תגובה להודעה: איך מכוונים מסוק

נכתב במקור על ידי
ziki
פלייבר מאוזן משמע אורך שווה משני צידיו של הציר הראשי, לנתון הזה אין משמעות בכיוון הפיצ' אלא לסימטריות מכלול הראש בלבד בזמן שהוא מסתובב ומהווה ג'ירו מכני ולכן פלייבר שברח לך מאיזון לא אמור לגרום לשינוי בפיצ'ים של המסוק בזמן מדידה או שאני לא הבנתי אותך נכון.
בנוסף כשניגשים לכיוון פיצ'ים מוודאים קודם כל שהאיפוס המכני של הלינקים של הראש מכוונים לאורכים הנכונים ומדוייקים ברמת כל זוג תואם.
אם אתה מסכים שלמשטח שהמסוק עומד עליו אין השפעה אז למה אתה משתמש בפלס? הרי שהוא מיותר לחלוטין.
דע לך שקיבוע הפלייבר ב 90 מעלות לציר רק נועד להקל עליך בבדיקת הפיצ' ולשחרר אותך מהצורך להחזיק את הפלייבר כשאתה מנסה להיות מקביל אליו עם מד הפיצ' זה כל תפקידו.
אם לא תצליח להיות מקביל לא תקבל תוצאה מדוייקת לעולם ולא משנה שהפלייבר נעול לציר או לא.
אוקיי, אני אשתמש במונח אחר - אגיד "אופקי" במקום "מאוזן". 
אני מניח שאתה מסכים איתי שבזמן קביעת ה-0 בפיטץ' הפלייבר צריך להיות אופקי (מקביל לאופק) לחלוטין (או, לחילופין מאונך לציר הראשי של המסוק). כדי לוודא שזה באמת המצב עם הפלייבר אפשר (1) לנעול אותו ב-90 מעלות לציר הראשי כמו שאלעד מציע או (2) לבדוק עם פלס שהפלייבר אופקי לחלוטין ולקבע אותו במצב הזה (במקרה הזה, אגב - כן חשוב שהמשטח יהיה אופקי, אחרת יש סיכוי שהפלייבר יהיה אופקי, אבל לא מאונך לציר הראשי). אם לא תוודא שהפלייבר אופקי ומאונך לציר הראשי - הפיטץ' בלהבים באמצע הסטיק עלול שלא להתאפס גם אם קו 0 במד הפיטץ' יהיה מקביל לפלייבר (כפי שגם קרה לי כמה פעמים - ומזל שראיתי את השגיאה בזמן
). בהעדר רפרנס חיצוני (פלס או מד זוית שיוודא שאתה מאונך לציר ראשי), תצטרך למקם את הפלייבר לפי העין - ומהניסיון שלי, זה בלתי אפשרי כמעט לקבע אותו במדויק בצורה הזאת.
מקווה שזה הבהיר קצת...
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz