שליטה מהשלט בכיבוי / הדלקת תצוגת osd בשידור הוידאו
אני מתקדם בציבו״ר הרחפן שלי, והגעתי למסקנה שלא אוכל בשלב זה לייצב יחד גם את מצלמת ההטסה וגם את מצלמת מחזיק המפתחות להקלטה, בגלל שאין מספיק מקום על הגימבל (אני משתמש בגימבל של הסיני בוריאציה קלה). אז חשבתי לייצב רק את מצלמת ההטסה ואת מצלמת מחזיק המפתחות למקם ללא ייצוב על הרחפן בשיכוך של אטמי אזניים. ועדיין, חבל לי שלא אוכל להקליט מהקרקע וידאו ״נקי״ מנתוני ה osd למשל כשמצלמים חבר אחר מטיס, או כשמצלמים מהאוויר משהו ספציפי במרחק קצר ואז החשיבות לנתוני המיקום הגובה והמהירות פחות קריטי ואפשר להנות יותר מתמונה נקייה מטקסט. ומכאן באה המחשבה האם ניתן לכבות באמצעות מתג מהשלט את הצגת נתוני הosd על שידור הוידאו שבא ממצלמת ההטסה, ולהדליק על פי הצורך? שמתי לב שכשהosd מנותק ממתח הסוללה הראשית הנתונים שלו לא מוצגים על המסך והתמונה רגילה לגמרי גם אם יתר המחברים מחוברים; אני מבין מסכימת החיבור שנתוני הוידאו מהosd נכנסים במקביל לתמונת הוידאו הרגילה כך שכשהosd לא פעיל אין בעיה שהתמונה הרגילה תמשיך לזרום, וזה העלה לי מחשבה אם אפשר לשלוט על מתן המתח לosd באמצעות מתג מהשלט; למשל חשבתי להשתמש בטרנזיסטור npn, משהו כמו bc547, כך שהbase ייתחבר לסיגנל מהשלט, הcollector לפלוס שמגיע מהסוללה הראשית והemitter לכניסת המתח לosd, המינוס של הסוללה מחובר לground בosd כרגיל. ככה באמצעות מתג אפשר יהיה למתג את הזרמת המתח לosd, לא? הטרנזיסטור מיועד לעמוד במתחים של עד 45v ממה שקראתי בגוגל ככה שאמור להתאים..
עכשיו עולות שתי שאלות... 1. האם התאוריה אכן נכונה וזה אמור לעבוד? ו2. האם הקפיצות במתח בגלל הפעלת וכיבוי הosd עשויים לפגוע בתמונת הוידאו או לייצר הפרעות אחרות? נראה לי שצריכת הזרם וההתנגדות של הosd לעצמו זניחה כך שהשינוי במתח בעקבות הפעלה / כיבוי שלו אמור להיות שולי, לא?
ובאופן כללי מה אתם חושבים על הרעיון? מועיל או מיותר בתכלית?
נערך לאחרונה על ידי Friman; 21-03-2013 בשעה 08:27:35.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9