אתה כותב שהבנת שאני אומר שדאונים הם עילית הטיסנאות, לא נאמר בשום מקום דבר כזה. מה שאני כתבתי זה שטייסי דאונים (אמיתיים) נחשבים לטייסים ברמה גבוהה. (בקיצור - הוצאת דבר מהקשרו)
אתה כותב שדאון הביקסלר הוא זבל למתחילים - ז"א אתה מסכים שהוא למתחילים ודבר שני שהוא זבל - אני הייתי נמנע להגיד דבר כזה על טיסן שמצליח להמכר בכמויות ענק למתחילים ברחבי העולם, בחנות שהיא כניראה הגדולה ביותר בעולם. לפעמים אפילו רק הכמות אומרת משהו על האיכות! אולי בכל זאת יש איזו בעיה עם ההבנה שלך בטיסנים אם כולם טועים ורק אתה צודק.
ואל תבין מזה שאני אומר שכל דבר אצל הסיני הוא באיכות מדהימה, ברור שהוא מוכר גם לא מעט דברים שלא כדאי לקנות, אבל ה"זבל הסיני" הזה הקפיץ את מספר הטיסנאים בעולם למשהו שלא היה אף פעם בעבר!
ואגב, חלק מאותם עקרונות שדאון מקנה רלוונטיים מאוד לכל מטיס. אם אתה יודע לחפש טרמיקות זה ממש לא חשוב אבל אם בעקבות קט מנוע (או סוללה חשמלית שהתרוקנה) אין לך בעיה להמשיך לגלוש לנחיתה במהירות נכונה ולתכנן את הגישה לנחיתה כך שתיגע בביטחה בדיוק בתחילת מסלול זה בדיוק דברים שרוכשים בהטסת דאונים וכל טיסנאי רצוי שישלוט בהם !!!
ועוד פעם אני אומר, אני לא חושב שדאון עדיף על טיסן מנוע (עם גלגלים) כטיסן הדרכה למתחיל, אבל הוא בהחלט לא נופל ממנו בדבר. אפשר ללמוד להטיס על כל אחד מהם ולהיות מטיס טוב ואפשר שיהיה לך את הטיסנים הטובים ביותר "ותצליח" להיות מטיס גרוע.
שבת שלום.![]()