תגובה: [שרשור בניה] שרשור בנייה לקוואד ראשון ממתחיל - מדריך מלא מבוסס Arduflyer בטיבו
יש לך כמה בעיות עקרוניות שבכלל לא קשורות לנושא הקוואד:
1. לא מטיסים ליד ילדים, ואף פעם לא בטיסת מבחן.
2. טיסת מבחן עושים בתנאים אידאליים- ללא רוח, ראות טובה, ללא הסחות, עם מספיק מרחב, במרחק מספיק מהמטיס, ורצוי על יי מטיס עם נסיון בהטסת סוג הכלי המדובר. בוודאי שלא עולים לטיסת מבחן בחושך, ובמרחק קצר ממך.
3. חובה לכוון pid ולו לערכים ראשוניים ולדעת מה משמעותם. אני עם אותו סטאפ למעט לוח crius ובטיסה הראשונה שלי עם ערכי ברירת המחדל הרחפן ממש השתולל לי, היה צריך להוריד משמעותית rate_p.
4. להתחיל להגדיר לויטר וחזרה הבייתה תגדיר אחרי שתגיע לסטבילייז יציב, ואז לacro יציב באמצעות ערכי rate - P I & D. ללא ערכי rate טובים וסטבילייז מכוון טוב יהיה קשה להגיע ללויטר טוב - ערכי הרייט הם הבסיס והשלב הבא בפרמידת ההגדרות צריל להיות סטבילייז טוב. יחד עם זאת מסיבות בטיחותיות קודם כל מכוונים סטבילייז למצב סביר לפני כל היתר כדי שיהיה ״לאן לברוח״ במקרה חירום, אז מכוונים את ערכי הrate (קודם P, אז D, חזרה לP ובסוף I), אז שוב מכוונים סטבילייז ורקאז כל דבר אחר - שמירת גובה, לויטר ובסוף חזרה הבייתה.
אני מעיר את ההערות האלו לא בגלל שלא עשיתי את הטעויות הללו בעצמי אלא דווקא בגלל שאלו טעויות ננפוצות, אם אפשר יהיה לחסוך אותן ממתחילים אחרים מה טוב
נערך לאחרונה על ידי Friman; 28-02-2013 בשעה 17:48:48.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9