בעצם למה לא מסוק סיני פשוט?
ברור שגם דייהטסו שרייד מודל 91 יכולה להסיע אותך מA ל B (לפעמים היא יכולה, ליתר דיוק, חלק ניכר מהזמן לא). אפילו העגלה של הילדים נכנסה לי בבגאז׳ בהרבה מאמצים. גם העברתי על הגג שלה ספה פעם. יש לי חבר שהיה נוסע עם כזו כל יום מהבית בירושלים לבסיס באיזור אשקלון כשהיינו צעירים. וכשהיינו צעירים יותר אפילו היה לי חבר אחר שעשה ממנו רכב ״בלינג״ והיה עושה איתו מרוצים; עם מנוע וגיר שעלו פי 3 מהאוטו כמובן. אז מה שאני אומר זה שזה אחלה אוטו אם זה מה שאדם יכול להרשות לעצמו... לפני עשר שנים זה מה שיכולתי להרשות לעצמי ונהנתי מהאוטו הזה בלי שום ספק, תאמין או לא - התווכחתי עם אשתי כשהיא לחצה שאחליף אותו לפורד פוקוס שצעיר ממנו בשני עשורים כמעט. אבל משהשתכנעתי להרשות לעצמי לנסוע ברכב ברמה יותר גבוהה במסגרת מה שאני יכול להרשות לעצמי, הרווחתי דבר או שניים:
1. אני לא בודק שמן ומים כל נסיעה ונסיעה. אני כן מקפיד על תחזוקה כי אני בן אדם אחראי אבל יודע שאני יכול הרבה יותר לסמוך על האוטו.
2. אני לא נכנס כל שבועיים שלושה למוסך ומשלם מאות שקלים לאנשים שאני די בטוח שמנצלים את חוסר האונים וחוסר הידע שלי במכונאות.
3. אני לא חושב שלוש פעמים לפני שאני נוסע למרחק של יותר מ30-40 ק״מ... ברור לי שלרכב אין בעיה לנסוע מחר בבוקר למטולה אם זה מה שאגיד לו לעשות.
4. אני לא נלחם לדחוף את העגלה של הילדה לבגאז׳. היא נכנסת בנוחות, ביחד עם העגלה של הילד שנולד מאז, ואפילו נשאר מקום לקניות מהסופר ולאוהל ולכסאות של שטח ההטסה שקבוע שם.
5. אני נוהג לא יותר מ100-110 קמ״ש אבל זה בגלל שזה סגנון הנהיגה והאחריות שלי, לא בגלל שזה מקסימום היכולת של הרכב. אם אני צריך לעקוף משאית בכביש אני יודע שיש לי מספיק כח מתפרץ בעת הצורך.
6. נוח לי לנהוג. אני סובל פחות מכאבי גב והרבה פחות עצבני מחווית הנהיגה ברכב.
7. אני משלם פחות על דלק.
8. אני כמעט ולא מקלל את האוטו או את מי שייצר אותו.
9. כשהייתה לי תאונה קלה לא עלינו לפני שנתיים, ברכתי על זה שאני נוסע ברכב שמישהו תכנן אותו להיות בטיחותי ולא בקופסת סרדינים עם גלגלים.
עכשיו קח את כל זה באנלוגיה למסוקים, ותוסיף את רכיב סמלי הסטטוס והמותגים שלומר את האמת אליי אישית פחות מדבר אבל אין מה לומר זה חלק מהעולם- אנשים משלמים מאות שקלים על חולצה של ארמני כשאפשר לקנות חולצה דומה בשוק ב50-60₪.., ותבין שאפשר להסתדר עם מסוק באיכות זבל ואפילו לאהוב אותו ולהנות ממנו, אבל יש הרבה מה להרוויח אם תבחר לעצמך את המסוק האיכותי ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך... אפילו יד שנייה, במיוחד שהרבה פעמים מסוק ג׳יפה חדש עולה כמו מסוק יד שנייה מאיכות גבוהה פי כמה. זה לא שTrex 500 הוא בר הקבלה לפורש וגם לא לפרארי
. אם HK450 מקביל בעיניי בערך לדייהטסו שרייד, תקביל את הטי רקס 500 בערך למזדה.. מעבר לזה למתחיל מבחינתי זה סתם השקעת יתר יקרה שלרוב נובעת מענייני סטטוס ואגו ולא מיתרון אמיתי של יעילות או איכות מורגשת למטיס המתחיל.
וזה לא שאני בא לומר שפורד פוקוס הוא פסגת האיכות, לא ברכבים ולא בהקבלה למסוקים- זו לדעתי פשרה מוצלחת בין איכות למחיר שמתאימה לישראלי הממוצע ברכבים, ולמסוקאי המתחיל בהקבלה למסוקים. אין ספק שיש פה ח׳ברה צעירים או פחות מבוססים שדייהטסו שרייד זה מה שמתאפשר להם ואני מכבד אותם וחלילה לא אזלזל במשאביהם, אבל זה לא מה שצריך לקבוע את הסטנדרט הכללי. כמו שהבודדים שכאן שנוסעים בפורש גם הם לא אלו שיגדירו את המסוק האידאלי למתחיל הממוצע.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX - למכירה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
נערך לאחרונה על ידי Friman; 01-10-2012 בשעה 15:53:53.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9