שלום
בצילום בוידאו באמצעות sony a6000 מרחפן עם גימבל מיוצב שני צירים. האם נכון יותר להשתמש בעדשה עם מייצב אופטי או שלא.
האינטואיצייה שלי אומרת שלא, מכיוון שהגימבל הוא זה שמייצב, וזה רק ״יבלבל״ את המייצב שבעדשה.
אשמח לתשובה מבעלי נסיון.
תודה
אורי
שלום
בצילום בוידאו באמצעות sony a6000 מרחפן עם גימבל מיוצב שני צירים. האם נכון יותר להשתמש בעדשה עם מייצב אופטי או שלא.
האינטואיצייה שלי אומרת שלא, מכיוון שהגימבל הוא זה שמייצב, וזה רק ״יבלבל״ את המייצב שבעדשה.
אשמח לתשובה מבעלי נסיון.
תודה
אורי
אין הבדל אמיתי בין מצלמה על flycam וכל צלם עם הדרך שלו, ויכוח שלא נגמר
בכל מצלמה יש לך אופציה לבטל את המייצב בעדשה או שבדר"כ משתמשים בעדשות פנקייק בלי מייצב
משתנה גם בהתאם לאיכות העדשה, הדרך היחידה זה להטיס עם שתי האופציות ולבדוק מה אתה מעדיף
הגימבל לעולם לא יהיה מושלם ואין לו השפעה על העדשה
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
תודה חגי
פאנקייק לא בא בחשבון.
אנסה אינטרלס 50 מול פרוגרסיב 25 + 50 ואשווה.
העדשה (סוני 35ממ 1.8) מיוצבת בלי אפשרות לביטול, החיישן לא מיוצב.
בנוסף אנסה גם את ה 16 ממ׳ הלא מיוצבת, למרות שאופטית היא לא עילוי.
נראה לי ששימוש במייצב עלול לגרום לתיקון יתר.
הרחפן הוא טארוט 960.
כמו שאמרת - ניסוי ותהייה/טעייה.
איזה גימבל איזה בקר? מצליח לייצב עדשות לא פנקייק?
ה-16ממ זו זו שמסופקת עם הקיט? מה רע בה?
חשבתי על ה-a5100 עם העדשת קיט.
(מצטער על גניבת הפוסט הקלה)
איזה גימבל איזה בקר? מצליח לייצב עדשות לא פנקייק?
בכל מקרה, נראה לי שכל ייצוב מכאני יכול לתרום (כולל עדשה) הגימבל לא יבלבל את העדשה, הוא מוריד כמה שניתן, נראה לי שאם העדשה יכולה לייצב עוד זה רק טוב,
אבל כן, בגדול, רק ניסוי ותהייה.
נראה לי גם שייצוב עדשה הוא לא למיקרו ויברציות כמו רחפן אלה יותר רעידות יותר גדולות של מי שמחזיק את המצלמה, כולם ישמחו לשמוע מסקנות אגב.
ה-16ממ זו זו שמסופקת עם הקיט? מה רע בה?
חשבתי על ה-a5100 עם העדשת קיט.
(מצטער על גניבת הפוסט הקלה)
הגימבל הוא של טארוט והבקר של אלכס מוס.
16 ממ׳ היא עדשת פריים רחבה ולא נחשבת כעדשת קיט.
לעבודה שלי ה 35 סוני וצייס 24 ממ׳ איכותיות אופטית הרבה יותר.
כשמזג האוויר יתבהר, אתחיל בבדיקות.
מקווה להגיע לתובנות תוך כשבועיים. אפרסם קישור ליוטיוב, הסר דאגה (:
Hagay (22-11-2014)
הבעיה במייצבים האופטיים שרובם לא בנויים לעבודה בתדרי הויברציות של הרחפנים, ועל כן לפעמים גורמים לjello בתמונה (rolling shutter). אם יש לך גימבל טוב (מבחינה מכאנית ומבחינת כיול), הייצוב בעדשה יכול בהחלט לתת את הכמה אחוזים האחרונים (לנו בPhobotic יש כמה לקוחות מקצועיים שעובדים עם הייצוב של הפנסוניק 12-35 עם תוצאות נהדרות).
בקיצור, תנסה ותראה.
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็
ארול (23-11-2014)
נערך לאחרונה על ידי sevet; 23-11-2014 בשעה 08:56:27.
כעקרון, עדשות קיט הן זולות ובאיכות אופטית ומכנית נמוכה.
ה - 16 ממ שלי ושאר העדשות האחרות הן עדשות פריים, כלומר, אורך מוקד קבוע ולא זום.
לגבי הנתונים הטכנים של הרחפן, הגימבל והבקר, אדי אפיין ובנה את ה״ברזל״, והוא הכתובת הנכונה לשאלות. אני רק המשתמש קצה.