?
?
תלוי בטיסן ובייעוד שלו (מהירות, 3D {לא מומלץ}, אווירובטיקה).
כעיקרון המלצות הייצרן הם 10x8 / 11x7 / 12x6 / 13x4.
אני מטיס את ה WEBRA 50 SPEED שלי (בן 7 שנים ואולי יותר) עם 10X8 מתוצרת APC על טיסן אווירובטי CAP232 ומקבל תוצאות מעולות.
אם זה הייעוד שלך אני ממליץ בחום על מידה זו.
בעבר היו לי מספר מנועים WEBRA 50 SPEED שרצו יופי על 10X7..
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
10X7 מעט קטן למנוע 50, הוא בגבול העליון של מנוע 46.
כנראה שהמנוע יגיע ל OVER SPEED והבלאי שלו יואץ עם מדחף במידה זו - מה גם שהמלצות היצרן של WEBRA מגדירות מדחף גדול יותר.
לא חשבתי שאצליח להכניס תגובה מבלי שתהיה הערה מצידך...
בכל אופן - אצלי עבד מצוין לאורך זמן.
בהצלחה.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
כרגיל אשמח לתת לך סימוכין - אם רק תבקש יפה.
אצל הרבה אנשים מסוק גם טס עם צירים וספינדלים עקומים וטיסן טס עם פרופלור חצי שבור - כי זה טס, זו לא הדרך....
והייתי מצפה ממנהל "אקדמיה" שכמותך לחנך לעבוד בצורה נכונה ולפי המלצות יצרן ולא לפי - "שים זה יעבוד".
אה ואם זו הרגשך, תחסוך מאיתנו את התגובה ואת הסימפוזיון שמגיע אחריה...
תרגיש חופשי לחסוך ממני את המשך גיבובי השטויות הערב - עייפת אותי אתמול.
בתודה,
ליאור
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
המילה האחרונה תמיד צריכה להיות שלך?
אתה יודע פעם כתבת לי- RTFM.
אז פאקינג לפני שאתה עונה גש לספר הוראות של-WEBRA קרא אותן היטב, למד אותן
ואחרי זה תגש למקלדת ותכתוב תגובה עניינית.
בניגוד למה שאתה עשית אפילו הבאתי לך קישור מהיר לאתר היצרן.
בהצלחה,
דורון ריבניק.
קראתי, למדתי.
אני רק מציין שלי היה נסיון טוב עם משהו שלא כתוב בספר. אין טעם להתרגש.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
אם הוא היה מומלץ החברה הייתה מציינת אותו בספר לא?!
לא תמיד צריך להיות יותר חכם מהאפיפיור, גם לא תמיד צריך לענות ולהגיד את המילה האחרונה.
אם היא לא נכונה ואתה מטעה אנשים כדאי בכלל לא להגיב.
דורון ריבניק.
הנסיון שלי מלמד שהיא נכונה, ואני משתף את הפורום בנסיון הזה (בשביל זה הפורום נועד).
מה הבעיה שלך בדיוק ?
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
שגם עכשיו המילה האחרונה צריכה להיות שלך?
אז בהצלחה.
דורון ריבניק.
חברים, תודה.
מכיוון שאני הולך על טיסן מהיר אני אשתמש ב- 8*10 על פי הוראת היצרן באתר.
אני מניח ש- 7*10 יעבוד גם עם RPM גבוהה יותר ואם אשתמש בדלק טוב אז הוא גם יתחמם פחות.
נעשה נסיונות. בכל מקרה מכיוון שאני לפני הרצה אני אתחיל עם הגדול יותר.
תודה לכולכם.
אני מכיר את המנוע הזה מצויין.
הפרופ שהמליץ בר עמי (זה שבחרת להשתמש בו) הוא המתאים.
(עם 10x7 בסבירות גבוה תקבל סל"ד גבוהה מדי - סל"ד גבוהה מדי = חוסר יעילות).
באופן כללי לטיסן ארובטי הייתי בוחר דווקא 11x7 אולי 12x6 ואני אסביר.
פרופלור בוחרים בהתאם לטיסן אותו מטיסים (לכל מנוע תחום מסויים של פרופלורים מתאימים).
חוק האצבע אומר : פיץ' (פסיעה) = מהירות / אורך = התמדה.
