ושאני מתכוון להטיס בו, הוא חופים או פארקים - ואל תדאג, אני מכיר את כללי הבטיחות, לא עושה שטויות ובטח ובטח לא אטיס בקרבת אנשים.

תודה על הדאגה

sevet- חיובי, הזמנתי את כל הקיט המלא מRCTimer כמומלץ במדריך שלך, אך לא קראתי את החלק על ה OSD ואני מצטער על כך עכשיו.. למרות שמדובר ב10$ לדעתי אבדוק קודם כל את האופציה שכבר רכשתי, מקסימום אקנה מהסיני.

שאלה נוספת - הבנתי שיש בעיה עם OSD מסויימים וסוללות 4 תאים - איך מבדילים ואיך מתאימים את הOSD (מבחינת תוכנה) לסוללות 4 תאים?

ועוד שאלה קטנה - במהלך הבוקר חיפשתי מידע על הבקר, והבנתי שישנם 6 מצבי טיסה. באחד מהם הייתה אפשרות של סונאר, שלדעתי זו אפשרות שצריכה להיות פעילה בכל מצב טיסה - האם יצא לך לעבוד איתה?
    תודה!

13. המשתמשים הבאים אמרו תודה לguymeg על הודעתו:

Hagay (21-07-2013)

תודה!
    733
    הודה 551 פעמים ב 447 הודעות
    כניסות לבלוג
    7
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

סונר טוב עד 4 מטר מהרצפה, למה זה חשוב לך ?

תודה!
    864
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    5 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

טוב אז אחרי שהפולני שבי נירגע קצת אני רק אוסיף לטבלת תדרים קצת מידע,
    ככל שהתדר יותר גבוה איכות התמונה המועברת יותר טובה אבל נעלמת יותר מהר בקצה הטווח
    וידאו 1.2 ורדיו 2.4 זה רע, הפילטר עוזר אבל זה עדיין לא טוב

אחד הדברים היפים בצב"ר הוא שאין תשובה ברורה ואין הכי טוב
    כל תשובה פה מעוצבת מנסיון אישי שלא תמיד בדק את כל האפשרויות וכמוני יכול רק להמליץ על מה שעובד לי טוב.

הוידאו הכי יציב שיש לי זה 1.2/800 של RangeVideo עם מקלט של Lawmate, דיוורסיטי של Eagletree, אנטנת שוט 5db ואנטנת יאגי
    עובד יחד עם רדיו UHF של DragonLink ותאורטית נותן לי טווח של מעל 10 קילומטר
    עם רדיו 2.4 ופילטר נפל לי טיסן אחרי כ 700 מטר
    עם רדיו 72 הרחיק עד לקילומטר וחצי

הוידאו הכי ברור שיש לי זה 5.8/400 של Boscam עם מקלט של TBS ואנטנות מעגליות
    מדהים לרחפן ותחנת קרקע לייט של משקפיים עם מקלט מובנה ומקליט FPV Japan בלבד

מה שמביא אותי להמלצה לצפצפה על הרחפן והקלטה על הקרקע חובה
    יש תקלות ולרוב זה מעל שדה קוצים (לא זה שאתה מחפש בו כמה שעות, אחד ליד) או בכלל בצד השני מזה שחשבת
    ואופס בגלל חיסכון של כמה שקלים רוב ההשקעה שלנו נעלמה או שאיזה בדואי דאג שלא תהיה בשמש

16. המשתמשים 2 הודו ל Hagay על הודעתו:

Friman (22-07-2013),y_g (22-07-2013)

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי guy1a צפיה בהודעה
    סונר טוב עד 4 מטר מהרצפה, למה זה חשוב לך ?
    4 מטר מהרצפה אומר 4 מטר מחפצים על הרצפה/אנשים וכד' אשר במצב של איבuד שליטה או תקלה טכנית יכול לעזור מאוד. אני כמובן מתבסס פה על מצב של JUST IN CASE OF...

חגי- תודה רבה על המידע!
    מה הטווח וידאו המירבי שהצלחת להגיע עם 5.8?

תודה!
    864
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    5 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יש ימים ומקומות שלא עברתי 500 מטר
    לרוב מדובר ביותר מקילומטר

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אגיד לכם את האמת, מתחילות לעלות לי תהיות לגבי זה שהזמנתי את הArducopter ולא את הנאזה. אני לא רואה יתרונות רבים של הArducopter על גבי הנאזה - ולפי דעתי הנאזה הרבה יותר נוח למשתמש..

מה דעתכם?

תודה!
    1
    הודה 28 פעמים ב 26 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

דעתי שאתה צודק. הנאזה בהחלט יותר נוחה וברורה למשתמש.
    ואני אומר לך את זה בתור מישהו שיש לו ארדו.
    תראה, אני עם 450 והגדרות סטוק וטס יפה כמו שצריך כך שהגדרות וכזה לא היו בשמיים. אמנם נאזה עדיין יותר נוחה.
    שאתה עובר לשלדות קצת אחרות שדורשות הגדרות מותאמות אישית כאן מתחיל להיות הכאב ראש.
    שוב, זוהי מערכת קוד פתוח, משמע יותר הגדרות ויותר ״כאבי ראש״ לעומת מוצר סגור באריזה כמו נאזה.
    אבל במחיר של נאזה אתה מביא 3 ארדו קומפלט.
    שאתה מגיע להגדרות כמו שצריך אתה לא תצטער.

