תגובה: טיסה ראשונה HKPILOT
היי יגאל,
ראשית עדיף למתקן את הלוח במשהו מעט יותר יציב מסקוטש. אני ממליץ מאד על דבק דו צדדי של M3- השקוף או האפור (שניהם עם פס ניילון אדום) מהום סנטר, לא הלבן! שתי שכבות נותנות מנסיוני שיכוך מצויין, והחיבור ללוח יציב מספיק.
לגבי קיזוז הauto trim - יש את השיטה שהציע שי; עליי השיטה המועדפת היא באמצעות הקצאת מתג בשלט לערוץ 7 של הלוח, והגדרת ערוץ 7 כauto trim. אתה מטיס (ללא רוח), מייצב את הכלי כנגד הסטיות שיש, ואז תקתוק קטן במתג של ערוץ 7, והקיזוזים נשמרים. פשוט ומהיר. רק לא לשכוח לבטל אח״כ את הגדרת ערוץ 7 לauto trim, שלא יילחץ בטעות. כדאי לבדוק אח״כ בכל האוריאנטציות שאין סטיות, כי לפעמים בכל זאת רוח קטנה משפיעה ומתערבת לנו בקיזוז הauto trim.
אני גם לא מטיס בalt hold אלא רק בstabilized. אוהב את התחושה החיה של התקרבות לקרקע כשמאיצים, הרגשה של כנף ופחות של רחפן אולי. מצד שני פה ושם קורה שבהאצות מהירות גם פוגשים את הקרקע בלי כוונה, אז אולי שווה לי לנסות (?
?).
אני מאד ממליץ לעשות את ריקוד הרחפן. הוא מגדיר לא את כיוון המצפן לצפון אם אני מבין נכון (את זה עושה ערך הdeclination), אלא מלמד את הלוח על מיקומו היחסי של המצפן בשלושת המימדים ביחס לכלי. אם אני מבין נכון. הנסיון של קהילת הארדו בחודשים האחרונים מלמד שיותר מהכל, מצפן לא מכוייל כמו שצריך - יוצר בעיות בארדואנו. התהליך לוקח בדיוק דקה ולא מסובך לביצוע. כדאי להשקיע את הדקה הזו.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9