ז"א לטיסן מהיר הייתי בוחר 10x8
לטיסן טריינר הייתי בוחר 11x7
לסיטן ארובטי (F3A) הייתי בוחר 12x6
לטיסן 3D הייתי בוחר 13x4
אורי
נועם,
בנוגע למנוע זה, אני מסכים דווקא עם ליאור זהבי; לפחות בסטאפ המיועד לנצל את יכולותיו של המנוע בסל"ד גבוהים. כלומר שאם אתה מעוניין להשתמש במפלט חופשי יחסית, או בצינור-תהודה המכוון לסל"ד סביב 15,000 ומעלה, דווקא מדחף 10x7 יהיה מתאים מאוד ולסל"ד סביב סביב 16,000 ומעלה, אפילו מדחף 10x6 יהיה מתאים (אידאלי לביצוע ההרצה!).
אדם שרכש ממני בזמנו מדחפי בולי קלאבמן במידה 10.5x7 עבור מנוע זה, טען שהמנוע לא מצליח לעלות לסל"ד מספקים...
לעומת זאת, אם אתה מעוניין לנצל את כוחו של המנוע בסל"ד נמוכים יותר, סביב 12,500-14,000, בשימוש במפלט 'דוד', או 'פיטס', או בצינור-תהודה ארוך המתאים לסל"ד כאלה, המידות המתאימות הן 10x8/9, או 11x6/7.
לסל"ד נמוכים עוד יותר הייתי ממליץ על 12x6, או על 13x4, אבל הם 'יעשו צחוק' מהתזמון הדי רדיקלי של המנוע הזה, משהו כמו לנסוע 40 קמ"ש בהילוך הגבוה...
כמו-כן, איני מסכים שהפעלת המנוע בסל"ד גבוהים (אך עדיין סבירים) תביא לבלאי מואץ...
המיסבים עמידים ב-32 אלף ו-36 אלף סל"ד בהתאמה. והחלקים, במנוע שסיים הרצה תקינה, אינם מחליקים זה על זה, אלא על שכבת שמן דקיקה המפרידה ביניהם.
לגבי נושא ההרצה של המנוע, אין שיטה עדיפה על זו המתוארת בת'רד זה. ההסבר לכך בגוף הת'רד.
הרצה עשירה וקרה במנוע ABC/ABN, עלולה להסתיים בקילוף הניקל מהשרוול; מה שחזיתי מראש וגם ראיתי בפועל, במנוע של מישהו בראשון-לציון שהתעקש על הרצה 'בשיטה שלו'...
לפותח השרשור.
היה לי המון ווברות ודבר ראשון אל תרכיב APC.
תרכיב פרופ 11/8 מאסטר שהוא הרבה יותר קל ולמנוע יהיה יותר קל להגיע איתו לטורים.
זאת המלצתי לאחר ניסיון רב עם המנועים הללו.
זה יתן תוצאות טובות מבלי לגרום לבלאי מהיר.
בזמנו גם אני הרכבתי על ווברה 50 פרופלור 10X7 תוצאות מעולות ואפילו הוא החזיק 10 שנים,הוא הייה מחזיק עוד יותר אילו לא היה עף לי הפרופ בטיסה.![]()
ליאור,
בכל הנוגע להפעלת מנועי טיסנים, אני מתוך בחירה לא פועל על-פי המלצות היצרן באופן עיוור וגם לא ממליץ לאחרים לעשות כן...
אם תקרא את הוראות ההרצה של רוב מנועי OS, למשל, תגלה שהן ערוכות על פי הצרכים של מנועים בעלי טבעות-בוכנה ... כלומר שלמנועי ABL/ABN, המהווים את רוב השוק של חברת OS, השיטה המתוארת במדריך אינה מתאימה.
היבואן האמריקאי של OS, כתב את ההוראות האלה, ב-Q&A שלו...
הוראות אלה סותרות בעליל את הכתוב במדריך המצורף למנוע.
הן מנוסחות כך כי ההוראות במדריך עלולות, לדעתם, להזיק למנוע ולבטח לא תמקסמנה את תוחלת-חייו...
אז, לפי אלו 'הוראות יצרן' לפעול; אלה של האנשים הטכניים, או אלה של אנשי השיווק, המעוניינים שתחליף חלקים בתכיפות יתרה?
בנוסף, אם תקרא את מידות המדחפים המומלצות ע"י OS, למנוע ה-55 שלהם, תראה את זה: Recommended Props: 12x7-8, 13x6-7
...