תודה!
    90
    הודה 274 פעמים ב 187 הודעות
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל Re: בחירת תדר שידור וידאו, טלמטריה והמלצה ל OSD.

הכל שאלה של תקציב. אני לא חושב שיש משהו ש APM יודע לעשות ונאזה לא.
    אתה יודע מה ההבדל בין אנשים שמטיסים עם נאזה ואנשים שמטיסים עם APM? לאלה עם הנאזה יש יותר שעות טיסה בפועל. הרבה יותר.
    ואת זה אני אומר אחרי כמה חודשים עם Crius AIOP.
    אם אני צריך לסכם את כמות השעות שהעברנו הלוח הזה ואני בהסתכלות אחד על השני, מנסים להבין מה השני רוצה... בטוח מדובר בהרבה מאוד זמן שיכולתי לבלות בטיסה.
    זאת גם הסיבה שה Crius עכשיו יושב בקופסה ומסתכל על ה KK2 שתפס שוב את מקומו ברחפן. ה KK2 זה פשוט לוח מופלא.

הנאזה לא מושלם (ממה שקראתי. מעולם לא היה לי כזה). אבל אף לוח אינו מושלם. מצד שני, אם אתה מוכן לשלם על הנוחות והידידותיות, הנאזה הוא די פלאג אנד פליי לעומת כל לוח אחר. ועכשיו כשגרסת הלייט+GPS עולה קצת יותר מ $200, זה נהיה אפילו עוד יותר מפתה.
    כשאתה לוקח APM ומוסיף לו GPS, OSD וחיישן מתח, ההבדל במחיר בינו ובין הנאזה די מצטמצם.

22. המשתמשים הבאים אמרו תודה לAvivT על הודעתו:

Hagay (22-07-2013)

תודה!
    93
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

הנאזה לא כזה plug and play,
    יש לי גם Crius והוא אכן כאב ראש יותר גדול מה-APM, כל כבל בכל מחבר מהונדס למקום אחר עם פיצולים ופיתולים.
    כמו שכתבתי בהתחלה, פעם לא הייתי ממליץ על APM למי שבחר נזה כי ידעתי על הבעיתיות, אבל מגרסה 3 הכל קל, עושים את ה-3-4 סטים של כיולים והכלי טס, אם לא כמו נזה, אז מאד מאד קרוב (או לפחות עםבדיקת ה-Compassmot יודעים שתהייה בעיה).
    שלא לדבר על הבעיות שיש עכשיו כבר זמן מה לנזה עם איזה באג שהם לא מצליחים לפתור והכלים בורחים להם, אני לא מלכלך, אם המחיר היה אותו דבר כנראה שגם לי היה נזה (היה באסה עם OSD אבל בכל זאת), לכל רכיב כל כך מתוחכם בימינו שרוצים תמיד לשפר ולהוסיף יכולות יהיו באגים ולא רק קוד פתוח.

מגרסה 3 של ה-APM יש לי ביטחון בו, מאז השדרוג האחרון אני כבר 3 שבועות מטיס ללא התעסקות כלל והכל בברירת מחדל (גם קודם הרבה זמן לא התעסקתי בהגדרות אלה במסביב כמו גימבל וכו'), כולל רוחות וכו', נראה לי שזה יותר קשור לעניין המצפן שהוצאתי החוצה והמודעות לעניין ההפרעות למצפן.

APM עם GPS זה 100$ (אפשר גם פחות), כמעט שליש מנזה v1 (שעוד מעט לא תהייה) ופחות מחצי מנזה לייט, וזו ההשואה. (רבע מנזה v2)
    חיישן מתח ו-OSD זה 35$ שבמחיר הזה כלום לא משתווה למה שאפשר לשים לנזה וזה יסרבל אותך עם GPS נוסף ולא יהיה טוב כמו ה-OSD ב-APM. על טלמטריה כ-30$ אין מה להשוות כי לא יהיה בנזה, בטח לא עם waypoints. (למרות שאצלי חוץ מנוחות להגדרות זה לא בשימוש, כרגע אני מעדיף להטיס לבד ולא אוטומטי)

תודה!
    73
    הודה 92 פעמים ב 60 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני לא חושב שיש יותר plug and play מנאזה.
    כל פעם מצחיק אותי להיזכר מחדש איך אצל חגי חיברנו את הנאזה , עלינו לאוויר ראינו שצריך לשנות ערך מסוים , חגי בא חיבר שינה וזהו , אחרי דקה נגמר הסיפור. ואני כלא מאמין שואל אותו:״מה זהו, בארדו קופטר רק היינו מתחילים להתחמם עכשיו״.
    בדיעבד , אחרי כל השבתות שביזבזתי בנסיון לכייל את הארדוקופטר היה עדיף כבר לרכוש נאזה ופשוט להטיס כאילו אין מחר...
    מי שאוהב התעסקויות וספוגי פלא שילך על ארדוקופטר וההתעסקויות ,ואז הוא יוכל להעלות שירשורים ולהרגיש טוב עצמו שהוא קנה בהרבה יותר זול. מי שרוצה להטיס בראש שקט שייקנה נאזה וכרגע שלא ישדרג את התוכנה איתה הוא מגיע...
    כמובן שכל מה שנאמר כן זה על סמך הנסיון האישי שלי ...

