Oh God, WHY ???????????
גיא.
וכשאני העליתי פה את הרעיון לפני כמה חודשים אמרו לי שזה חסר טעם...
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9
נערך לאחרונה על ידי naty; 25-02-2012 בשעה 22:34:41.
"don't forget to write the manual"
פתגם סיני עתיק....
אין שום סיבה לבנות קוואד עם פיטצ' משתנה !
בשביל זה יש מסוק.
הקונספט הבסיסי של קוואד הוא שאין בו שום מכניקה למעט מנוע עם פרופ' קבוע.
גיא.
זה ממש לא נכון שהם הראשונים נתי
אז כשאמרו לי שזה רעיון חסר טעם בדקתי את הנושא ויש לפחות 2 קבוצות שכבר עשו את זה קודם.
היום כשיש פרופים עם פיטץ׳ משתנה (יש באיירקרפט וורלד ואם אני לא טועה אפילו אצל הסיני) זה כבר לא עניין כל כך מורכב להערכתי לתכנת מיקסים בדומה לCCPM במסוקים. אבל היי, אני ממדעי החברה בכלל, אולי אני פשוט לא יודע להעריך את מורכבות העניין
אחד היתרונות הגדולים של קוואד על פני מסוק, אם לא היחיד, זו היציבות העדיפה. כיוון ששינויי פיטץ׳ הינם מהירים יותר משינויי מהירות מנוע, הרי שקוואד שמשתמש ברוטורים עם פיטץ׳ משתנה ייהנה מיתר יציבות כיוון שזמן התגובה לתיקון עקב הטיות יהיה קצר יותר. מה גם שהאופציה לפיטץ׳ שלילי תהפוך את הקוואדים להרבה יותר מעניינים לטיסה אקרובטית לדעתי.
נערך לאחרונה על ידי Friman; 26-02-2012 בשעה 00:26:31.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9
היציבות זאת פונקציה של מהירות חוגי הבקרה, איכותם ויחס כוח המנועים, או יותר נכון המומנט שהם מייצרים למומנט האינרציה של המדחפים. אני יכול להראות לך קוואדים הרבה יותר יציבים מאלו שבסרטון.
אפשר לטעון גם שקוואד עם פיטצ' משתנה מוגבל עד כדי מהירות הסרוו שמשנה את הפסיעה. הדבר הזה לא קורה באלפית השנייה, ועל כן הוא גם מוגבל ביציבותו.
אין ספק שאפשר להגיע לביצועים מרשימים, כמו טיסה הפוכה וכו', אבל עדיין, עבור טיסה רגילה, מדובר במערכת כבדה יותר, פחות אמינה, ולפי דעתי מיותרת.
גיא.
בתור אחד שמטיס רק VPP בחשמליים אני לא מוצא היגיון גם בשימוש במערכת מיושנת , לא מדוייקת , חלשה ועם הרבה מאוד תקלות
יש היום מערכות טובות פי כמה וכמה
בקשר לטענה שהוא מגיב מהר יותר - זה לא מדוייק, הרי שינוי פיץ' מחייב יותר/פחות כח מהמנוע כך שעדיין אנחנו נשארים עם זמן התגובה של המנוע.