כבר הרבה זמן ששמתי עין על הציפור הזאת, Guyst פרסם כבר שרשום בנייה שלם לפני שנה אבל זה לא מה שיעצור בעדי גם לעשות את זה
מדובר בגירסה 6 של הטיסן, האחרונה ביותר כרגע.
הטיסן נקנה מהאתר PW-RC.COM - לינק לטיסן
נתונים:
מוטות כנף: 1450 ס"מ
מנוע 4250 500KV
בקר 50A (הוחלף ל 80)
7 סרוואים ( כנפיים/מדפים/היגוי גלגל אחורי9G ) , הגה כיוון הוחלף מ9G ל MG14 , הגה גובה 16G
Servoless Retracts בכנפיים וגם בזנב
סוללות 4S (משתמש ב Zippy 4S 4000)
השירות באתר של פיליפ אדיב ומהיר מאוד, 280$ לא כולל מיסים והוא אצלכם בדלת תוך שבועיים-שלושה.
הגיעה ארוז היטב בתוך קלקר שמעוצב לצורת החלקים ולא קרטון שהכל זרוק בתוכו.
מראש הצטיידתי בחלקים ספייר (פרופ, מתאם למנוע , ספינר וקאול)
הפרופ ליד השלט כדי לקבל מושג של הגודל
המפלצת שמניעה את הכל
הבקר שהוחלף , מבדיקות ב 100% מצערת הגעתי ל51A
מכל כנף יוצאים לא פחות מ 4 חוטים (מאזנות, מדפים , מתקפלים , תאורה )
הגלגל כאשר הוא פתוח , הפתיחה היא במהירות סקיילית ולא צריך להגדיר מהירות בשלט
גלגל אחורי כאשר מקופל
מצב פתוח:
בלאגן של חוטים:
אחרי לא יותר מידי זמן הרכבה , וכמעט אפס הדבקה
הכנפיים, ההגה כיוון וההגה גובה מתפרקים בקלות לצורך הובלה ומאובטחים ע"י 6 ברגים סה"כ.
טסט
בוצע בשבת האחרונה בשטחת טייסת 51.
זה התחיל אופטימי - בנצי ( Boogle ) מסביר לי למה אני הולך לרסק את הטיסן אבל בכל זאת נותן לי כמה טיפים להמראה.
גם גיא נותן כמה עצות לפני שרצים
ויאללה טסים :
... לתוך השיח (ביי ביי לסט ראשון של הפרופים)
אוקיי בנצי צדק , וכיוון שיש לו מספיק נסיון אמרנו למה שהוא לא ירס... יטיס במקומי את הטסט, כמובן לא לפני שהוא בודק ומתקן מספר ליקויים בכיוונים
ושוב המראה, מוצלחת בהרבה וארוכה מידי בשביל הלב החלש שלי (והכנף של הFUN CUB של כרמי שחטפה..)
לא זה לא הסמלון של Guyst , זה המוסטנג שלי!
והסתיים בנחיתה מדהימה של בנצי.
אחרי טיסת קיזוז בנצי העלה אותו שוב ואני הרגשתי את הטיסן למשך כמה דקות , היה מדהים , ציפור ענקית עם הרבה נוכחות בשמיים ומגיבה היטב. אילוץ טכני הוריד אותנו מוקדם מהצפוי (בנחיתה מושלמת גם כן של בנצי).
בכל אופן ייתכן שלפחות במנחת הזה אני לא יגיע עם המוסטנג בקרוב עד שאני ילמד להמריא כמו שצריך כיוון שהכביש לא רחב מאוד ובצדדים יש שיחים ולכן לא סלחן לטעויות.
תודה לגיא על ההשראה לטיסן ולאייל וגיא על הצילומים המדהימים , תודה ענקית לבנצי על העזרה בטסט והטיפים.