הי לכולם,
בזמנו שאלתי לגבי מסוק מלידרס הובי, (https://www.leaderhobby.com/product....=9394001223866) הנ"ל היה במבצע במחיר ממש נמוך ומאחר וקינאתי באלו עם הטיסנים העומדים במקום, החלטתי לנסות (זאת למרות האמביוולנטיות בשרשור שלי בנושא)
אפשר להגיד שגישתי היתה "אני רוצה טעימה" שלא עולה הרבה כסף, ומשם- אלוהים גדול.
ההזמנה בוצעה, והנ"ל הגיע מהר מאוד (בקושי הספקתי להכין את הטפסים למשרד התקשורת).
סקירת מערכות ראשונית הראתה כי הרצועה שבאה עם המסוק קרועה:
תומר123 דאג להשיג לי רצועה חלופית במהרה כך שהטסט עוכב מעט יחסית (תודה ענקית לתומר שפרט לדברים הקטנים הללו גם נתן לי את הביטחון מהרכישה של המסוק ועד לטסט המיוחל!).
המסוק בא כביכול מוכן לטיסה כולל שלט ומקלט שכבר מחובר, אבל בדיקה מדוקדקת בעזרתו של אדם נהדר בשם גיל אוריאל שהתנדב לתרום כמה שעות מזמנו גילתה כי יש צורך בקיזוזים פיסיים בלינקרים של הסרוואים, כך שאם אתם קונים אז דעו זאת! אין מנוס מבדיקת מומחה לפני שעולים לאוויר.
עוד דברים קטנים:
בורג אחד הגיע שחוק בצורה שאי אפשר היה להוציאו. עקשנות והתמדה כן עזרו והנ"ל הוחלף. החופה שהגיעה עם המסוק היתה לבנה ללא מדבקות, ולא הגיעו גומיות איתה שיאפשרו תפיסה בטוחה על המסוק (שוב, תודה ענקית לתומר שתרם חופה משלו)
האלקטרוניקה די סבירה, המנוע חזק דיו, הבקר ברמה סבירה ושניהם (מנוע ובקר) יורדים קרירים מאוד לאחר ריחוף של 6 דקות. הג'יירו שומר זנב די טוב (אין לי הניסיון להשוות לדברים אחרים) והמסוק לא קשה להטסה (כך שזה רומז שהמכלול עצמו לא רע).
אני לא חי בסרט, אני לא מצפה שהילדים שלי יהנו מהמסוק הנ"ל ועצם זה שהוא טס ומאפשר לי לטעום מתחום המסוקים זה כבר עונה על כל מטרותיו... בנוסף כבר הצלחתי לעשות סיבוב שלם! (רדיוס של כמה מטרים בו המסוק פונה כמו טיסן על ציר המאזנות תוך כדי טיסה קדימה) ככה שאני בכלל בהי...
אז לסכם את כל הנאמר מעל - מדובר בעיסקה די שווה מבחינת עלות המוצר, כן קיבלתי את הטעימה שרציתי ומעכשיו אפשר רק להתקדם.
סרטון מהטסה שניה שלי (מצטער, אבל בזמנו היה לי קשה לשים לב לתנועות קדימה ואחורה, שמתי דגש יותר על הצדדים... וגם ה-throttle stick שהיה אז עצבני נרגע)
שחר