תודה!
    31
    הודה 13 פעמים ב 9 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

גם אני תומך בנאזה. לא מכיר את המערכת השניה אבל נאזה יש לי על שני רחפנים, אחד TBS והשני Hexa F550. בשניהם היה מדובר בהכי קרוב ל Plug & Play שקיים כאשר בפעם הראשונה נעזרתי (מאד) בעזרתו האדיבה (מאד מאד) של חגי ובפעם השניה כבר הכל נעשה לבד.

לגבי הרדיו, אם עוד לא קנית הייתי ממליץ לך לשקול פוטאבה ולא JR. הסיבה היא, למרות שב JR הכל יותר יפה ואלגנטי (ה 9303 הותיק שמכרתי היה אלגנטי ומשוכלל יותר מה 14SG שקניתי בפוטבה) רוב תחום הרחפנים מוכוון פוטאבה. זה לא שאי אפשר עם JR אבל זה פחות Plug and Play.

אני מטיס עם 2.4 ומשדרי 1.2 עם פילטר. עובד טוב, לא בדקתי טווח מקסימלי אבל סביב 500 מטר לא היתה בכלל בעיה. בעתיד כנראה שאעבור ל UHF אבל כרגע זה לא בסדר העדיפויות.

ייתרון נוסף ל 5.8 הוא הגודל הפיסי. האנטנות זעירות.

בהצלחה ותעדכן.

יריב

מנחת הבית
    ארסוף
    תודה!
    210
    הודה 117 פעמים ב 88 הודעות
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

קניתי את APM מתוך סקרנות, חברתי GPS וטלמטריה לא שיניתי כלום...הכל ברירת מחדל...וכאחד שמטיס גם את הנזה הופתעתי לטובה, הרחפן מתנהג אפילו טוב יותר מהנזה בדקתי את גם את ה-SIMPLE המקביל ל COURSE LOCK בנזה עובד נהדר כמו כן גם RTL שמירת מיקום וגובה.זה הנסיון המועט שיש לי עם ה-APM בשלב זה "לוח מנצח". ניתן כנראה להגיע לתוצאות טובות יותר בהתחשב שכרגע הפרמטרים בברירת מחדל.
    מקריאה בפורומים מסתבר שבגרסאות קודמות היו בעיות ויתכן שהם נפתרו בגירסה האחרונה, אין לי נסיון עם גרסאות קודמות כך שאינני יכול להשוות.
    בשלב זה לנזה אין יתרון על ה-APM ...נהפוך הוא.
    The sky is my playground
    מוטי

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ראשית תודה לכולם על העזרה, הדעות, החוויות וכו'..

כרגע אני בהתלבטות אם להישאר על הארדופלייר או לרכוש נאזה.
    שלחתי מייל לאתר שרשכשתי ממנו את הארדו - החבילה יצאה מהם אתמול אבל עדיין אין שום מידע עליה באתר של דואר הונגקונג - אם הם יצליחו לתפוס אותה בזמן ולזכות אותי - אני אלך על הנאזה.
    אם לא, אשאר עם הארדו ואוציא ממנו את המירב.

לגבי שלט - אני סגור על ה JR וכבר יש לי אישור ממשרד התקשורת לגביו - נשאר רק לחכות לזמן שמסגרת האשראי תתאפס (תחילת אוגוסט) ואזמין אותו.

אני לא מחפש בקר טיסה או שלט שיתנו לי חווית PLUG AND PLAY - אני אוהב ורוצה את ההתעסקות עם הבקר, השלט, ההרכבה וכד' (אם לא זה - לא הייתי נכנס לתחום לפני כמה שנים מלכתחילה...), אך בתור קוואד ראשון - אני מעדיף מערכת שתתן לי שקט נפשי במינימום כאב ראש. בקוואד הבא כניראה שאלך יותר לכיוון הקוד הפתוח.

תודה!
    93
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

liorz055 נראה לי הזכיר מורשת קרב עתיקה על ה-Arducopter לפני גרסה 2.9 הסיפור באמת היה ככה, גם ב-2.9 היה צריך אולי להגדיר (אני בסופו של דבר לא נגעתי בהגדרות), בגרסה 3 (לפחות בשלדת 450) זה דיי plug&play.

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. המלצה
    על ידי kobizeevi בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 11-04-2013, 14:32:43
  2. המלצה על שלט
    על ידי 372001 בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 03-11-2012, 11:52:47
  3. [עזרה!] המלצה וחוות דעת לשלט 6 ערוצים להטסת טיסנים
    על ידי Nisco1 בפורום פורום רדיו ואלקטרוניקה