האם תעז להשתמש במדחף 13x7 על המנוע הזה? אני בטוח שלא...
ההמלצות מקורן לא במחלקה הטכנית של היצרן, אלא, כנראה, במחלקת העיתונות ויחסי-הציבור...
מטרתן; לשמור על אתרי הטסה, באמצעות הפחתת הרעש... לשמור על המנוע? אל תצחיק אותי...
דר עד כאן דיברת לעניין חבל שתתחיל עם ספקולציות ללא שחר ובסיס.
את תיאוריית הקונספירציה אפשר להשאיר לחברה של NASA עם הנחיתה על הירח, היתה - או לא?
אחת הבעיות שלנו כציבור טיסנאים היא שאנחנו יודעים יותר טוב מכולם - כולל מהיצרן עצמו, שהרי בטוח "רוצה לדפוק אותנו". אותה גישה שמאפיינת אותנו כציבור גם ברכישות בחנויות בארץ, אותה גישה שדפקה אותנו וכנראה עוד תדפוק אותנו רבות.
לפעמים מיטשטש לאנשים הגבול הדק שבין צרכנות חכמה ללכת עם הראש בקיר.
ולענייננו, תרצה או לא - אני על יצרן אוסטרי משובח כמו WEBRA סומך בעיניים עצומות.
לא הייתי שותף בתהליך ההנדסה או הייצור של המנוע שלהם ולכן אני סומך על אלו שכן היו שהם יודעים מה הם עושים/ממליצים. אם חשקה נפשי בניסיונות כאלו או אחרים - אין עם זה שום בעיה, ואף אני מבצע כאלו בעצמי לא מעט!! אך מידת ההגינות אומרת לשמור את הניסויים הללו לכיסי, ולא להמליצם לאנשים אחרים תוך גרימת נזק פוטנציאלי לציודם ו/או לכיסם של אלו שיקחו את המלצתי.
לילה טוב,
ליאור
מסכים עם לב"ע. יש יצרן ויש יצרן. "תיאוריות קונספירציה" כאלו ואחרות קיימות(ואני מכיר אישית ולעומק יצרן של מוצר כלשהו שתכנן, שיפר וייצר מוצר כל כך טוב עד שלא היו בו כלל תקלות ואחרי כחמש שנות שימוש חזר לתכנון המקורי כדי למכור חלקי חילוף!)לפעמים, מה לעשות, היצרן לאו דווקא רואה את האמינות\ביצועים לעיני רוחו. סופרי האפונים קובעי מדיניות באותה מידה אם לא יותר ממחלקות הנדסה ופיתוח.
מצד שני יש את הניסיון הנרכש בעולם לאורך שנים, טיסנים, סוגי ומקומות הטסה וטיסנאים שונים ומשונים. לניסיון שכזה אין תחליף. בסופו של דבר כל אחד יעשה מה שנראה לו מתאים או לחילופין ילך אחרי העדר או "מורה נבוכים" כזה או אחר.
אגב, ה Webra 50 speed שלי מצוייד ב APC 12X6 ושניהם יחד מושכים מצויין Pulse 50 של מוסך 9.
נערך לאחרונה על ידי אבי סירוטה; 09-10-2009 בשעה 00:29:40.
בברכת נחיתות טובות,
אבי סירוטה
הפורום מיועד בין היתר לשיתוף של נסיון מעשי מהשטח, אל תשכחו את זה.
אין שום חוסר אחריות בכך.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
ליאור & ליאור
את שניכם אני לא מכיר אישית אבל ממעקב אחר התגובות שלכם והידע שיש לכם ניתן להבין בבירור שלשניכם המון ניסיון מקצועי בתחום ולשניכם יש את הנכונות לעזור.
שניכם צודקים, מצד אחד כדאי לעבוד לפי המלצות יצרן (בכל תחום) וכדאי לציין את זה בתגובות.
מצד שני הפורום אכן נועד להפרות ידע ע"פ ניסיון אישי של אנשים וביחוד ע"י אנשים שיש להם ניסיון רב.
לא זה פסול ולא זה להפך לשני הפרמטרים הנ"ל ערך מוסף.
אז במקום לעקוץ אחד את השני שימו את האגו בצד, אחרי הכל מדובר בתחביב שאם לא נהנה ממנו מה זה שווה.
"אם לא נהיה תלויים אחד בשני נהיה תלויים אחד ליד השני"
תחשבו על זה
ציקי