שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13

נושא: אורורה 9 2.4ghz וfpv על רחפן, הפתעה

תודה!
    462
    הודה 569 פעמים ב 442 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל אורורה 9 2.4ghz וfpv על רחפן, הפתעה

בשלושה חודשים האחרונים התעכבתי עם העלייה להטסת fpv עם הרחפן כיוון שחששתי לטווח קצר מדי עם מודול ומקלט ה2.4 הרגילים שלי... קניתי מודול ומקלט 72mhz, אבל הפחידו אותי עם עניין הביינד אז בסוף בכלל לא ניסיתי להטיס איתו את הרחפן. קניתי מודול ומקלט openlrs uhf והרחפן טס איתם סבבה, אממה- היום כשסוף סוף עשיתי טסט עם ציוד הוידאו מותקן ומשדר הוידאו פועל - הרחפן איבד רדיו אחרי 10 מטר (10! לא 40 ולא 100!) וצנח לרצפה, הפיילסייף כיבה את המנועים בניגוד למה שהוגדר ולא הפעיל חזרה אוטומטית הבייתה (אם כי ייתכן שזה בגלל הגדרה לא נכונה שלי לפיילסייף, עכשיו הבנתי את הטעות). חזרתי מבואס הבייתה והחלטתי לנסות שוב את ה2.4 לפני שאני מסתבך עם מיתקון אנטנת 72mhz. שמתי על הרחפן מקלט אופטימה 9 ויצאתי לבדיקת טווח קרקעית כשהמודול במצב בדיקת טווח (משדר בעוצמה מופחתת, אם אני לא טועה על 10%). ללא וידאו וללא מנועים פועלים - 60 מטר עד לפיילסייף (הדרישה על פי הmanual של האורורה היא למינימום 30 מטר). עם משדר וידאו פועל וללא מנועים פועלים - גם 60 מטר. עם משדר וידאו פועל ומנועים פועלים - גם 60 מטר! בדיוק לאותה האבן בפינת הרחוב וסוף סוף הלוח נכנס לfailsafe של חזרה אוטומטית הבייתה!
    משמע, נראה שלא וידאו ולא רעש אלקטרוסטטי מהמנועים/בקרים ולא נעליים משפיעים השפעה משמעותית על טווח הקליטה של האורורה 9, לכל הפחות כשמדובר באופטימה 9 (עם שתי אנטנות, בניגוד לאופטימה 6 ו7 שבעלי אנטנה אחת). כמובן שמדובר רק בבדיקה קרקעית אך כאמור עברתי כפליים ממרחק המינימום הנדרש למצב בדיקת טווח, וזה היה המרחק המדוייק לכניסת המקלט לפיילסייף בכל המצבים, עם ובלי וידאו ועם ובלי מנועים עובדים,
    עם הפאן קאב fpv טסתי למרחק של 850 מטר עם מקלט אופטימה 7, כשלאופטימה 9 אמורה להיות קליטה טובה יותר.
    אסייג שלא ניסיתי להטיס עם מודול ומקלט ה72mhz. אשמור אותם בצד לטיסן fpv שייצטרף בהמשך לצי. את הopenlrs בינתיים אשמור לפרוייקטים נסיוניים בתקווה שבהמשך התוכנה תשתפר ואפשר יהיה לקבל טווח קצת יותר נורמלי מהמודול הזה. ואז אשקול אולי להחליף לו את האנטנות ג׳אנק שמגיעות איתו סטוק, במצב כרגע קשה לי להאמין שהחלפת אנטנות תגדיל את הטווח מ10 מטר לסביב הקילומטר, שזה מה שאני מחפש. וכן, בדקתי את הלחמות הקונקטורים לאנטנות.
    בשבועיים הבאים אני לא יודע אם ומתי ייצא לי להטיס, בכל אופן כשייתאפשר אעשה בדיקה באוויר בהטסת fpv עם ה2.4ghz. בינתיים זה נראה שכמו שתמיד חשבתי, האורורה טובה בדיוק כפי שהיא.
    נערך לאחרונה על ידי Friman; 05-04-2013 בשעה 13:59:16.
    Gil Friman

-------------------------------
    T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Mountain Models EVA Sport
    Hitec Aurora 9

תודה!
    0
    הודה 2 פעמים ב 2 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: אורורה 9 2.4ghz וfpv על רחפן, הפתעה

היי,

ממש לפני חצי שעה חזרתי גם כן מהטסת FPV ראשונה עם הרחפן שלי (F450).
    רכשתי גם כן את ה OPEN LRS אך עדיין לא ביצעתי עדכון גרסה ולכן הטסתי עם ה 9X והמודול 9X התואם שלו, בגרסה הישנה אין אפשרות להגדיר FAIL SAFE אז מלכתחילה הגדרתי לעצמי טווח שיוט של כ 100 מטר.
    חשוב לציין שהטסתי עם השלט והמקלט את הביקסלר (לא FPV) והגעתי גם כן למרחק של כ 800 מטר, אותו המקלט והשלט על הרחפן הגיעו בהגזמה ל 50 מטר...
    יש למישהו הסבר כיצד זה יכול להיות? האם מדובר בהפרעות של שאר האלקטרוניקה שעל הרחפן (900MHZ וידאו, מקלט של ה QUANUM)?
    בכל מקרה בשבוע הבא אעבור לשלט 9XR ומודול של OPEN LRS, אעדכן בהמשך לגבי הטווחים.

דרור.
    דרור.

TREX 500
    TREX 250
    TRAXXAS SUMMIT
    HOBBY KING BIXLER - FPV
    AXN
    HOBBY KING GONDOLA

תודה!
    733
    הודה 551 פעמים ב 447 הודעות
    כניסות לבלוג
    7
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

גיל אנטנות זה לא משחק ... זה רציני מאד.

עם הפולני העתי לקלומטר בקלות עם האנטנות של הדרקון.

תנסה אנטנות נורמאליות לפני שתפסןל

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

גיא אני לא פוסל שום דבר, אבל אני לא רץ לקנות ולהשקיע עוד כסף לפני שאני נותן צ׳אנס לציוד שכבר יש לי, דבר שמסתבר שהייתי צריך לעשות מההתחלה... אבל הייתי מפספס את כל הלמידה החשובה בדרך לגבי תדרים, אנטנות, וכו׳ וכו׳ שרכשתי בהתנסויות עם ה72mhz והuhf . בכל אופן- הצבתי לי יעד להגיע לטווח של קילומטר עם הרחפן, נפח הסוללה לא מאפשר בלאו הכי להתרחק הרבה מעבר לזה ולחזור בזמן לפני שתיגמר הסוללה, וגם אני לא רואה את הרעיון של הטסת רחפן fpv כתפירת מרחקים דווקא, לזה טיסנים יותר מתאימים. ככה שאם אקבל קילומטר עם ה2.4 שעל אמינות הפיילסייף שלו אני סומך, אז למה אני צריך uhf לרחפן? אין לי כוונה למכור את הopenlrs, אשמור את המודולים אצלי וכשיגיע השלב המתאים והצורך המתאים אבדוק אותם בהחלפת אנטנות (וכמובן לא אמכור מוצר שלא עובד כמצופה..), הסוגייה כאן לא הייתה האם הopenlrs טוב או לא אלא ההפתעה שהאורורה 9 2.4 כן מתפקד כנראה על רחפן fpv טוב כמו על כל כלי אחר נטול וידאו, בניגוד למה שאמרו לי אנשים שהאורורה 2.4 מאבדת רדיו בהטסת רחפני fpv אחרי 30 מטר, מה שהרתיע אותי מלנסות בכלל.
    דרור, אני לא יודע ספציפית למה ב9x שלך הטווח ברחפן מצטמצם, הגיוני להניח ששם כן יש רגישות גבוהה לרעש האלקטרוסטטי האדיר שרחפן על ארבעת מנועיו ובקריו (אם לא יותר) מייצר, והמרחק הקצר ברחפן בין משדר הוידאו למקלט הרדיו בעוד בטיסן יש הרבה יותר מרחב להרחיק בין מרכיבים אלו. אבל הייתי מעדיף למקד את השרשור הזה להתייחסויות לגבי האורורה 2.4, לגבי הopenlrs יש דיון אחר (שגם אותו אני פתחתי ) בכותרת ״מי התנסה עם מודול flytron openlrs (שזה המקור אותו הסיני חיקה)
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    733
    הודה 551 פעמים ב 447 הודעות
    כניסות לבלוג
    7
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

למה שאורורה יפשל אחרי 30 מטר ??

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

כמה אנשים אמרו לי שבהתנסויות שלהם בהטסת רחפנים המצויידים במשדרי וידאו עם אורורה 9 במודול ה2.4 הרגיל, האורורה איבדה רדיו אחרי טווח קצר יחסית כולל מקרה קיצוני של איבוד רדיו אחרי 30 מטר. אם אתה זוכר גיא היה גם לנו דיון בנושא פעם לפני איזה שנה וחצי... בכל אופן הופתעתי לטובה לראות שלכל הפחות אצלי בבדיקה הקרקעית במצב בדיקת טווח לא משדר הוידאו ולא הרחפן על שלל רכיביו מייצרי הרעש האלקטרוני לא השפיעו כלל על הטווח של האורורה במודול 2.4 עם מקלט אופטימה 9 (חשוב לי להדגיש את עניין המקלט כי אולי אחרים שחוו קיצור טווח משמעותי ברחפני fpv עם אורורה 9 השתמשו במקלטים אחרים), ולאור ההתנסות הטובה שלי בהטסת fpv עם הפאן קאב ומקלט אופטימה 7, אני די אופטימי שלאיזור הקילומטר אני אגיע עם הרחפן עם מקלט ה2.4, וכאמור כרגע זה היעד שאני מציב ככה שלהגיע אליו יהיה סבבה לגמרי.
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    2
    הודה 155 פעמים ב 138 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני מטיס עם FRSKY מקלט ומשדר כזה :
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ry_System.html
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...elemetery.html

על רחפן בטווחים של 1 קילומטר בלי בעיה מיוחדת ומקבל טלמטריה על המסך , יש לי מד זרם על הקוואד שמציג זרם מתח וכמה אנרגיה יציאה מהסוללה
    וכמובן שאני מקבל RSSI על המסך

תודה!
    864
    הודה 541 פעמים ב 361 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    5 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

כבר דיברנו על זה לפהי הרבה הרבה זמן...

כשיהיה לי זמן אחפש את השרשור

מנחת הבית
    ארסוף
    תודה!
    907
    הודה 1,001 פעמים ב 648 הודעות
    כניסות לבלוג
    41
    הוזכר
    6 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני מטיס F450 עם אורורה מקלט 7, 900MHZ של RV ומקבל כקילומטר לפני פיילסייף

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Hagay צפיה בהודעה
    כבר דיברנו על זה לפהי הרבה הרבה זמן...

כשיהיה לי זמן אחפש את השרשור
    לא הצלחתי להבין איפה רואים שם את הערכת המרחק... זה דווקא נראה שהתרחקת כמה מאות מטרים ושדווקא איבוד הרדיו היה קרוב יחסית ל״בית״?

ציטוט נכתב במקור על ידי guyst צפיה בהודעה
    אני מטיס F450 עם אורורה מקלט 7, 900MHZ של RV ומקבל כקילומטר לפני פיילסייף
    מוזר, אני זוכר שכשתכננתי להטיס את הרחפן עם ה2.4 קיבלצי הרבה אזהרות שהאורורה לא מוצלחת לרחפני fpv. שמח לשמוע שלתוצאות הבדיקה התאורטית שלי על הקרקע במצב בדיקת טווח יש גם גיבוי מהנסיון שלך בהטסה בפועל
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    93
    הודה 218 פעמים ב 170 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני בינתייםמעם ה-openlrs ב-350מטר על f450 ויש עוד, אני מוגבל זמן טיסה..., אנטנות לא מקוריות, אבל הקליטה קופצנית, עבר לי ל-failsafe שנראה שעובד תקין וחזר.

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

הזמנתי אנטנת nagoya 772 למשדר ואכין אנטנת sanders style למקלט, זה שילוב האנטנות המוצלח למערכת; נראה כמה זה ישפר את הטווח בfpv... בינתיים אני לא מחכה, אתחיל עם ה2.4 בכמה מאות מטרים הקרובים ואצבור נסיון, כשתגיע הנגויה 772 אעשה השוואה בטווחים בין ה2.4 לבין הopenlrs עם האנטנות המשופרות.
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    864
    הודה 541 פעמים ב 361 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    5 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

המרחק בוידאו שלי רשום במרכז החלק העליון, ההקלטה בציוד ישן והאיכות בהתאם ולפני יציאת הגארדיין שנותן RTH
    הטווח נקבע גם לפי גובה כלי הטייס וברחפנים לרוב אנחנו יותר נמוכים ולכן הטווח מתקצר ויכול להפתיע.
    דרך אגב, בטיסות נמוכות כמו שאני אוהב, מספיק שהיתה הסתרה רגעית בכדי לגרום לי לצרות
    המעבר ל72 שיפר את המצב גם עם הרחפן ואני ממליץ עליו כפתרון זול עד למערכת LRS טובה
    אני אוהב את הבטחון שהדראגון נותן לי ותמיד מפתיע אותי מחדש ביכולות שלו.

באירוע הגדול של הקלוב בעין יהב לפני כמה שבועות אחד הרחפנים בטיסה השניה של אותו יום הרדיו התנתק לרגע פתאום אחרי כ800 מטר
    חשבתי שמדובר בהפרעות רדיו אבל בבדיקה מהירה הסתבר שהאנטנה של המקלט השתחררה מהמחבר SMA
    כלומר בלי אנטנה מרחק שהמערכות הפתוחות חולמות עליו, אני מעדיף להוציא 300$ על מערכת שכבר הצילה לי רחפנים ואת עלויות התיקון!

השקל שמונים שלי

14. המשתמשים הבאים אמרו תודה לHagay על הודעתו:

guy1a (05-04-2013)

נושאים דומים

1. EMS - הפתעה לטובה !
    על ידי עודד מזור בפורום פורום משלוחים, מכס וחנויות מחו"ל
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 19-11-2012, 16:48:27
  2. סוסים וFPV - הבוקר
    על ידי guyrud בפורום פורום FPV וצילום אווירי
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 07-05-2011, 15:06:55