ה FunJet הווקטורי החדש שלי
הפרויקט הנ"ל מחכה כבר יותר מידי זמן על המדף וכעת הוא ייצא לפועל.
למי שלא מכיר את הקונספט , מדובר בפאנג'ט שהמנוע שלו יושב על מערכת המאפשרת לו לזוז בציר ההגה כיוון ובציר ההגה גובה ובכך לאפשר יכולות תמרון חדשות לפאן ג'ט (הגה כיוון מאפשר סיבובי צלחת מאוד מהירים במקום והגה גובה מאפשר למשל התהפכות במקום).
המערכת מופסעלת ע"י 2 סווראים (כלומר כולל ההיגוי הרגיל יש כעת 4 סרוואים על הטיסן), אחד לכל ציר תזוזה של המנוע. קישור למנוע.
המערכת יוצרה ע"י ליאור זהבי ורביבוס ועל השוחלן היא נראת מצויין (נקווה שכך יהיה הדבר גם השטח). המערכת הגיעה עם BALL LINKS ו LINKS אבל היה צריך קצת לאלתר (כמו תבריג שייתפוס את כל המערכת לקיר האש השחור (העגול) שמורכב על הפאנג'ט. בתמונות ניתן לראות שהשתמשתי באותו תבריג שתופס את הפושרודים כדי לתפוס את הלינקים שעליהם יושבת כל המערכת. מקווה שהייתי מספיק ברור ומי שלא הבין ורוצה יותר הסבר מוזמן לשאול.
המערכת מקבלת מתח לסרוואים מסוללת 460 מילי נפרדת ו BEC.
זה כנראה ישתנה די מהר להזנה מהמתח הראשי, לאחר שאראה שהבקר מתפקד כנדרש.
הבנייה נמשכה כשבוע כי עבדתי בהפסקות והיום הקדשתי את עצמי לצביעה. שימו לב להבדלים בין המרקמים של הצבע(ספריי צבע פלסטי נותן הרגשה חלקה ונעימה למגע, ספריי פלורסנטי נראה בולט אבל מתקלף בקלות בכיפופים ומרגיש מט ומעצבן למגע).
מאוד אהבתי את החלק העליון ואת הכיתוב על המאזנות, אני פחות שלם עם החלק התחתון. הרציונל היה שתי פסים כהים שאני בטוח שיעזרו מאוד לאוריינטציה. מנסזיון העבר עם 2 פאנג'טים הצבע הבולט על מייצבי הכיוון עוזר גם הוא לזיהוי מצב הכלי באוויר.
תודה לליאור זהבי ורביבוס על המערכת.
תודה רבה ליוסי שהשלים לי את האביזרים הקטנים שהיו חסרים בערכה.
תודה לדרימר על הסרט הרפלקטיבי לשפת ההתקפה ולא תודה על הזלזול המשווע בפרויקט הנ"ל.
תודה לאשתי היקרה שליוותה אותי עד הלום 
להגיד לכם את האמת, אחרי כל ההשקעה בצביעה אני קצת מפחד לעשות לו טסט.
זיגי ועומרי - אני מחכה לכם עם טסט בביאליק - אתם באים בשישי או שבת ?
ליאור - אשמח לטיפים לגבי הטסט (כמה EPA לתת למערכת הווקטור ב 2 הצירים כי אין לי אקספו על ערוצים אלו, ממה להיזהר ומה לא מומלץ לעשות...)
וכעת, לתמונות. בקרוב אעלה לכאן סרטון שמראה את פעולת המערכת הווקטורית.
2 ההרכבות החדשות שלי שהסתיימו באותו זמן (אשתי עזרה באחד מהם - נחשו באיזה)

הכיתוב שנעשה באמצעות שבלונות


ליכטנשטיין, באיזה צבע רצית את הפס כסף ?

המערכת כולה

מערכת הסרוואים של הווקטור

מבט מלמטה

מערכת הווקטור במצב מנוחה

מערכת הווקטור בזווית

זהו! מקווה שנהנתם מהשרשור ואעכדן אתכם כשהסרטון יהיה מוכן.
נ.ב.
עומרי - חמם את המצלמה, אתה הצלם בטסט...
נערך לאחרונה על ידי sharonx; 17-06-2009 בשעה 01:51:41.
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm