אורורה 9 2.4ghz וfpv על רחפן, הפתעה
בשלושה חודשים האחרונים התעכבתי עם העלייה להטסת fpv עם הרחפן כיוון שחששתי לטווח קצר מדי עם מודול ומקלט ה2.4 הרגילים שלי... קניתי מודול ומקלט 72mhz, אבל הפחידו אותי עם עניין הביינד אז בסוף בכלל לא ניסיתי להטיס איתו את הרחפן. קניתי מודול ומקלט openlrs uhf והרחפן טס איתם סבבה, אממה- היום כשסוף סוף עשיתי טסט עם ציוד הוידאו מותקן ומשדר הוידאו פועל - הרחפן איבד רדיו אחרי 10 מטר (10! לא 40 ולא 100!) וצנח לרצפה, הפיילסייף כיבה את המנועים בניגוד למה שהוגדר ולא הפעיל חזרה אוטומטית הבייתה (אם כי ייתכן שזה בגלל הגדרה לא נכונה שלי לפיילסייף, עכשיו הבנתי את הטעות). חזרתי מבואס הבייתה והחלטתי לנסות שוב את ה2.4 לפני שאני מסתבך עם מיתקון אנטנת 72mhz. שמתי על הרחפן מקלט אופטימה 9 ויצאתי לבדיקת טווח קרקעית כשהמודול במצב בדיקת טווח (משדר בעוצמה מופחתת, אם אני לא טועה על 10%). ללא וידאו וללא מנועים פועלים - 60 מטר עד לפיילסייף (הדרישה על פי הmanual של האורורה היא למינימום 30 מטר). עם משדר וידאו פועל וללא מנועים פועלים - גם 60 מטר. עם משדר וידאו פועל ומנועים פועלים - גם 60 מטר! בדיוק לאותה האבן בפינת הרחוב
וסוף סוף הלוח נכנס לfailsafe של חזרה אוטומטית הבייתה!
משמע, נראה שלא וידאו ולא רעש אלקטרוסטטי מהמנועים/בקרים ולא נעליים משפיעים השפעה משמעותית על טווח הקליטה של האורורה 9, לכל הפחות כשמדובר באופטימה 9 (עם שתי אנטנות, בניגוד לאופטימה 6 ו7 שבעלי אנטנה אחת). כמובן שמדובר רק בבדיקה קרקעית אך כאמור עברתי כפליים ממרחק המינימום הנדרש למצב בדיקת טווח, וזה היה המרחק המדוייק לכניסת המקלט לפיילסייף בכל המצבים, עם ובלי וידאו ועם ובלי מנועים עובדים,
עם הפאן קאב fpv טסתי למרחק של 850 מטר עם מקלט אופטימה 7, כשלאופטימה 9 אמורה להיות קליטה טובה יותר.
אסייג שלא ניסיתי להטיס עם מודול ומקלט ה72mhz. אשמור אותם בצד לטיסן fpv שייצטרף בהמשך לצי. את הopenlrs בינתיים אשמור לפרוייקטים נסיוניים בתקווה שבהמשך התוכנה תשתפר ואפשר יהיה לקבל טווח קצת יותר נורמלי מהמודול הזה. ואז אשקול אולי להחליף לו את האנטנות ג׳אנק שמגיעות איתו סטוק, במצב כרגע קשה לי להאמין שהחלפת אנטנות תגדיל את הטווח מ10 מטר לסביב הקילומטר, שזה מה שאני מחפש. וכן, בדקתי את הלחמות הקונקטורים לאנטנות.
בשבועיים הבאים אני לא יודע אם ומתי ייצא לי להטיס, בכל אופן כשייתאפשר אעשה בדיקה באוויר בהטסת fpv עם ה2.4ghz. בינתיים זה נראה שכמו שתמיד חשבתי, האורורה טובה בדיוק כפי שהיא.
נערך לאחרונה על ידי Friman; 05-04-2013 בשעה 13:59:16.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9